Адам Шукало: За љепшу Српску!

Основна идеја Напредне Српске од њеног оснивања јесте да је пријеко потребно извршити обнову земље у културном, материјалном и вредносном смислу. Хтјели смо да политику искористимо као средство помагања људима, односно да вратимо јавне институције човјеку. Да власт буде сервис грађана, а не неки чудовишни Левијатан који користи грађане и црпи њихове ресурсе за сопствену сврху.

Република Српска 31.03.2015 | 22:55
Адам Шукало: За љепшу Српску!

Предуслов сваке обнове и развоја земље, односно подизања животног стандарда грађана јесте стабилност институција. Нама је врло добро познато да у нестабилном окружењу није могуће очекивати стварање атмосфере која је погодна за рад, напредак, афирмативне пројекте.

Напротив, нестабилност институција генерише нестабилност друштва и грађана, људи су уплашени за своју елементарну егзистенцију, пензионери страхују за пензије, јавне институције су заузете не својим послом него позадинским играма и сплеткама да би људи у њима сачували своје привилегије. Цијели систем се не бави својим уставним и законским надлежностима, него сви покушавају да у том хаосу на што повољнијим позицијама дочекају расплет. А сами не чине ништа да се тај расплет оконча с исходом повољним по цијелу заједницу.

Због тога је Напредна Српска прво подржала избор господина Чубриловића за предсједника Народне скупштине РС, а потом и избор госпође Цвијановић на мјесто предсједнице Владе Републике Српске.

За господина Чубриловића смо гласали јер је то била, уосталом, и ствар елементарне политичке принципијелности: ми смо били у коалицији са Демократским народним савезом, те би било неодговорно и неконзистентно не подржати кандидата те партије. Што се избора нове владе тиче, то није била једноставна одлука. Ми у сваком случају нисмо били задовољни радом претходне владе, нисмо видјели да је она радила оно што бисмо ми радили да смо били на власти и било нам је јасно да грађани нису задовољни радом институција, просто зато јер је њихов животни стандард сваким даном све угроженији а влада није имала адекватне одговоре на ту чињеницу.

Ми смо подржали избор нове владе, стога, једино из разлога што смо сматрали да је мање зло имати какву-такву политичку и институционалну стабилност него ући у стање хроничне неспособности формирања власти и институција система, а што је и дан-данас случај кад је у питању формирање власти на нивоу Федерације БиХ и Савјета министара БиХ. При том, наш став је био да двије највеће странке у Републици Српској, СНСД и СДС, требају формирати заједно власт јер су најодговорније за стање у којем се Српска данас налази. С друге стране, те двије странке су створиле атмосферу нечувене подјеле у држави, друштву и међу грађанима, а у стању такве искључивости једноставно није могуће градити стабилност, кохезију и вршити обнову земље.

Ми смо препознали намјере оба политичка блока у Српској приликом процеса формирања власти. Опозиција није била спремна да преузме одговорност вођења Републике у условима катастрофалног економско-социјалног стања у земљи, и то је било очигледно. Њена тактика је била притисак на власт, њено даље изнуривање и чекање да она сама од себе постане потпуно немоћна и неупотребљива.

Позиција предвођена СНСД-ом, пак, није хтјела ништа да мјења, била је спремна да у случају да сама не формира власт до бескраја опструише формирање некакве другачије скупштинске већине, те да на тај начин цијело друштво стави у положај таоца у бесконачним политичким препуцавањима са опозицијом. Дакле, све је било спремно да у Српској данас имамо идентичну политичку ситуацију као у Федерацији БиХ и на нивоу централних органа.

Ми се са таквим ставовима оба политичка блока у Српској нисмо слагали и то смо јасно саопштили колегама из тих блокова. Наш принцип био је и остао инсистирање на стабилности система, деполитизацији јавне управе, односно умањењу политичких притисака на доношење регуларних управних, кадровских и извршних одлука, оздрављењу привредног сектора, умањењу пореских оптерећења, враћању правде и правичности у земљу, односно, најједноставније речено, брига о обичном човјеку. Ствар је у томе да наш обични човјек више не може да чека обичног политичара.

Обичан политичар у принципу тражи начин да нешто искомбинује, испетља, направи добар лични договор и не чини ништа до свог реизбора на позицију. А обичан човјек се сваки дан суочава са проблемом плаћања рачуна, школовањем и храњењем своје дјеце, непроналажењем посла, слабом здравственом заштитом. Тај обичан човјек је постао незаинтересован за политику, и то с разлогом, јер је политика одавно незаинтересована за њега.

Напредна Српска је зато своје тежиште политичког дјеловања ставила управо на човјека, грађанина. Јер, и ми сами смо обични људи, дјеца ове земље која су незадовољна путем којим она иде. Уз све негативне конотације наше одлуке да подржимо формирање власти у Српској, а наш став је био да нећемо бити препрека формирању било које већине у Народној скупштини РС, односно да ћемо подржати оне који су спремни да направе власт, ми никад нисмо тражили да учествујемо у тој власти тако што ћемо добити ову или ону позицију.

Напредна Српска није и неће трговати јавним предузећима, институцијама и другим позицијама. Наше чврсто опредјељење јесте да инсистирамо не на тим позицијама, него на идејама и политичким пројектима. Ту нећемо одступити и то смо практично демонстрирали својим досадашњим акцијама у парламенту и тек ћемо да покажемо да ми имамо своју визију, да ћемо предлагати законска рјешења и да ћемо подржати оно што сматрамо исправним било да такво нешто долази из позиције или опозиције.

