НБА плеј-оф: Чикаго и Голден Стејт воде са по 2:0!

Голден Стејт и Чикаго максимално су искористили предност домаћег паркета на старту плеј-офа.

Кошарка 21.04.2015 | 12:20
НБА плеј-оф: Чикаго и Голден Стејт воде са по 2:0!

Голден Стејт завршио је регуларни део НБА лиге као најбољи тим и тим путем сигурно корача и у плеј-офу. Вориорси су и у другом дуелу доигравања пред домаћом публиком победили Њу Орлеанс са 97:87 и повели са 2:0 у серији у којој се игра до четири победе.
"И даље смо узбуђени и радимо неке луде ствари. Задовољан сам тиме што идемо истом линијом. То је оно што нас чини оним што јесмо", објаснио је после другог тријумфа пред домаћом публиком Стив Кер, тренер Голден Стејта.

Најзаслужнији за победу "ратника" били су Клеј Томпсон са 26 поена и Стефон Кари са 22 поготка и пшест асистенција. Ендрју Богут је уз пет поена забележио 14 скокова.

Код гостију палицу је држао Ентони Дејвис са 26 поена и десет ухваћених лопти, а Ерик Гордон постигао је 23 поготка.

Наредни дуел на програму је у ноћи између четвртка и петка у Њу Орлеансу, што ће бити уједно и прва прилика Голден Стејта да евентуално направи “брејк” и скрати четвртфиналну серију Западне конференције.

Предност домаћег терена максимално је искористио и Чикаго. Булси су савладали Милвоки резултатом 91:82 и, такође, повели са 2:0 у четвртфиналној серији плеј-офа Источне конференције.

Трио Џими Батлер, Дерик Роуз, Пау Гасол, најзаслужнији је што ће Булси у Милвоки отпутовати са максималном предношћу после две утакмице.

Батлер је убацио 31 поен и забележио лични рекорд у плеј-оф мечевима, Роуз је постигао 15 поена, док је шпански репрезентативац забележио ко зна који “дабл-дабл” учинак ове сезоне - 11 погодака и 16 скокова, поделивши и четири "рампе".

У пораженом Милвокију истакао се Крис Мидлтон са 22 поена. Трећи меч серије игра се у Милвокију у ноћи између четвртка и петка.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Голден Стејт - Њу Орлеанс 97:87 (Голден Стејт води у серији 2:0)

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Чикаго - Милвоки 91:82 (Чикаго води у серији 2:0)

Коментари / 0

Оставите коментар