И западна Европа на мети терориста из БиХ

Дојава о могућем новом терористичком нападу узбунила је поново цео регион. Велика је могућност да до напада заиста и дође, али не само у Републици Српској, већ и шире.

Босна и Херцеговина 03.05.2015 | 15:39
И западна Европа на мети терориста из БиХ

"Постоји велика могућност да крене неколико напада или према региону или према Републици Српској, али и према западу Европе. Цео регион је нестабилан и под ударом одређених група", упозорава у изјави за СрбијаДанас.цом војно-политички аналитичар из Бањалуке Гостимир Поповић.

Ко управља тим групама, не зна се, али како Поповић тврди, оне имају своје базе у БиХ."Постоје одређене базе тероризма на просторима федерације које су извеле већ један терористички напад у Републици Српској. То је латентна опасност која тиња", наводи он.Ако до најављиваног сукоба уопште и дође Република Српска је спремна да реагује.

"Република Српска има снаге, средства и могућности да реагује, а ако се деси напад, и да смањи ефекте и последице, тако да људи раде веома добро свој посао. Систем ради на томе да последица буде све мање", тврди он.

Једнаке су шансе и да се напад спречи, наводи аналитичар, али је зато потребно да се ускладе политички системи, да постоје врло снажне организације како би се на тај начин смањила могућност и шанса за такво деловање.

Подсетимо, министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је синоћ да су безбедносне службе у БиХ добиле дојаву о могућем новом терористичком нападу у БиХ.

Извор: СрбијаДанас

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Крајишник

03.05.2015 14:23

Хајде да размислимо. Шта би могао бити мотив тог терористичког напада? Да ли се и једна орагнизација огласила у вези с претходним нападом у Зворнику? Није. Шта је дакле мотив? Општа пријетња безбједности градјана РС и ФЕД БиХ односно цијеле БиХ. Ко може стајати иза пријетње укупној безбједности? Организовани криминал. Или ће бити овако као до сад или, ако ћете нас хапсити, онда ће народ искусити терористичке нападе. Ово је бачена рукавица систему безбједности у РС и ФЕД БИХ односно цијелој БиХ. А и медјународној заједници која партиципира у управљању овом кором од банане. Да су организовани криминалци "јаки" показују најављеним нападима у широј регији бивше ЈУ а можда и негдје у ЕУ. Најлакше је бубнути тамо гдје нема никавог мотива, нпр у Португалу подметути некакву бомбу. И испоставити захтјев да се организовани криминалци БиХ не хапсе. Народски речено, не чачкајте мечку. Бојим се да су се неки ипак прерачунали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

03.05.2015 14:33

Јој, мили Боже, која спиновања! Имам и ја одређене информације да ће на одређеном мјесту у одређеном дијелу свијета доћи до одређеног пада одређеног метеора. Ето, па кад се то догоди, ја ћу да добијем ОДРЕЂЕНИ орден, јер сам први рекао ОДРЕЂЕНЕ информације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.па

03.05.2015 18:38

Заборавио си да је прије пустања бране на Висеград кренуо узицки корпус,то није био терористицки цин вец заустављање агресије на БиХ и спасавање Муслимана ако зелис детаљније инфо.радо цу те упознати.

Name

Мд

03.05.2015 14:39

Па тамо и треба да нападују они су их и довели овамо а не ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

03.05.2015 14:48

ПОДРЖАВАМ ПУНУ БУДНОСТ СВИХ У СПРЕЧАВАЊУ ТЕРОРИСТА СВИХ ВРСТА И ОПРЕДЈЕЉЕЊА...АЛИ ГОСПОДИН ГОСТИМИР ПОПОВИЦ НИЈЕ РЕФЕРЕНТНА ЛИЦНОСТ ДА ДАЈЕ ТАКВЕ, УЗНЕМИРУЈЋЕ КОМЕНТАРЕ, ЈЕР КАО ДУГОГОДИШЊИ ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕР КОЈИ ЖИВИ У БАЊАЛУЦИ, ОН МОЖЕ САМО ДА НАГАЂА ИЛИ ДА ИСПРИЧА НЕШТО, ШТО МУ ЈЕ НЕКО ПОРУЧИО ДА ИЗЈАВИ... ЈЕР ПЕНЗИЈЕ СУ МАЛЕ, А ПРОХТЈЕВИ ВЕЛИКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

03.05.2015 14:59

Да ли има и један једини Србин који би за Босњаке био референтан? Мене лицно не изненадјује подрска Босњака терористима, наравно уз малу ограду, није то добро, али...код Босњака увијек има али, бескомпромисне борбе према терору код босњацког корпуса готово да и нема никако. Брацо и сестре дрзите сиром отворене оци. Када тероризам напада наорузане полицијске станице, ста би урадили ненаорузаним метама, попут скола и вртица. Нисмо јос заборавили ни Мурата Сабановица и његов терористицки акт пустања бране у Висеграду прије поцетка рата, када је страдала и његова куца, за ста никада није осудјен, кренуле су нове терористицке акције.

