Писмо Бан Ки Муну је злоупотреба институција

Писмо којим је двадесет и пет посланика Представничког вијећа обавјестило генералног секретара УН-а Бан Ки Муна да подржава британски приједлог резолуције о Сребреници је чиста злоупотреба заједничких институција БиХ, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Босна и Херцеговина 02.07.2015 | 22:50
Писмо Бан Ки Муну је злоупотреба институција

Британски приједлог резолуције о Сребреници како ствари стоје подржава 25 посланика Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ и они су о томе, писмом, обавјестили генералног секретара УН-а Бан Ки Муна.

Слати такво писмо у УН, представља јасну злоупотребу Представничког дома, парламента БиХ и то је неприхватљиво, истиче предсједавајући Предсједништва БиХ.

"Невјероватна ароганција људи који потписују закључке и говоре о Представничком дому иако то нема везе са Представничким домом. Они никакве већине за доношење оваквих ствари немају и то је злоупотреба Представничког дома. Могли су рећи да нешто шаљу у своје име, а никако у име Представничког дома", поручује Иванић.

Иванић додаје да је овакво писање додатни аргумент његовом ранијем ставу да скоро половина становника БиХ не подржава ту резолуцију.

"Када погледате потписе види се да сам био у праву када сам рекао да близу половине становника БиХ не подржава резолуцију. Од 42 посланика, овде имате потписе њих 25, док 17 није за, од којих је велики број из Републике Српске. То је показатељ колико у БиХ једна група људи свој поглед идентификује са БиХ што је потпуно неприхватљиво", додаје Иванић.

Није проблем уколико се ради о приватном писму, али ако се ради о званичном документу онда ћемо свакако тражити одговорност, јасан је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

"Проблем је ако су злоупотребљене институције и ако је то писмо отишло као званичан документ парламента БиХ. Ако се установи да је то случај, свакако ћемо тражити одговорност за оне који су злоупотребили парламент и обавјестити УН, до чега је дошло. Убјеђен сам да у Уједињеним нацијама одлуке неће доносити на бази писма појединих парламентараца из Босне и Херцеговин, наглашава Босић.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дарко

02.07.2015 20:57

Ми сад можемо да тиражима шта нам боља то је отишло као службени документ и то је готова ствар! А ви господо из савеза само наставите да сарађујете, на српску штету, са људима који за вас кажу да стр зло(највеће) од свега зла са српске стране!

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкимун

02.07.2015 20:59

Проблем је и ако се ради о приватном писму. То је надувавање балона које никако није добро. То су потписали политичари а не обичних 25 градјана који би имали право на такво писмо. Посланици не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци

03.07.2015 05:02

А Додо мозе да саље писма? Буди реалан.

Name

ЗЕЛЕН

02.07.2015 21:00

Слозио бих се са тобом да си и Иваница и Додика осудио за исти цин.Овако јос једно разоцарење у политицара који је обецавао.Мора се бити доследан без обзира ко је у питању ако зелис велику подрску од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

завади па владај

02.07.2015 21:13

Ово писмо је масло додика, бакира и човића. Треба заговнавати да се не би ко упитао кад ће ова тројка бити ухапшена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема БиХ на овај начин

02.07.2015 21:27

Изигнорисати Србе а можда и оба народа у том посланичком дому је баш непримјерен потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лимбург

02.07.2015 22:04

Тражићете Босићу , одговорност , ал' нећете је добити ! Ко је то досад одговарао за овакве испаде '

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

03.07.2015 03:54

Потпуно исправно! Једино су нас Србе послали у све свјетске казамате да одговарамо за све и сваста(ниста), а ми и даље као гледамо на неки сузивот. Па свима је одавно јасно да сузивот у БиХ постоји само ако народи небосњацке опредјељености буду потцињени. Другог нацина за сузивот нема!

Name

Будимо реални

02.07.2015 23:53

Па и ти си Младене упутио писмо да се не слазес са резолуцијом. Зар и то није злоупотреба. Људи нас у бих нико не пита о томе ниста. Никад неце сваком одговарати све. Ни у нормалним земљама се политицари не слазу око много цега и ста..треба да праве проблем. Сад се врацају дугови за десавања из прослог рата. Кад се десавао тај нестетни догадјај у Сребтеници нико није из РС устао и рекао..људи не цините то. Будимо реални та горка пилула се мора прогутати, а то це сигурно морати и протагонисти из босњацког руководства из тог периода кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писмо

03.07.2015 05:43

Прослост остаје прослост,не мозе се избрисати и кад би од свакога појединацно и свакодневно исла писма у УН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

03.07.2015 05:44

Г Иваницу у БиХ нико никад није одговарао за овакво несто злоупотребе слузбеног полозаја само полицајци и цqрници ситна буранија и нико висе???Погледајмо реално крупан криминал и афере и људе који су прозвани и повезани са истим аферама они напредују нормално и раде нормално је ли то фер и постено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вруце

03.07.2015 09:58

Ма угријало пред годисње одмора дај мало оладите не треба нама никакве одлуке и резулуције послије толико времена народа ово је све стела за ниције фотеље будите пакете постујте свог комсију и његову традицију хвала.

ОДГОВОРИТЕ