Швајцарска пошта тестира испоруку пошиљки дроновима

Швајцарска пошта, у сарадњи са својом карго поштанском службом и калифорнијским произвођацем дронова, Матернет, планира да на лето почне тестирање испоруке пошиљки помоћу дронова, малих беспилотних летелица.

Занимљивости 21.04.2015 | 09:55
Швајцарска пошта тестира испоруку пошиљки дроновима

Циљ пројекта је сагледавање потенцијала ове технологије на територији Швајцарске, објаснио је потпарол швајцарске Поште Бернар Бурки.

Швајцарска пошта намерава пробно увођење дронова а за сада се не зна да ли ће и када ће они ући у редовни програм испоруке.

Када достава обичне пошиљке није могућа због природних препрека, попут воде или планинских венаца, тада су дронови идеално решење за испоруку хитних медицинских производа.

ДХЛ, огранак Немачке поште, прошле године је први у Европи почео са коришћењем беспилотних летелица за доставу поште углавном медицинског карктера на острво Јуист. Њихов дрон може да лети брзином 65 километара на сат.

Америчка ИТ компаније Амазон, добила је дозволу америчких власти да тестира дронове за испоруку својих пошиљки.

Минијатурни дронови раде на електрични погон и могу да пређу удаљеност од 16 километара у пречнику. Мали пластични пакет, који садржи наруџбину, монтира се испод беспилотне летелице коју Амазон назива "октокоптер" и која лети до куће наручилаца.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лопов

21.04.2015 07:57

Види сада проблема. Морам се технолошки усавршавати и развијати стратегију ''како опљачкати дрон++...??

ОДГОВОРИТЕ