Саопштење браће Мамић: Нисмо упрљали име Динама!

Здравко и Зоран Мамић, који су предмет истраге надлежних органа у Хрватској, послали саопштење у којем одбацују било какве нелегалне радње у пословању загребачког Динама и свом раду. Мамић оптужује премијера.

Фудбал 04.07.2015 | 16:40
Саопштење браће Мамић: Нисмо упрљали име Динама!

Главна тема у хрватским спортским медијима (и шире) данас је изненадна акција полиције која је банула у просторије загребачког Динама и куће браће Мамић (Здравка и Зорана) тражећи доказе о нелегалним радњама у протеклим годинама, пре свега у вези са утајом пореза.

Здравко Мамић је лидер загребачког Динама годинама уназад и важи за једног од најспособнијих, ако не и најспособнијег фудбалског радника у региону. Његов брат Зоран је такође годинама у клубу, а сада је на позицији тренера првог тима.

Динамо је под њиховим вођством већ деценију неприкосновен у хрватском фудбалу, а он продаје играче за велике суме новца које остали клубови у региону могу само да сањају.

Али, Мамићи имају и опозицију, пре свега у тврдом језгру навијача Динама, који оптужују (Здравка) за крађе, односно присвајање новца који је у клуб долазио продајом играча, као и за низ других ствари.

Полиција је данас на више локација у Загребу, које имају везе са Мамићима, претресала просторије (канцеларије на стадиону "Максимир", куће Мамића...), а поједини медији наводе да посебно трагају за доказима да је Здравко Мамић утајио порез на име новца који је добијао од продаје Луке Модрића (сада играча Реал Мадрида).

Мамићи су тренутно са екипом на припремама у Словенији, а поручују да су спремни да се одмах врате у Загреб. У међувремену су послали саопштење у којем одбацују све оптужбе.

"Оно у шта ми имамо увид и шта нам се ставља на терет је апсолутно беспредметно и исконструирано, и сигурни смо да ћемо доказати законитост наших поступака и одлука", главна је порука из саопштења браће Мамић.

У саопштењу су подсетили да надлежни органи већ годинама врше контролу и надзор над радом Динама и појединаца у њему и истичу да је ово још једна у низу таквих провера. Они изражавају и чуђење због тренутка у којем се све ово дешава, поготово што се зна да су ван земље.

"Наравно да ћемо као клуб и као појединци сарађивати са свим институцијама и организацијама које то од нас буду тражиле. Ипак, морамо да изразимо жаљење што се то дешава у вриме и на начин када се ми налазимо на својим радним местима односно на припрема са првим тимом Динама у иностранству, а знајући шта нам се ставља на терет не можемо а да не изразимо чуђење одабраним избором, начином и временом вођења поступка", пише у саопштењу браће Мамић.

Они су поручили навијачима Динама да буду мирни.

"Сигурни смо да нисмо и да нећемо окаљати свето име Динамо, а ни себе лично као нити наше породице. Настављамо све спортске активности и уверавамо наше навијаче да буду мирни и спокојни те да нам чувањем мира помогну да остваримо снове свих нас - остваривање великих европских резултата", навели су у писаној изјави Здравко и Зоран Мамић.

Здравко Мамић је око 14 часова одржао конференцију за новинаре, на којој је у оштром тону говорио о истрази порт њега и његовог брата:

"То је једна чиста лаж, неистина. Не могу је другачије назвати. Време ће показати да се то није догодило! Мени се гаде и са гнушањем говорим о људима који су спремни да варају своју државу тако што избегавају плаћање пореза и рачуна који им долазе на наплату. Никада у свом животу, ни ја, ни моја породица, нисмо утајили порез и све рачуне плаћамо".

Мамић каже да у последњих 15 година не постоји ниједна фирма у Хрватској, било државна или приватна, која брже плаћа од Динама.

"То је у мом коду. Поносан сам на то што моја породица никада није избегавала порез или намет. Утаје се гнушам и осуђујем је".

Мамић сматра да је ово плод "политичке намештаљке" и оптужује хрватског премијера Зорана МИлановића да је он ово директно наредио.

Коментари / 0

Оставите коментар