БЕЛ: Гент шокирао Стандард и опет је први на табели!

Педерсенови пројектили одвели Гент право на врх! Дански интернационалац са два гола сломио трофејни клуб из Лијежа, Марко Полетановић одиграо цео меч за Гент.

Фудбал 18.04.2015 | 08:20
БЕЛ: Гент шокирао Стандард и опет је први на табели!

Гент је нови лидер белгијског првенства, односно плеј-офа за шампионску титулу. У првом мечу трећег кола Гент је као гост шокирао Стандард у Лијежу и славио са 3:1 и сада има бод више од Брижа који у суботу игра велики дерби против Андерлехта.

Фудбалери Гента тако су на најбољи могућ начин „“испеглали“ кикс из прошлог кола када су поражени на гостовању од екипе Шарлроа.

Вечерас је Гент деловао много јаче и озбиљније и Стандард готово да ни у једном тренутку није показао да може да му парира.

Најбољи меч у досадашњем току сезоне одиграо је дански нападач Никлас Педерсен који је постигао прва два гола за госте. Најпре је у 23. минуту начео Стандард, а онда је дефинитивно трасирао пут ка победи сјајним ударцем са више од 25 метара.

Заостатак домаћих преполовио је Жефри Бија у 66. минуту из пенала, али је у 90. минуту Серже Табеку коначно потврдио победу тима из источне Фландрије. Млади српски фудбалер Марко Полетановић одиграо је целу утакмицу за Гент.

Коментари / 0

Оставите коментар