Мајка има још наде да ће неко одговарати за њену мртву дјецу

Славка Матић из братуначког села Бјеловац, свједок у процесу против Насера Орића, изјавила је да ће док је жива свједочити о злочину који су у њеном крају 14. децембра 1992. године починили Орићеви војници.

Република Српска 20.06.2015 | 12:58
Мајка има још наде да ће неко одговарати за њену мртву дјецу

Током напада убијене су и њене двије кћери и муж.

"Нису само моју кућу у вјечно црнило завили. Нема куће у Бјеловцу да није било жртава", рекла је за "Вечерње новости" Матићева, која је и свједок одбране на суђењу генералу Ратку Младићу.

Она каже да данас, умјесто са укућанима, прича са фотографијама.

"Стално ми је пред очима то што сам затекла. Сњежана је, јасно ми је, погођена кад и Гордана на вратима куће. Па се вукла до купатила. Ту су је стигли и пуцали јој у главу. Зашто, питам се?", прича Матићева и додаје да је супруг Радивој убијен под јабуком.

Сњежана Матић имала је 26 година када је убијена. Завршила је вишу медицинску школу и добила посао у Бањи Губер. Њена сестра Гордана завршила је средњу грађевинску школу.

Матићева каже да је пред Хашким трибуналом говорила и као мајка и као човјек који има још мало наде да ће неко некада одговарати за њену мртву дјецу и мужа.

"Нисам од оних који кажу: све је то Славка без везе... свједочење, доказивање, без везе. Ја још вјерујем, макар и послије мене да ће неко ову нашу неправду до неба да исправи. Зато сам ишла да свједочим. Зато немам страх да о свему јавно говорим. И кажем вам - свједочићу док сам жива. А можда сам због тога и жива", поручила је Матићева.

Ратни командант Сребренице Насер Орић ухапшен је 10. јуна у швајцарском граду Берну по потјерници коју је за њим расписала Србија 2014. године, која га терети за ратни злочин.

Орића, бившег команданта 28. Дивизије такозване Армије БиХ, Хашки трибунал је 2008. године ослободио кривице за злочин почињен у Сребреници.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Тина

20.06.2015 11:33

Овог злотвора Насера треба муцити и на најгоре муке ставити.И засто се сви ми Срби не дигнемо заједно у Зеневу ,да тразимо да га изруце .Јадне мајке ста су дозивјеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

20.06.2015 11:50

Уопсте ме не цуди сто Насер сада слини много је зла нацинио и зна ста га цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

20.06.2015 12:27

Знаш Тина сваки злочин треба доказати пред судом Немој да те емоције понесу

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

20.06.2015 12:58

Проблем је у томе сто се до сада злоцини над Србима никако нису могли доказати, нароцито пред Хаским трибуналом. Тамо када би неко и признао злоцине над Србима, они би га прогласили лудим и ослободили. За срспки народ вецина хаских судија су звјери у рангу нациста.

Name

Јиха

20.06.2015 12:39

Зао ми је ако је истина. Међутим, ако ова зена свједоци у одбрани Младицу, онда је све јасно о каквој се госпођи ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

20.06.2015 14:11

Па коме це у одбрану свједоцити??? Насеру??? Толико провоцирас и спрдас се са судбином ове зене да ти зелим да несто слицно дозивис као и она!

Name

цобер

20.06.2015 13:12

Замолио бих да се пусти снимку свједочења дотичне од прије мјесец и по на суђењу Младићу а имају је. Тамо је лијепо тужиоц предочио дотичној извјештај Братуначке пјешедијске бригаде гдје лијпо пише да су њен муж и кћерке погинули као борци у борбама те исте бригаде. Предочио је и списак те бригаде гдје лијепо пише да су регрутовани у ту бригаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

20.06.2015 14:14

Знас ли ти цитати??? УБИЈЕНИ НА КУЦНОМ ПРАГУ!!!Знаци прво рањени па онда потврдјени метком у главу! Класицни ратни злоцин! Убиство рањеника. А ти казес да не требамо вјеровати њој него тузиоцу хаског трибунала. Срам те било!

Name

Боки

20.06.2015 14:17

Треба ли јос неком објасњавати засто се десила Сребреница.Онај ко има дјецу зна ста је ово и колику бол и зељу за осветом мозе изазвати.А за ову назови Јецу и доказе.Није проблем доказати овако несто али је проблем сто пред хаским и бих судом злоцин над српским хивöјем нијје злоцин.Суд бих за ратни злоцин пресудјује 4 год затвора.Ко је ту луд толику казну добије србин који је муслимана попријеко погледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајко

20.06.2015 15:41

Освета це стици,насер це одговарати за своје злоцине. Нема њему сна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекај мало...

20.06.2015 16:09

Чекај мало стара. Прије је се утврдило да су дотичне особе погинуле као наводни ,, хероји' јер су мобилиизовани . Сада у одбрани овог лопова изјављује се и другачије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цобер

20.06.2015 18:51

Тај исти тужилац у истом предмету доказује да су сви укопани у Поточарима погинули 11. јула 1995. године и да су сви били цивили. 70% укопаних као жртве тзв. геноцида су били мобилисани и војници и највећи број је настрадао у борбама до 1995 . године диљем цијеле БиХ. Очита је примјена двоструких аршина. Разлог томе није познат само онима који су наивни и ништа не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.06.2015 09:28

Зао ми је ове зене али никад нико неце одговарати за то,Хаг не интересује истина него ко висе плати а знамо да саудијски принц цасти суд у Хагу,судије хаског трибунала су унуци нациста сто су изгинули од Срба за вријеме окупације 41,свабе не заборављају као Срби,а ту је и Ватикан да припомогне унистењу Срба ако би неко покусао да казе истину црно му се писе

ОДГОВОРИТЕ