Убунту телефон стиже ове године

Марк Шатлворт, оснивач Цаноницала, је објавио да компанија сарађује са неименованим произвођачем на уређају који ће радити и као смартфон и као десктоп рачунар, а који ће се ускоро појавити.

Информационе технологије 06.05.2015 | 10:36
Убунту телефон стиже ове године

Ово је концепт на коме се заснива Едге телефон, који има могућност да ради као смартфон на Убунту платформи или као рачунар са пуном Убунту десктоп подршком и апликацијама.

Знамо да Убунту Едге концепт није успео, јер није скупио потребна средства за реализацију. У видеу, који је претходница Убунту девелопер конференцији, Шатлворт коментарише Мицрософтову најаву која се тиче конвергенције. Он поздравља Мицрософтов Цонтинуум концепт, називајући га "предивном потврдом" идеја на којима Цаноницал ради претходних неколико година.

Шатлворт није истакао када ће поменути уређај бити лансиран, сем чињенице да ће се то десити ове године, а нису поменуте ни спецификације које ће уређај имати. Едге телефон је имао вишејезгарни процесор, 4ГБ РАМ-а, 128ГБ складишног простора и 4.5-инчни 720п дисплеј.

Није познато да ли ће долазећи уређај имати неке од поменутих спецификација.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зорин

06.05.2015 18:48

Доста бољи од Убунту-а јер комбинује Wиндоwс с Линуxом. Бесплатан је и стета сто нема телефона с њим. Медјутим, цак и Убунту је бољи од Андроида.

ОДГОВОРИТЕ