БЕЛ: Гент ''имао'', па ''испустио'' Брижа, на радост Андерлехта!

Гент водио 2:0 па прокоцкао лидерску позицију за 11 минута, резултат по мери Андерлехта. Бриж остаје лидер.

Фудбал 27.04.2015 | 10:20
БЕЛ: Гент ''имао'', па ''испустио'' Брижа, на радост Андерлехта!

Фудбалери Гента имаће много разлога да жале после дербија четвртог кола плеј-офа за шампиона у белгији! Имали су домаћини два гола предности све до 78. минута, а онда су успели све до да проћердају у самом финишу, баш као и лидерску позицију која би им следовала да су победили. Гент - Бриж 2:2!

Клуб Бриж је све до тих последњих минута био у подређеном положају, сигурно је корачао ка провалији, међутим, домаћи тим изгубио је концентрацију када је било најважније.

Швајцарски интернационалац Данијел Миличевић био је на путу да постане прави јунак. Он је у 13. минуту прво постигао гол из доста тешке ситуације десном ногом, а онда у 43. и левом, из веома сличне ситуације, само на супротном крају шеснаестерца. Гент сигурно чувао стечену предност у првом полувремену све до 12 минута пре краја, а онда је штопер гостију Оскар Дуарте смањио на 1:2. Био је то знак за Бриж да крене на све или ништа и такав приступ му је донео веома значајан бод, који га оставља на челној позицији. Стрелац је у 87. минуту био Клаудемир.

Овакав исход понајвише одговара заправо трећепласираном Андерлехту, јер му ниједан од претендената на трон није побегао. Тим из Брисела сада за Брижом заостаје три, а за Гентом свега један бод, пред међусобни дуел који је на програму за четири дана.

Српски интернационалац Марко Полетановић играо је до 71. минута, док је Урош Витас читав сусрет преседео на клупи.

Коментари / 0

Оставите коментар