НБА плеј-оф: Вашингтон изненадио, Харден ''тексашки шериф''!

НБА плеј-оф почео је неочекивано, победом гостију: Вашингтон је у Торонту тријумфовао са 86:93 (82:82) после продужетка. Домаћини су били немилосрдни на старту НБА плеј-офа: Кошаркаши Чикага победили су Милвоки на свом паркету са 103:91, док је Хјустон у тексашком дербију био бољи од Даласа са 118:108.

Кошарка 19.04.2015 | 12:20
НБА плеј-оф: Вашингтон изненадио, Харден ''тексашки шериф''!

Најзаслужнији за овај успех Визардса био је искусни Пол Пирс, стрелац 20 поена, а четири мање убацио је Бредли Бил.

Прве две звезде Вашингтона, Џон Вол и поменути Бил, лоше су шутирали на овом гостовању (5/18, односно 6/23), али су екипи допринели и на друге начине. Вол је тако поред десет поена имао и осам асистенција и шест скокова, а Бил и девет скокова, шест асистенција, те "крађу".

Код Торонта се прва петорка (Лаури, Дерозан, Рос, Ханброу, Валанчијунас) малтене уопште није истакла, осим Демара Дерозана, који еј уз 11 скокова имао и пет поена, три мање од резервисе Амира Џонсона.

Ко победи у овој серији, а и други меч биће одржан у Торонту, играће у другој рунди плеј-оф борби Источне конференције против бољег из двомеча прворангиране Атланте и Бруклина.

Осим победе Булса, сусрет ће бити упамћен и по томе што је био први наступ у доигравању за Дерика Роуза после скоро пуне три године, од 28. априла 2012. И сјајни плеј одмах је желео да покаже колико је срећан што је опет ту где јесте после тешких повреда колена које су чак претиле да му угрозе каријеру.

Продирао је као у најбољим данима, сјајним потезима дизао публику у родном Чикагу на ноге која му је узвраћа овацијама и скандирање "МВП, МВП", и заиста је био прави вођа "бикова". Меч против Милвокија завршио је са 23 поена и седам асистенција, а ефикаснији од њега у победничким редовима био је само Џими Батлер са 25, што је му је рекорд у плеј-офу.

"Када крочим на паркет, све лоше мисли остављам иза себе. Улазим хладне главе. Морате да будете пуни самопоуздања и да верујете у оно што радите, и то ће вам се вратити. То је оно што ја радим. Имао сам три циља - да се забавим, да не очекујем ништа и да се такмичим", поручио је Роуз.

Код Бакса бољи од осталих били су Крис Мидлтон са 18 и Ерсан Иљасова са 15 поена, док је Мајкл Картер-Вилијамс додаао свега девет шутирајући 4/13 из игре.

У другом мечу одиграном у ноћи између суботе и недеље прштало је у тексашком дербију. Као по навици, блистао је Џејмс Харден и са 24 поена и 11 асистенција предводио свој Хјустон у тријумфу над Даласом, али је то био сусрет баш какав најпознатија брада воли - чак шест његових саиграча било је двоцифрено.

"То значи да су сви имали лопту у рукама, да су сви били укључени у игру и да они нису могли да се фокусирају на заустављање само једног играча. Чувала су ме по двојица, па сам могао да додајем и лакше играм", поручио је Харден.

Поред њега, кључну улогу одиграо је Кору Бруер који је 13 од укупно 15 поена убацио у последњој четвртини, од чега три тројке у три минута чиме је држао Мавериксе на дистанци. Двоцифрену су још били Џонс са 19, Тери са 16, Ариза је додао 12, а Смит и Хауард по 11 поена.

На другој страни Дирк Новицки је постигао 24 поена у свом 14. учешћу у плеј-офу у последњих 15 сезона. Уз чувеног Немца истакли су се Елис са 16 и Рондо са поеном мање.

НБА, први мечеви плеј-офа:
Чикаго - Милвоки 103:91
Хјустон - Далас 118:108
Голден Стејт - Њу Орлеанс 106:99
Торонто - Вашингтон 86:93

Коментари / 0

Оставите коментар