Тероризам може дестабилизовати Балкан

Екстремизам, без обзира коме припадао, као и тероризам, озбиљне су пријетње не само за земље Балкана, већ и за цијело човјечанство, а уколико пронађу тло, могу дестабилизовати и Балкан, рекао је амбасадор Турске у Црној Гори Мехмед Нијази Танилир.

Регион 03.07.2015 | 07:56
Тероризам може дестабилизовати Балкан

"Нажалост, вјерски и етнички стереотипи, као и мржња јачају екстремизам. Превазилажење овог проблема дужност је и обавеза сваког човјека. У том погледу језик, као и ријечи које се користе од великог су значаја", рекао је Танилир за црногорске медије.

Он истиче да је тероризам заједнички непријатељ, и не смије се повезивати са религијом.

"Дефинисање тероризма, као исламски или исламистички, даје прилику терористима да користећи вјеру повећају број присталица и стварају међурелигијски сукоб. Тероризам је заједнички непријатељ и не смије се повезивати са религијом", рекао је Танилир.

Он сматра да се међународна заједница може изборити са "Исламском државом".

"Борба са сваким видом тероризма, а прије свега са ИСИЛ-ом, је заједничка дужност цијелог човјечанства, јер је данас тероризам једна глобална пријетња. Напаја се са вјерском и етничком мржњом и није само проблем сигурности. Морају се направити прецизне анализе са социјалне, економске, политичке и психолошке стране и уз међународну сарадњу развити мјере.

С једне стране у исламском свијету расте екстремизам, а са друге стране у западном свијету расте исламофобија. Ове двије појаве узајамно једна другу напајају", рекао је амбасадор Турске.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Само

03.07.2015 06:01

Само политицари призељкују и призивају тероризам на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

03.07.2015 06:07

Задње двије реценице све говоре. Да је слуцајно - није!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

03.07.2015 06:27

То вец имамо у Босни која је легло терориста само ако нисте знали Осама Бин Ладие је боравио у Босни и Алија Изметберговиц му је дао две буле за зене које су га двориле. Назовимо га БИН Миладин је отисао у Београд СДПР- то је савезна дирекција уствари иза тога се крила војна индустрија то јесте војни официри који су продавали орузје по свету а највисе Ираку, Ирану, Јордану,Либији итд, ја то знам јер сам у то време био инструктор зд стране војнике обуцавам како да рукују тим орузјем, Црвена Застава је била позната у свету. Да вам казем ако нисте знали да су из Босне арапски терористи који су у Неw Yорку срусили светски трговацки центар на Менхетну, то јесте он е две зграде које су се звале близанци. Посто је била у Босни и земљама у региону забрана летова они Миладинови терористи су отисли на Европске аеродроме са којих су отисли у Америку где их је ЦИА обуцавала да се боре пртив Руса у Афганистану итд, и занате ста се десило а о томе се у Босни цути. Зеница је легло мудзахедина и дан, данас они регрутују младе Босњаке-Босанце и саљу их на ратиста, кад окусе крв и који презиве представљају највецу невидјену опасност по немуслимане у Региону и Србе у Босни и Србији вец саљу претње на велико. Тероризам над Србима јос увек траје вербално и политицки али се спремају и за физицки обрацун јер имају богате арапе који то све финансирају, итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2015 07:05

Па ти си Серафиме објаснио све сто треба да се објасни. Али ни тебе ни мене нико не је.е ни засто .Ми смо само блебетала и ниста висе.

Name

Један...

03.07.2015 06:51

...од криваца је КГБ... Не гледајте само на Запад и Арапе као кривце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размислите

03.07.2015 07:12

За терористе нити новци, нити орузје не расте на њиви ,а ко им то помазе ?,Борба је само за људе који иду на ратисте,али нигдје борбе, ко им помазе и ко их снапбдјева и на који нацин??

ОДГОВОРИТЕ
Name

@серафим

03.07.2015 07:19

Па ста радис онда? Ти си онда кљуцни сведок!!! Иди трази новце за твоје информације које имас... Олаксај нам незнање у којем зивимо. Просветли нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лк

03.07.2015 08:29

Серафим је бот лудак !

Name

Додано

03.07.2015 07:55

Као да је Балкан стабилан а тероризам му не треба јер зла имамо довољно.

ОДГОВОРИТЕ