Ухапшен Хусеин Исаковић из Бужима

Хусеин Исаковића (46) из Бужима, који је под истрагом због ратног злочина над цивилима и ратним заробљеницима у овом мјесту, ухапшен је на Граничном прелазу Маљевац, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 26.04.2015 | 10:50
Ухапшен Хусеин Исаковић из Бужима

Хапшење су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Граничне полиције по налогу Тужилаштва БиХ, а у оквиру истог предмета у којем је недавно ухапшено седам лица осумњичених за ратне злочине у Бужиму.

С обзиром да се Исаковић налазио ван БиХ, на захтјев Тужилаштва БиХ расписана је полицијска потрага, те је он лишен слободе чим је ступио на тло БиХ.

Исаковић је под истрагом и терети се да је, као припадник Војне полиције 505. бригаде 5. корпуса такозване Армије РБиХ, заједно са другим осумњиченима, учествовао у ратном злочину почињеном у бившем хотелу "Радоч" у Бужиму који је служио као затвор.

У овом затвору убијено је осам заробљених припадника Војске Републике Српске, један заробљени припадник Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна и три цивила симпатизера Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна.

У овом затвору незаконито су држани цивили и ратни заробљеници који су били изложени мучењима, силовањима и нечовјечном поступању.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће, након што га испита, донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

Извор: СРНА

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

xy

26.04.2015 09:22

Префиксом "тзв." ова новинска агенција још не зна да је рат завршен. Што се тиче самога хапшења сретан сам да га правда стиже, па барем овако касно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

26.04.2015 10:01

Цуј "тзв.Армије РБиХ",није то никаква такозвана,то је била једина легална војна сила на територији медјународно признате дрзаве РБиХ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈНА је...

26.04.2015 10:32

...била једина легална војна сила! Не каки кад немаш каке!

Name

Драган

26.04.2015 11:11

Наравно, и одред "Ел Муџахид" је дио те једине "легалне" војне силе.

Name

врс

26.04.2015 11:32

Зивела Војска Република Српска!! Смрт фасистима! Смрт Армији БиХ. Ми смо дрзали 70% тероторије тзв. БиХ, Хрвати 15%. толико о армији Босне.

Name

ре Роки

26.04.2015 12:59

Ј.... међународно признату државу коју не признаје мало мање од пола њеног становништва. Разумијем зашто је не признају Срби, али ми никада није јасно зашто је не признају твоја браћа коју зову аутономаши. Још ми је мање јасно како се може направити држава, на начин да народ војском гониш да ту државу призна. Роки, тзв. АРБиХ је направљена много прије почетка несрећног рата на овим просторима. Претеча су јој паравојне и параполицијске снаге ПЛ и ЗБ. У то вријеме једина легална војна сила је била ЈНА а полицијске снаге су били припадници милиције.

Name

Боки

26.04.2015 15:48

То је била терористицка исламска армија како би то данас у свијету назвали.Једина легална је била ЈНА која је од терориста нападана у Тузли, рецимо или Добровољацкој.С освртом какву земљу сте срудили и ста смо добили припада јој и фасистицки епитет.Радници су у таквом полозају у односу на бивсу Југу да се ово данас комотно мозе назват фасизмом и робовласниством. Сретан ПРВИ мај.

Name

007

26.04.2015 11:05

РЕ РОКИ:А како назвати војску,која ратује унутар себе(Сарајево,Цазин и околина),са партнером(око Мостара)а у свом саставу има муџахедине,вехабије-месаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

26.04.2015 11:18

Овде се не казе такозвана Народна одбрана Аутономне покрајине Западна Босна( Фикретовци) а за армију БиХ се говори да је такозвана зато сто и данас постоји. Сваста има.. Кад цемо доци памети ? Или цемо стално зивјети у заблуди ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.04.2015 12:26

Армија Републике Босне и Херцеговине више не постоји, као ни Република Босна и Херцеговине. Постоје Оружане снаге БиХ и Босна и Херцеговина (без оног република). Можда АРБиХ и РБиХ постсоји само у неким усијаним главама.

Name

Требиње

26.04.2015 11:30

Зликовца је требало давно ухапсити и осудити га за оно што је урадио. Али ја мислим добиће он неку симболичну затворску казну ако буде осуђен, јер је убијао Србе, а то Тужилаштву и суду БиХ и није неки злочин, или ће бити ослобођен због "недостатка" доказа. Укратко не вјерујем у правичност Суда БиХ јер се види из досадашњег рада истог када се суди Србима осуђујуће казне су драконске а припадницима других конфесија казне су веома благе. Дупли аршини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганце

26.04.2015 12:53

Драганце , у цему је ту разлика кад вец прицамо о усијаним главама. Да ли је по теби БиХ краљевина ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Требиње

26.04.2015 12:58

Коментар ти је на нивоу дјетета од 5 година.Не знам гдје си спрцао толике године зивота.Предлози несто конкретно, а не понављати отрцане фразе као дјеца у вртицу.

ОДГОВОРИТЕ