Аустрија - БиХ 1:1! Шта кажу Меша и стријелац Хајровић?

Селектор БиХ Мехмед Баждаревић задовољан издањем “змајева” у пријатељском мечу са Аустријом који је завршен ремијем 1:1. Стрелац изједначујућег поготка за БиХ против Аустрије, Изет Хајровић, открио да му овај гол много значи, поготово што у Вердеру не добија довољну минутажу.

Фудбал 01.04.2015 | 13:40
Аустрија - БиХ 1:1! Шта кажу Меша и стријелац Хајровић?

"Можемо бити задовољни и резултатом и игром. Свих 90 минита било је озбиљне игре, трчања, ангажовања, а при томе настојали смо да играмо. Није било превише нападачких ситуација, али сатисфакција је резултат и све што смо показали на терену", рекао је Баждаревић.

Мини циклус, тј. сусрете у Андори, гдје је БиХ у квалификацијама за ЕУРО 2016 у суботу побиједила 3:0, и вечерашњи, Баждаревић је кратко анализирао:

"Морамо бити задовољни, јер су момци добро радили, трчали анагажовали се. Све то нам је дало више наде за оно што нас чека у будућности. Кажем, показали су пуно труда и рада, дисциплиноване игре која нам је дозволила да побиједимо Андору и одиграмо добру утакмицу против јаке Аустрије."

О играчима којима је дао прилику за доказивањем у Бечу, попут стријелца Изета Хајровића, те Семира Штилића, истакао је:

"Видио сам за мене четири, пет нових играча. Када се све слегне направићемо озбиљнији биланс и искористити претходни период да се што боље припремимо до наредног меча. Вечерас сам хтио испробати неке играче, али и да играмо организовано и добро. За Хајровића знамо да има квалитете, настојимо неке играче вратити у фудбалски живот. То је оно што нам треба. У протекла два меча видио сам пуно позитивних ствари."

Нешто грубљу игру "оправдао" је амбијентом на стадиону у Бечу, гдје је утакмица одиграна пред 48.000 гледалаца, од чега 20.000 навијача БиХ.

"Питаћемо играче зашто је утакмица била грубља. Амбијент је био добар, на терену је било ривалство и пријатељство. Аргумент што се играло агресивно видим у томе да смо и ми и они хтјели направити резултат", закључио је Баждаревић.

"Гол против Аустрије вратио ми је вољу за фудбалом. Погодак ми пуно значи", истакао је Изет Хајровић, који је синоћ погодио мрежу Аустријанаца у 48. минуту.

Један од љубимаца навијача БиХ који у посљедње вријеме „грије клупу“ у Вердеру из Беремена био је задовољан ремијем са Аустријанцима, али сматра и да је бх. тим могао побиједити.

"Одрадили смо супер посао и добро смо играли. Жао ми је због сјајних навијача што нисмо побиједили, јер смо могли то учинити", казао је Хајровић за Анадолију.

Он је додао да ће напустити Вердер уколико до краја сезоне не добије већу минутажу.

"Хвала селектору Мехмеду Баждаревићу што ми је пружио прилику да вечерас играм од првог минута, те што ме уврстио на списак иако нисам стандардан првотимац у Вердеру. Надам се да ћемо наставити добро играти и на концу изборити пласман на ЕУРО 2016“, рекао је Хајровић.

Марсел Колер, селектор репрезентације Аустрије рекао је да реми са БИХ за његову екипу није неуспјех. "Веома добра утакмица против врло јаког противника. У првом полувремену нисмо успјевали доћи до наше игре. Босна и Херцеговина се добро бранила и чинила наш посао тежим. Босна нам је успјела направити проблеме", истакао је Колер.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

немања

01.04.2015 15:18

Ста це реци Турци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиграф

01.04.2015 15:58

Ста цес реци ти? иди погледај у огледало своје црне оци и смедју косу :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

01.04.2015 19:26

Балканци само млатите глупости, какви турци јадан не био турци су у Турској јаро мој.

ОДГОВОРИТЕ