ИТА: Вучица ''ујела'' Лацио и иде у ЛШ!

Римски дерби са никад већим улогом завршен је победом гостујуће Роме са 2:1 у претпоследњем колу Серије А, па ће Лацио и Наполи у међусобном окршају за крај сезоне одлучивати ко ће са Јувентусом и "вучицом" у Лигу шампиона.

Фудбал 25.05.2015 | 21:00
ИТА: Вучица ''ујела'' Лацио и иде у ЛШ!

Чувени Дерби дела Капитале увек је ствар престижа и поноса, а сада је одлучивао и о директном путнику у елитно такмичење.

Разлика је била само бод између римских ривала, трећепласираном Лацију је пред његовим навијачима био довољан реми да оде у Лигу шампиона као квалификант, али "вучица" није имала милости, па ће горети Напуљ за крај сезоне - Лацио не сме да изгуби, а Наполитанце само тријумф води до трећег места и елите.

На крилима фантастичне кореографије на Олимпику небеско-плави су у првих пет минута запретили преко Кандреве и Клосеа, имали више од игре, на почетку другог полувремена је и ударац Душана Басте завршио тик поред стативе и после успаванке до 70. минута уследио је драматичан финиш.

Праве измене направио је Руди Гарсија и на терен послао Виктора Ибарба који је након 12 минута на терену са десне стране убацио лопту кроз петерац, а Хуан Итурбе је утрчао испред Басте и из прве је гурнуо у мрежу за 0:1.

Није тај резултат дуго био активан, пошто је у 82. минуту дошло до изједначења - Фелипе Андерсон је одлично центрирао са левог крила на другу стативу, Клосе главом вратио лопту у средину до Филипа Ђорђевића који је такође главом из прве матирао Де Санктиса за 1:1.

Чинило се да ће доћи до поделе плена на радост обе екипе, али је глад "вучице" да угризе љутог ривала била јача. Пет минута пре краја Миралем Пјанић, још један резервиста из формално гостијућих редова, ступио је на сцену, из прекида идеално пронашао Јанга Мбиву и он је главом само закачио лопту довољно да заврши у доњем левом углу за ерупцију одушевљења мањег дела публике на трибинама.

Рома са Јувентусом иде директно у Лигу шампиона, док ће Лацио морати да остане непоражен у Напуљу како би задржао треће место које води у квалификације, у супротном ће чета Рафе Бенитеза у елиту.

Коментари / 0

Оставите коментар