РГ: Троицки са 3:1 до 2. кола!

Српски тенисер Виктор Троицки почео је такмичење на Ролан Гаросу сигурном победом у четири сета.

Тенис 25.05.2015 | 20:40
РГ: Троицки са 3:1 до 2. кола!

Троицки је на старту био бољи од Немца Јан-Ленарда Штруфа са 6:2, 6:1, 6:7, 6:1.

Веома занимљив дуел Троицки је могао да реши и у три сета, пошто је у трећем сервирао за победу при вођству од 5:4.

Виктор је био изузетно добар у важним поенима на овом мечу, пошто је Немац искористио само једну од 12 брејк лопти. Управо је овај статистички податак и направио разлику, а Троицког у другој рунди чека Симоне Болели који је лако у три сета победио Стива Дарсиса.

Троицки је једини српски тенисер који је славио у понедељак, пошто су претходно поразе претрпели Филип Крајиновић и Александра Крунић.

Ток меча:

Српски тенисер одлично је почео меч на терену број 10, добио је лако уводни гем, а онда је направио брејк за 2:0. Штруф је прилику да се врати имао у трећем гему, али није искористио брејк шансу, па је Троицки повео са 3:0.

Немац је до нове прилике стигао у петом гему, овога пута је имао две везане брејк шансе, али је Троицки везао четири поена за вођство од 4:1. Штруф је током првог сета био бољи тенисер, али није успевао да врати брејк. Немац је у седмом гему имао три везане шансе за 4:3, али је Троицки поново успео да сачува сервис и дође на корак од првог сета - 5:2.

Пропуштене шансе очигледно су утицале на психу Немца, па је Троицки у осмом гему на сервис ривала дошао до две везане сет лопте. Прву није искористио, али другу јесте и после 29 минута је добио први сет - 6:2.

И други сет почео је на сличан начин. Штруф је у првом гему имао нове три прилике за брејк, али поново није одузео сервис Троицком. У четвртом гему српски тенисер је направио још један брејк, повео је са 3:1, а онда и добио свој гем за 4:1. До краја сета Виктор је иоскористио велику психолошку нестабилност ривала, добио је и преостала два гема и изборио се за вођство од 2-0.

У трећем сету није било брејкова све до деветог гема када је Виктор поново одузео сервис ривалу и дошао у прилику да сервира за меч. То му ипак није успело, Штруф је имао три везане брејк шансе и другу је претворио у 5:5. Немац је тако искористио тек 11. брејк лопту на овом мечу.

У преостала два гема није било брејк шанси, а у тај-брејку се боље снашао Немац. Направио је на старту мини-брејк и задржао га до краја када је новим смањио на 2-1 (7-3).

У четвртом сету Троицки је ипак показао разлику у квалитету. У четвртом гему сломио је отпор ривала и до краја је добио све гемове за сигуран тријумф - 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар