Како да изаберете фитнес уз ваше особине

Иако сви знамо да је вежбање веома важно за здравље, многима од нас је тешко да се држе редовног дневног плана. Ево како да то превазиђете и нађете прави фитнес програм за себе!

Мода и љепота 27.04.2015 | 07:25
Како да изаберете фитнес уз ваше особине

Када питате већину људи шта би они желели да ураде како би се осећали боље, често као одговор можете чути "Да редовно вежбам."

И поред тога што сви знамо да је вежбање веома важно за здравље, многим људима је веома тешко да се држе редовног дневног плана.

Можда правите грешку јер бирате облик вежбања на основу тога: а) шта ваш пријатељ препоручује, б) какву промену на вашем телу желите да видите, или ц) који је најмодернији облик вежбања. Разматрање ових фактора може бити веома корисно, али на крају, постоји већа вероватноћа да ћете се држати плана вежбања који одговара вашој природи али и вашем распореду.

Поставите себи ова питања, а када завршите, размислите о томе која врста вежбе би могла да вам одговара:

1. Да ли сте јутарњи тип или ноћни тип особе?

2. Да ли бисте желели да проводите више времена у природи?

3. Да ли бисте волели да проведете више времена сами, са пријатељима или да имате више времена за упознавање нових људи?

4. Да ли вас мотивише конкуренција?

5. Да ли уживате у гласној музици?

6. Да ли радите боље на послу са неким видом одговорности, или не?

7. Да ли бисте волели да вам вежбе доносе изазове?

8. Да ли волите спорт и игре?

9. Да ли бисте желели више слободног времена за медитацију, гледање ТВ-а или читање новина?

10. Да ли добро планирате своје време?

11. Да ли сте осетљиви на метеоролошке услове?

Ови одговори ће вас навести да почнете да размишљате о вежбању.

Ако сте јутарњи тип који жуди за самоћом и временом проведеним са својим мислима, али има малу контролу над својим распоредом, и мрзи да има осећај одговорности према било коме, ви ћете можда уживати у шетњи кроз парк сваког јутра пред одлазак на посао.

Ако сте ноћни тип који воли музику и упознавање са новим људима, а волите одговорност, можда бисте желели да идете на часове плеса после посла.

Веома је битно да идентификујете проблем. То ћете најлакше постићи тако што ћете сазнати који су аспекти ваше природе. Онда ће и ваш распоред постати лакши, а самим тим пронаћићете начин да се држите вашег плана вежби.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар