Тужна прича: Све што она жели је Нолетов дрес...

Томока је изгубила родитеље у цунамију и потом оболела од рака крви. Нада се да ће поживети бар толико да види Новака како подиже пехар на Вимблдону.

Тенис 03.07.2015 | 22:20
Тужна прича: Све што она жели је Нолетов дрес...

Томока Сумитањи има само једну жељу.

Дрес Новака Ђоковића...

Ова храбра 19-годишња Јапанка остала је без оба родитеља када је огроман талас погодио обале Јапана 2011. године, што није била једина несрећа која је задесила ову острвску земљу и њу, саму.

Наиме, Томока, попут хиљада других људи, тешко је оболела после изливања радиоактивног материјала у Океан из "Фукушиме". Рак крви начео је њено младо тело и она се данас, пише РТС, бори да поживи још таман толико колико је потребно да види свог идола, Новака Ђоковића, како трећи пут у животу подиже пехар на Вимблдону.

Каже да јој управо Ноле даје снагу и веру док лежи на самртној постељи...

"Томока цени Кеија Њишикорија, највећу звезду јапанског тениса, али навија за Ђоковића када њих двојица играју један против другога", каже Томокин ујак Шигеки Сумитањи, који је преузео бригу о девојчици после трагедије 11. марта 2011.

"Са родитељима, таласи су однели и њену кућу у лучком градићу Кесен-нума и све физичке успомене на породицу и живот који је до тада имала", пише аутор текста и додаје, "у том животу њој је пуно значио тенис. Тренирала је у локалном клубу и играла тенис аматерски, када је велики цунами ударио на њен завичај".

"Сада, у двадесетој години живота, онемоћала од опаке болести, она лежи очекујући скори, неизбежан крај у болници у Токију. И бори се да поживи још толико да може да одгледа све наступе свог тениског узора Новака Ђоковића на турниру у Вимблдону. Томока је у таквом стању да више не може да прогута ништа осим течности и не жели да је ико види. Највећи део дана проводи спавајући због опште слабости организма и утицаја снажних лекова", наводи аутор.

Томока је, пре него што је сазнала да је оболела од смртоносне болести, скупљала новац за авионску карту у намери да гледа Новакове мечеве на Ролан Гаросу и Вимблдону, али отприлике у исто време чула је ужасну вест. "Томока је одлучила да се бори из све снаге, чак очајнички, али је истовремено и храбро прихватила чињеницу да ће упркос тој борби отићи на онај свет, где је чека породица", пише аутор.

У тој борби, међутим, у њој се родио нови сан. Једини који сада има. Да у своје руке узме дрес и рекет које је користио Новак.

"Највише бих волео да могу да је излечим, али пошто то не могу, имам само један задатак, а то је да јој испуним тај сан и тако јој дам енергију да још поживи", рекао је њен ујак.

Коментари / 0

Оставите коментар