Новак Ђоковић - владар у Монте Карлу

Ђоковић - Бердих 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је и трећи везани турнир Мастерс серије.

 

Тенис 19.04.2015 | 18:45
Новак Ђоковић - владар у Монте Карлу

У финалу Монте Карла савладао је Чеха Томаша Бердиха са 2:1. Новак је по други пут у каријери освојио овај престижни турнир у кнежевини.Тријумфом у Монте Карлу Новак Ђоковић ушао је у историју као једини играч које успео да освоји прва три Мастерса у сезони.

Чех је пружио велики отпор. Након што је наш ас освојио први сет у другом је дошло до једночасовног прекида. У наставку противник је успео да освоји сет, па је победник одлучен у трећем сету. Новак је успео да подигне ниво игре и коначно сломи отпор Бердиха.Бердих је много боље ушао у меч.

На самом старту долази до раног брејка. Новак је потом стабилизовао сервис, а у шестом гему је успео да одузме сервис противнику, искористивши другу брејк шансу, и стигне до изједначења. Ђоковић потом, уз још један брејк, везује два гема и води са 5:3.

Чех се није предавао, узвраћа истом мером за ново изједначење 5:5. Када се очекивало да ће сет ући у тај-брејк, Новак је након освојеног свог сервиса успео да искористи трећу сет лопту на сервис противника и освоји први сет - 7:5.У другом сету водила се изјендначена борба све до резултата 3:3.

Тада је због јаке кише дошло до прекида меча. Након једног сата меч је настављен. Бердих успева да искористи прву брејк лопту и одузме сервис нашем тенисеру. Ђоковић није успео да узврати и противник осваја други сет резултатом 6:4.Трећи сет донео је много бољу игру нашег аса.

Уз два брејка Новак експреснодолази до 4:0. Бердих успева да веже два гема, уз један враћени брејк, и смањи на 5:2. Међутим, то није пореметило Ђоковића, наставља са одличном игром и након освојеног сервиса, на сервис Бердиха осваја прву меч лопту.

Противник успева да се извуче и продужи меч.Уследио је сервис Новака за титулу. Бердих је кренуо на све или ништа. Ђоковић успева да неутралише нападе противника и освоји две везане меч лопте, користи прву и добија трећи сет са 6:3.Овом победом Новак ће на најновијој АТП листи имати 5.500 бодова предности у односу на другопласираног Швајцарца Роџера Федерера.

РТС

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

19.04.2015 16:51

БРАВО,БРАВО четири турнира,четири победе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

19.04.2015 16:57

БРАВО,БРАВО.четири турнира,четири победе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

19.04.2015 16:57

БРАВО С Р Б И Н Е !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

20.04.2015 00:56

Браво!Ти си најбољи амбасадор који је икад представљао Србе...

ОДГОВОРИТЕ