Анализа: Чему и докле више овако?! Навијач на Вујошевића!

Крај полуфиналне серије АБА лиге обележио је инцидент у тунелу "Пионира" у коме су учествовали тренер Партизана Душко Вујошевић и засад непознате особе.

Кошарка 21.04.2015 | 00:00
Анализа: Чему и докле више овако?! Навијач на Вујошевића!

Иако још није званично објављено са ким се сукобио Вујошевић, изјава тренера црно-белих, као и анализа снимака и фотографија из дворане указују на то да је у питању навијач Звезде Стеван Сојић, који је постао познат широј јавности када је недавно спречио новинарку ТВ Б92 у обављану посла и скинуо сунђер са њеног микрофона на стадиону Црвене звезде.

Сојић, навијач који је скинуо новинарки Б92 сунђер са микрофона када је на стадиону "Рајко Митић" покушала да постави питања директору ФК Црвена звезда Звездану Терзићу, види се на фотографијама из "Пионира" како седи поред директора Звезде Давора Ристовића током јучерашње утакмице.

Сојића медији описују као једног од "виђенијих на северу", а "Блиц" је својевремено писао и да је био осумњичен за насилничко понашање.

Инцидент у "Пиониру" ухватила је камера Спорт клуба, а упркос опречним информацијама у првим минутима након кратке туче коју је прекинула Жандармерија, испоставило се да се Вујошевић није потукао са званичницима Црвене звезде.

На снимку скандала, који је бацио још једну мрљу на дерби, види се како Вујошевић ударцем започиње физички сукоб са особом која разговара телефоном, после чега је полетело још неколико удараца, а затим се умешала полиција.

Вујошевић је рекао да је пролазио ходником, када га је неко "на уво гласно опсовао", након чега је настала гужва.

Такође, рекао је да је Жандармерија саслушала ту особу и да није у питању функционер црвено-белих Мирко Павловић, како је прво јављено, већ неко од вођа навијача Звезде.

И сам Павловић је демантовао да је био присутан, а испоставило се да је крупнији човек поред Вујошевића, који се покошкао са још једном особом у тунелу, члан његовог обезбеђења.

Вујошевић је поставио и питање зашто се не саопшти име човека који је саслушан, а извештавање медија о томе да је у инцидент умешан Павловић назвао "машинеријом лажи".

Свлачионице су након утакмице синоћ обезбеђивали припадници Жандармерије, а Вујошевић је поставио и питање зашто је у тунелу, супротно правилима, омогућен приступ особама које нису службена лица, представници клубова или играчи.

Како пишу београдски медији, на снимку Спорт клуба (извирује иза Митровића у једном тренутку) види се и особа која је "незванично запослена у Звезди као возач", а која је улетела на паркет прошле године током "вечитог дербија" у Железнику.

МУП се још није огласио поводом инцидента.

Подсетимо, скандалу у "Пиониру" у серији препуној тензија претходило је "препуцавање" два табора о присуству навијача, па је пре почетка полуфинала Звезда одлучила да прекине дотадашњу праксу и да номинални гости не добију карте за трибине.

Уследио је истоветан одговор Партизана, уз поруку да "навијачи Звезде ни на силу неће ући у Пионир".

Затим је, након треће утакмице у серији, тренер Звезде Дејан Радоњић рекао да су током прве утакмице у којој је Партизан био домаћин из Пионира "нестали чланови управе".

Из Партизана је одговорено да нису у питању били чланови управе, већ вође навијача Црвене звезде, који су "замољени да напусте дворану".

"Шилобад (Млађан, директор Партизана) је упозоравао Ристовића (Давор, директор Звезде) да не воде те људе", рекао је јуче на конференцији за новинаре Вујошевић.

Лист "Блиц" је након инцидента на стадиону Звезде у коме је новинарка Б92 спречена да обавља посао објавио да је Сојић био осумњичен за насилничко понашање са још неким познатијим навијачима Црвене звезде, међу којима је и Иван Богданов. Сојић је 2009. изабран за члана Скупштине ФК Црвена звезда.

Извор из Жандармерије рекао је за "Блиц" да је у трећој утакмици са делегацијом Звезде у халу ушло неколико навијача, што је било у супротности са ранијим договором.

"Њих су препознале присталице домаћег клуба и почело је препуцавање. Из превентивних разлога на полувремену је та група склоњена на сигурно", наводи "Блиц".

Како пише лист, у тој групи је био и брат убијеног вође "делија" Велибора Дуњића, а директор црно-белих Млађан Шилобад је поставио питање "кога су дошли да бране или можда да провоцирају".

Коментари / 0

Оставите коментар