Партизан измирио дуг и игра против ФМП-а, али без Павловића!

КК Партизан измирио је дуговања према Кошаркашкој лиги Србије па ће играти против ФМП-а у среду, у трећем колу првенства.

Кошарка 05.05.2015 | 13:40
Партизан измирио дуг и игра против ФМП-а, али без Павловића!

Према речима директора такмичења Леона Делеона, шампион је постигао договор са лигом да комплетан дуг од 1,27 милиона динара измири у три рате.

Партизан ће у Железнику у среду бити ослабљен неиграњем Александра Паловића, који се још увек опоравља од повреде скочног зглоба коју је зарадио у четвртом утакмици полуфиналне серије АБА лиге са Црвеном звездом.

Први оперативац лиге је црно-белима запретио суспензијом у четвртак, последњег радног дана пред првомајске празнике, што је подигло медијску прашину.

"Мислим да нема разлога за то. Све је рађено како би се Партизану олакшало, а у складу са законом. С обзиром на финансијску ситуацију црно-белих, пред почетак лиге смо се договорили да комплетан дуг (1,272 милиона динара) буде измирен у три рате. Прва је "легла" на време, а друга је требало да буде уплаћена најкасније 20. априла. Пошто није, разговарали смо дан касније, затим и 22. априла, када су рекли да ће бити уплаћено. Али, није, па сам, по слову закона био дужан да Партизан писаним путем обавестим о могућим санкцијама. Десило се да је заправо последњи рок, уз остављање временског простора за уплату, био прошли четвртак", рекао је Делеон за "Вечерње новости".

Засад није познато да ли је Партизан уплатио комплетан дуг (трећа рата до 20. маја) или само другу рату.

"Видећемо када се појави на рачуну, али то је сада и небитно, јер и са другом ратом Партизан стиче услов за наставак играња. Било је и раније случајева да се клубови сусрећу са могућом суспензијом, али нису медијски испраћени, јер нису у питању велики клубови. Сви су измирили обавезе. Засад, осим Партизана, не постоји клуб коме стижу дуговања на наплату", додао је директор КЛС.

После прва два кола Партизан, ФМП и Црвена звезда Телеком имају по две победе.

Коментари / 0

Оставите коментар