Одбио дати изјаву полицији о пријетњама

Обрен Петровић, градоначелник Добоја, одбио је да полицији да изјаву у вези са наводним пријетњама смрћу које су му упућене, што је, између осталог, недавно изјавио појединим медијима.

Република Српска 23.05.2015 | 09:36
Одбио дати изјаву полицији о пријетњама

Драган Продановић, начелник ЦЈБ Добој, казао је да је након Петровићевих медијских иступа, у којима је изјавио да му је живот угрожен, односно да је примао пријетње, добојска полиција под надзором надлежног тужиоца позвала градоначелника да да изјаву на те околности као свједок, односно као могући оштећени.

"Градоначелник је одбио да приступи ради давања те изјаве и обавијестио нас да ће изјаву дати евентуално тужилаштву. Овај центар је о свим тим чињеницама обавијестио надлежног тужиоца", рекао је Продановић.

Из тужилаштва су само кратко навели да се подузимају све потребне мјере и радње у складу са законом, а ради расвјетљавања околности под којима су пријетње упућене.

У својој изјави појединим медијима, у којој је говорио о атмосфери која се створила након што је Скупштина града донијела одлуку о приступању Добоја у чланство Заједнице општина турског свијета, Петровић је, између осталог, казао: "Мени пријете да ћу бити убијен, ликвидиран", не појаснивши на кога сумња да му упућује пријетње.

Петровић је у истој изјави устврдио да се "распиривање међунационалних односа неће добро завршити, пашће мртва глава и неко ће погинути", што је изазвало бурне реакције овдашње опозиције и борачких организација, те навео да полиција ако жели може открити ко стоји иза увредљивих графита и скандирања на утакмици, а "ако не жели - он ће тражити помоћ виших нивоа власти и међународне заједнице".

Зашто је Петровић одбио да полицији да изјаву и да ли ју је дао тужилаштву, у петак нисмо успјели да сазнамо.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ИСПРАВАН

23.05.2015 08:38

Обрене сигуран сам да радис свој посао у корист градјана и сва прица о проданој дуси не пије воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.05.2015 12:47

Мене занима јеси ли ти икад био у Добоју и видио ту биједу и јад.За мене он је један велики лопов

Name

тацно

23.05.2015 10:42

Обрен није папак. Миковиц је украо агрегат у Невесињу, он је папак и издајник СДС-а,сви знају.

ОДГОВОРИТЕ