Name

МУРАТ

03.05.2015 22:27

а ста је то Мурат урадио? Дигао брану у ваздух? Мурат није имао ни упаљац за цигаре са собом и имас за то доказе и на yоутубе неупуцени..

Name

Горан

03.05.2015 15:41

Ви сте једини и РТРС који говоре о неким терористима. Не лазите народ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мурат

03.05.2015 15:54

Ко уби Мурата Бадица 2001 на полагању камена темељца на ферхадији у Бањалуци и хоце ли се икада провести истрага о том терористицком организованом нападу а цитав свијет је видио, гањате мисеве, а медвједи око куце ходају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

03.05.2015 20:13

рекао је Дивљак на судјењу за дјамију у Бањалуци судији ЈА ЗНАМ КО ЈЕ УБИО МУРАТА ТО ЗНА ЦИТАВА БАЊА ЛУКА СУДИЈА РЕЦИТЕ КАД ЗНАТЕ А ОПЕТ ОН КАКО ВИ СУДИЈА НЕЗНАТЕ КО ЈЕ УБИО МУРАТА СУДИЈА РЕЦИТЕ ДИВЉАК ЈЕ РЕКАО СУДИЈИ КО ЈЕ УБИО МУРАТА /МИЛОС ОБИЛИЦ/

Name

борац

03.05.2015 22:49

Обилиц српски син !

Name

ТТ

03.05.2015 16:02

11.09.2001. терористички напад у Паризу, еxтремисти који нападају људе по Лондону јесу ли и за то криви Босанци ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лупетања

03.05.2015 16:14

О каквом је овдје аналитицару ријец. Такви и слицни самозвани аналитицари требали би знати да такве информације не иду у јавност него слузбама за то задузеним. Мислим да би могло прокоментарисати као СЕ.И СЕ.И МОЈ ГОЛУБЕ БИЈЕЛИ. Доста је сијања страха. Окрените ае стварању радних мјеста како би се биједа запослила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

03.05.2015 16:23

ГОСПОДИНЕ ПОПОВИЦУ НЕ ЗНАМ НА СТО БИ ЛИЦИЛА ТА НОВА ВОЈСКА И КО БИ ПРИСТАО ДА ГА ДОДИК И КУМОВИ ВОДЕ У НЕКУ БОРБУ ПРОТИВ ДЗИХАДИСТА.ДЕЗЕРТЕРИ, ПРОФИТЕРИ И ЛОПОВИ ВЛАДАЈУ СРПСКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.05.2015 17:10

ово су све изговори за успостављање полицијске дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

03.05.2015 18:59

данас у Козарцу Козарцу убијен 74-годишњи Хасан Алић. Тероризам???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сип

03.05.2015 20:37

Припадници Српске истнске православне цркве (зилоти) прије пар дана објавили су нови позив за Светолазарев омладински камп, гдје дјеца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова. Иако је прошле године послије писања тамошњих медија велики број институција осудио камп, ништа није урађено да се његов рад забрани. Сцене гдје дјечаци и дјевојчице раде склекове, спавају у пећини и све то обучени у војничку униформу су само неке од активности која ће дјеца и ове године упражњавати у кампу на Јужном Кучају. Родитељи који пријаве своју дјецу требало би да плате 50 еура за учешће. У МУП-у кажу да су прошле године обављени су разговори и прикупљена обавјештења и од организатора и од родитеља учесника кампа. Ипак, нажалост даље од тога се није отишло. Прошле године у јулу, СИПЦ (зилоти) је организовала Светолазаров православни омладински камп (СПОК) на Кучајским планинама, гдје су дјечаци и дјевојчице узраста од седам до 17 година живјели у војничким условима у природи. Камп је прошле године коштао узмеђу 30 и 50 евра. СИПЦ је назив за неканонску и непризнату православну цркву која од 1995. дјелује у Србији. Они су православни фундаменталисти којима је главна идеологија антиекуменизам против католика, али и прекид свих контаката с другим хришћанима. Сматрају и да је православна црква пала у јерес. Први човјек СПИЦ-а је Немања Станковић, познатији као епископ Акакије. У Козарцу данас убијен повратник......терористи или .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

03.05.2015 22:35

Бошњаци, па вама непријатељи нису потребни, ви све одрадите сами.

ОДГОВОРИТЕ