Четворо погинулих у саобраћајкама

У више саобраћајних несрећа током протеклог викенда на путевима у БиХ погинуле су четири особе, а више их је повријеђено, потврђено је у полицији.

Босна и Херцеговина 06.04.2015 | 09:30
Четворо погинулих у саобраћајкама

Најтежа несрећа догодила се на путу Бањалука - Приједор, у мјесту Мишин Хан, гдје су у ноћи између петка и суботе погинули Гојко Малешевић (24) и Николина Гајић (24).

У Јасеници код Теслића у петак увече страдао је Мирослав Јовић (57), а у ноћи између суботе и недјеље у мјесту Црвене Стијене код Кисељака нестао је Армин Смајловић (29) када је аутомобилом слетио у ријеку Фојницу. Полиција претпоставља да је Смајловић изгубио живот у овој несрећи, а за његовим тијелом се трага.

Мирослав Јовић из села Јасеница код Теслића погинуо је у петак увече када је мотоциклом слетио у ријеку Блатницу у родном мјесту. Узроци несреће нису познати, као ни тачно вријеме када се десила, јер је Јовићево тијело пронађено у ријеци дан касније.

Према причама мјештана, Јовић је у петак цијели дан виђан по локалним кафанама и продавницама у селима Жежеља, Јасеница и Блатница гдје је пио алкохол са познаницима. Посљедњи пут је виђен жив око 19 часова на регионалном путу који пролази кроз Јасеницу, само километар од мјеста гдје је дан касније нађено његово беживотно тијело.

- Мирино тијело је прво примијетила његова кума. Она је око десет часова ујутро пролазила тим путем и случајно угледала у ријеци Блатници црвени мотоцикл. Дошла је до мене кући и казала шта је видјела, па сам ја позвао полицију - испричао је Јовићев комшија Станко Станковић.

Каже да је потом отишао на мјесто несреће и видио да се испод мотоцикла налази нечије тијело, али није могао видјети лице покојника.

Станко истиче да је на мјесту гдје је Јовић слетио са пута ријека раније поткопала регионални пут, али да не зна да ли је то могло проузроковати несрећу.

У другој несрећи која се јуче око 1.30 часова догодила на путу Високо - Кисељак у мјесту Црвене Стијене сударили су се "голф 2" и "голф 4", послије чега је "голф 2" завршио у ријеци Фојници.

Током слијетања сувозач Ајдин Арнес (19) испао је из возила и задобио тешке повреде, док је возач Армин Смајловић остао у возилу.

Послије несреће полиција и спасиоци кренули су у потрагу за тијелом, али на мјесту гдје се догодила несрећа вода је дубока око пет метара.

У полицији су јуче рекли да је око 13 часова обустављена потрага за тијелом, јер је вода била мутна и веома брза, те ће бити настављена јутрос.

У тешкој несрећи која се догодила у Мишином Хану, када су погинули Гојко Малешевић и Николина Гајић, учествовала су четири возила. За управљачем камиона "мерцедес" био је Дамир Танасић (39) из Шамца, "фијат" је возио Срђан Граховац (21) из Приједора, аутомобилом "пежо" управљала је Радмила Јауз (22), док су се настрадали налазили у "голфу".

Према причама мјештана, несрећа се највјероватније догодила када је "голф" који се кретао из правца Бањалуке кренуо да претиче друга два возила у тренутку када је из супротног смјера наишао камион. "Голф" је том приликом улетио у "маказице", а Малешевић и Гајићева су погинули на лицу мјеста.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар