Ко ће замијенити Данија Алвеса у Барси?!

Барса мерка замене за Алвеса: Видал по мери, Пепов пројекат је примамљив! Браида жели Дармијана, Белерин се намеће... Слатке муке за каталонског гиганта...

Фудбал 24.05.2015 | 22:40
Ко ће замијенити Данија Алвеса у Барси?!

После много пренемагања, размишљања и консултација са својим агентима, Дани Алвес је дефинитивно одлучио да на љубавну романсу са Барселоном стави тачку на крају сезоне и вероватно се посвети зарађивању огромне лове у дресу Пари Сен Жермена, Монака и клубова са огромним новцем на банковном рачуну. Према сазнањима добро обавештеног радија Кадена Сер Алвес је своју одлуку предочио управи новог првака Шпаније, који се већ неко време припремао за овакав сценарио.

Самим тим, каталонски гигант саставио је листу жеља, у нади да ће се направити нови пун погодак и довести десни бек за наредну деценију. Фаворит у свескама спортског директора Ариједа Браиде је најтраженији италијански бек - Матео Дармијан.

Овај 25-годишњи репрезентативац Азура ове сезоне одиграо је 30 мечева у Серији А и 12 у Лиги Европе, четири пута је тресао мреже, по два у сваком такмичењу. Са уговором који му истиче јуна 2017. године и квалитетом који показује готово је немогуће очекивати да ће остати у Торину. Према бројним спекулацијама на Иберијском полуострву, можда је и најближи месту на десној страни Барселоне, јер је у питању изузетно квалитетан дефанзивац, са врхунским атлетским предиспозицијама, а уједно даје и велики допринос у реализацији нападачких задатака.

За његове услуге већ се интересују Јувентус, Интер и Милан, али ако Барса буде запела, сигурно је да неће имати конкуренцију.

Дармијан је највећа Браидина жеља, а навијачи Барселоне би на месту Данија Алвеса најрадије волели да виде још једног играча Севиље - Алекса Видала!

Пре свега јер је, што би народ рекао - наше горе лист! Момак рођен у Каталонији игра за сада најбољу сезону каријере, а све оно што је Севиља урадила током ове сезоне (на прагу Лиге шампиона, у финалу Лиге Европе прим. аут.) заслуга је управо 25-годишњег хитроногог бека. А на све то, Видал је прошао школу Барселоне у сезони 2000/01, али је прву сениорску сезону одиграо у Еспањолу.

Ако би неко могао да буде идеална замена за Алвеса, онда је то дефинитивно Видал! Његова разноврсност у игри, брзина, дриблинг и креативност му дају могућност да покрије све позиције по десној страни терена, а упркос томе што са Севиљом има сарадњу до 2019. године, тешко је да ће Андалужани бити имуни на богату понуду Каталонаца.

Но, Барселона не прати само шта се дешава по комшилуку, већ стрпљиво мотри шта ће херој каталонског великана, Пеп Гвардиола, направити од суперталентованог Мичела Вајзера. У питању је дете Келна, које је шампион Немачке капарисао још 2012. године и од њега Гвардиола полако прави машину и играча око којег ће се отимати цела Европа.

Са 21. годином Вајзер добија све веће поверење Бајерновог шефа струке, а ове сезоне одиграо је 12 уткамица у Бундеслиги, уписао један гол и поделио четири асистенције. Није лоше за једног клинца којем је ово прва озбиљнија сезона у каријери.

Интересантно, Вајзер је каријеру почео у везном реду, али га је Гвардиола „преобратио“ у десног бека где се снашао боље него што су многи очекивали. Младом немачком репрезентативцу уговор са Бајерном истиче овог лета, а како сарадња још није продужена, Барса ће покушати то да искористи и капарише дијамант који тек треба да се бруши.

На крају, остао је још један момак који је прошао кроз руке Барсиних тренера - Ектор Белерин (21). Првотимац Арсенала се сасвим солидним играма ове сезоне полако намеће својим бившим учитељима, а његова предност у односу на све остале кандидате је та што у душу познаје прилике на стадиону Камп Ноу.

Његове нападачке способности и брзина омогућују му да контролише комплетна дешавања по десној страни терена, а према мишљењу бројних острвских медија Белерин би могао да постане један од бољих европских бекова у годинама које долазе. Тиме би се наставила традиција доласка играча Арсенала у Барселону, после Сеска Фабрегаса, Тијерија Анрија, Томаса Вермалена, Алекса Сонга, Александра Хлеба, Ђованија ван Бронкхорста, Марка Овермарса и Емануела Петија.

Ипак, на крају остаје само један проблем - суспензија од стране ФИФА, којом Барселона не може да региструје нове играче до јануара, али може да их купи! Барселона ће покушати током наредних месец дана да „скине“ ову препреку с грбаче, како би освежила тим за наредну сезону. А бројна имена су у игри, посебно сада и када је Ћави обелоданио да одлази...

Коментари / 0

Оставите коментар