Пријатељске: Лале опет боље од Шпанаца, реми Италије и Енглеске...

Репрезентација Холандије савладала је Шпанију, док су Италија и Енглеска ремизирали, у пријатељским дерби дуелима у уторак.

Фудбал 31.03.2015 | 23:30
Пријатељске: Лале опет боље од Шпанаца, реми Италије и Енглеске...

Холанђани су са два експресна гола срушили "Црвену фурију" 2:0 у Амстердаму, док је Андрос Таунзенд десет минута пре краја "поништио" први гол Грацијана Пела у години (1:1).

У осталим пријатељским мечевима, победе су остварили Шведска, Турска и Словачка, док су разочрали Русија, Украјина и БиХ.

Гус Хидинк и Висенте дел Боске су у Амстердаму извели комбиноване саставе, а сјајном игром у првом полувремену "Орање" је однело победу.

За само 16 минута домаћин је стигао до два гола предности, и то у року од четири минута преко Де Фраја и Класена, који су искористили очајну игру одбране гостију, којима нису помогле ни сјајне одбране Давида де Хее.

У наставку меча Шпанија је преузела контролу уласком Силве и Морате, али је трећи резервиста Витоло пропустио најбољу шансу за гол.

Иако су у Торину играле две сјајне селекције, навијачи нису могли да уживају у потпуном спектаклу, јер су комбиновани састави Италије и Енглеске деловали хаотично већи део времена.

Домаћин је после пола сата игре повео голом Пелеа, што је први погодак нападача Саутемптона у 2015. години. У наставку меча Енглези су углавном претили преко Рунија, да би десет минтуа пре краја Таунзенд постигао фантастичан погодак за 18 метара.

Златан Ибрахимовић је опет показао колики је професионалац, иако га очекује напоран финиш сезоне са ПСЖ-ом, он је наступио против Ирана, те голом и асистенцијом предводио Шведску до 3:1.

На препуном Ернест Хапелу у Бечу, где су навијачи из Босне направили фантастичну атмосферу, фудбали су разочарали у ремију Аустрије и БиХ 1:1.

Турска је рано повела против Луксенбурга, очекивала се убедљива победа, али је на крају Хасан Чалханолу три минуте пре краја погодио за тесан тријумф 2:1. Летонија је у другом минуту надокнаде времена избегла пораз од Украјине (1:1).

Почетак дана обележио је сјајан гол Брека Шеја из слободног ударца у ремију САД и Швајцарске, као и реми без голова између Русије и Казахстана.

У дуелу бившихи земљака Словачка је минималним резултатом надиграла Чешку, која улази у кризу после четири победе на старту квалификација, а уочи реванша са Холандијом и Исландом.

Пријатељске:
Естонија – Исланд 1:1
Васиљев 55 – Гисласон 9
Швајцарска – САД 1:1
Штокер 80 – Шеј 45
Русија – Казахстан 0:0
Шведска – Иран 3:1
Ибрахимовић 11, Берг 21, Тоивонен 89 – Некунам 24п
Украјина – Летонија 1:1
Јермоленко 35 – Максименко 90+2
Луксембург – Турска 1:2
Муч 30 – Ердинг 5, Чалханолу 87
Аустрија – БиХ 1:1
Јанко 34 – Хајровић 48
Словачка – Чешка 1:0
Дуда 49
Италија – Енглеска 1:1
Пеле 29 – Таунзенд 81
Холандија – Шпанија 2:0
Де Фрај 13, Класен 16

Коментари / 0

Оставите коментар