Кормак: 4. јули важан датум за цијели свијет

Поводом 4.јула,Дана независности Сједињених америчких држава,вечерас је у Сарајеву амбасадор САД у БиХ Морин Кормак организовала пријем за представнике политичког и јавног живота.

Босна и Херцеговина 01.07.2015 | 21:50
Кормак: 4. јули важан датум за цијели свијет

Обраћајући се присутним званицама Кормак је изјавила да је 4.јули значајан датум не само за Америку већ и за цијели свијет.

,,Тога дана утемељивачи Америке прогласили су независност од Велике Британије,земље која је данас наш велики пријатељ и савезник.Они су тада одучили да дефинишу нацију не по етницитету,идеологији или крвном сродству,већ су је дефинисали посвећеношћу универзалним идеалима'', истакла је Кормак и додала:

,,Овдје у БиХ видим како тај пут,који је дефинисао историју Америке,није само наш пут.Мадлен Олбрајт је прије двије деценије овдје у Сарајеву рекла да су Босанци и Херцеговци и Американци народи двије земље уједињени у убјеђењу да људи свих раса,увјерења и етницитета могу живјети заједно у благостању,слободи и миру. И заиста то смо ми у најбољем издању,народи двије земље које чине многи народи који поштују и његују историју и различитости традиција,али одбијају да им робују.Радити заједно у друштву пуном различитости,ослободити се терета прошлости,осигурати да ријечи демократија и шанса значе нешто за све грађане.Све су то велики изазови,наши заједнички изазови'',нагласила је Кормак.

Амерички амбасадор Морин Кормак додала је да њену земљу и БиХ повезују заједничка искуства из којих црпимо снагу. Снагу коју нам дају разноликост,таленат и енергија наших народа. Подсјетила је да америчка Декларација независности почиње једноставним ријечима `ми,народ''.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ево ...

01.07.2015 20:06

...нешто не могу прогутат' ни ову воду што пијем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

01.07.2015 20:07

Јесте гђо Кормак! Све вам "пуца" та држава од дефинисања нације не по етницитету,идеологији или крвном сродству,већ по посвећеношћу универзалним идеалима! Малтене као и наша, само што се ми мало дуже бакћемо с том проблематиком од вас... Мене ако питате, тог дана је "Дан борца" и готово... Шта ја имам с вашом независношћу??? Само проблеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пионир

01.07.2015 20:39

"ДАН БОРЦА" - био и остао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

либеро

01.07.2015 21:05

Одавно нема те Америке. Откако је измишљен парни строј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

01.07.2015 22:07

Госпоја драга, је ли ти то мјењас "Дје ба запело" у "Кога ти фолирас" па у "Дај ста дас"

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

01.07.2015 22:07

Ми И ви немамо ниста заједницко , нити смо слицни менталитетом ! Ми смо за вас нико И ниста,ако нисмо успутна стета И корист васа . Ону бабетину Олбрајтову помињати у вези било ког датума је као реци...само да преспавам тај дан ! Инаце тај датум памтим јер сам са једном љепотицом, црнком имао прелијепе тренутке које сте ви коњокрадице са далеког Запада...унистили ! Сиктер багро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуцк УСА

01.07.2015 22:22

Фу.к Америка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

01.07.2015 22:52

Кад додјете код нас онда нам говорите да су Амери уједињени са нама,кад додјете код Устаса исто прицате,код Турака исто.....па докле висе.Нисмо ни ми од јуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сједињене

02.07.2015 03:47

Било би боље да су вам остали Каубоји и Индијанци посто се тако и понасате као са Индијанцима увијек ударате по слабијима и све хоцете да себи узмете сва богатства осталих земаља тако сте и Индијанцима одузели Земљу и унистили њихову Културу. О осталоме нетреба се ни прицати Кувајт,Ирак,Авганистан,Косово,Сурија једино Виетнам и Јапан су вас мало зезнули. Али све це то доци по своје имате и ви васе црне Американце и остале мањине цуце се како це вам бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.07.2015 05:28

Зивили смо и ми и борили се 50 година против национализма и фасизма, сада су нам је национализам и фасизам универзалне вриједности. Тако моземо својој дјеци прицати да је нас борац убијао из правог разлога и да је наса нација боља од друге двије! Дивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салиху

02.07.2015 07:18

И ова ... форсира Босанце и Херцеговце! Море...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

02.07.2015 20:24

Уколико стварно буде цио свијет радио сто су Американци: Истријебили индијанце, Хапсе муслимане, стихијски се смањује број гаравих. Смак свијета сто прије то боље.

ОДГОВОРИТЕ