С друге стране, чињеница је да оба политичка блока и даље покушавају да кроз вјештачки изазване подјеле међу грађанима чврсто држе монопол на политичке процесе. Оба политичка блока инсистирају на нестабилности, развој их не занима, него само мисле о томе како доћи и остати на власти. И водећа странка у земљи, СНСД, показује да сама у себи не успјева да обезбједи стабилност и визију, па тако готово свакодневно из ње долазе противрјечни политички сигнали који показују да та партија не зна управо шта жели.

Напредна Српска, логично, неће прихватити да учествује у било којем пројекту који није дефинисан и потпуно је јасно да ми не можемо вјеровати у владу у коју, примјера ради, не вјерује њена предсједница, баш као што нећемо чекати да све у Републици Српској оде дођавола па да се појављујемо ту као неки вајни спасиоци, а што је став опозиционих партија које су физички и ментално у Сарајеву и које тренутно уопште не занимају политички и други процеси у Републици Српској, него их само занима кадровска комбинаторика на нивоу Савјета министара БиХ.

Зато ће Напредна Српска почети разговоре са свим људима, организацијама и политичким субјектима који сматрају да је стање у земљи изузетно озбиљно, далеко озбиљније него што то водећи политички фактори виде, те да више нема времена за изнуривање грађана и земље политичким тактикама и манипулацијама. Републици Српској је потребан програм не за наредних 100 дана, него за наредних 20 година.

Ми морамо пустити наше најбоље, најпаметније, најобразованије и најчеститије људе да воде ову земљу, партијска књижица мора постати ствар од споредног значаја. Довели смо до бесмисла сами себе логиком да се и чистачицом у влади постаје на основу партијске легитимације. Нема развоја који се базира на трулим међустраначким споразумима о расподјели фотеља, једини здрав развој је онај који се темељи на оснажењу привреде, запошљавању младих људи који нам бјеже из земље, вођењу рачуна о одрживом пензионом и здравственом фонду, борби против криминала и корупције, односно јачању владавине права.

Сви они који препознају да су то праве и једине суштинске теме, сви они који не желе да прихвате досадашњи политички дискурс су добродошли што се нас тиче. Напредна Српска у разговорима који предстоје неће инсистирати на позицијама и фотељама, наш једини захтјев биће програм и имплементација програма обнове Републике Српске. Тај програм „Боље Српске“ јавности ће бити презентован у данима који слиједе и његова основна порука је да има наде. Није све изгубљено и може боље.

Пише: Адам Шукало

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

Илић Душан

31.03.2015 13:10

Колико је гласова добио ?Зајашио и он на нашу грбачу и продаје маглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

31.03.2015 13:10

Ни поцео ниси каријеру у политици а вец си љига и нецес успјети никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

31.03.2015 13:14

Имао си прилику у октобру,сада ти је касно паметовати.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.03.2015 13:15

Е мој Адаме нећеш ни ти ту ништа промијенити. И ти си један обичан крпигуз жељан власти и моћи који се окреће онако како вјетар дува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

31.03.2015 13:16

МАЛИ П..КО ТИ СИ СВОЈЕ ЗАВРШИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

31.03.2015 13:18

Ја се извињавам ,јел то ПАПАК несто анализира стање катастрофе Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

31.03.2015 13:20

ПАПАК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!

31.03.2015 16:53

АМИН!!!

Name

де Факто

31.03.2015 17:24

Пуно прице око ницега. Празне прице око свацега.

Name

ауслендер

01.04.2015 06:13

Сви ко и премијерка. Пуно причају, а ништа не кажу. О неким активностима је за њих мисаона игра ако имају чиме размишљати.

Name

Мислим ја

02.04.2015 08:56

Ово је дрзава папкара!

Name

мука

31.03.2015 13:21

Да си хтио љепшу Српску био би у Савезу за Промјене и можда би имали данас неки ред у њој и бољи живот народа и бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

31.03.2015 14:02

То је онај Су.кало сто је Цвијановицка назвала ПАПКОМ.

Name

реално

31.03.2015 13:22

Млад цовјек у плитици, мозда није довољно стар. Подрска младим људима без обзира којој политици припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрска..

31.03.2015 17:42

Младима свакако али младим а вец прорацунатим никако...

Name

Милојко

02.04.2015 14:36

Реално Шукало је папак да га нема млађег.

Name

супља прица

31.03.2015 13:23

Па ти тек сада приметио да је стање у земљи озбиљно.Знас како си досао на власт мој Сукало,са 260 гласова.Моја баба Стевка да се кандидовала у селу Рогољи,а то је одмах ,знас ти до твог села,имала бих висе.Ти сада ако хоцес мозес направит несто,под условом да се окренес оним који су за промене,а и ти си хтео па их издао.Ти се одлуци приклоинити оним сто настављају континуитет,па о цему ти онда прицас.Питај своје комсије ста раде када се ти појавис на тв.Гасе или пребаце на Федералну тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

31.03.2015 23:50

Гдје ти у том селу нахвата ријец континуитет:)

Name

Раја

31.03.2015 13:24

Измет од овце лици на цоколадне бонбонице а није.(закљуцак)

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

31.03.2015 13:31

А Несица из И. Сарајева одмах си дао за директора посте. Тај има своју фирму па се богати са ледја радника, који раде за 400 км. Сукало ајд о.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хектор

31.03.2015 13:46

Шта хоће овај шмокљан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојлија

31.03.2015 13:49

Папак од снсд.....продата дусо

ОДГОВОРИТЕ
Name

лула

31.03.2015 14:04

Колико дуг текст, слаба му је пропагандна политика, конкретно и децизно децко ако хоцес успех, а не констатације "трла баба длан да јој продје дан".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.03.2015 14:12

Ове дислајкове је оставила његова родбина,

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

31.03.2015 14:23

Јавио се и овај људски отпад.Да има имало образа поклопио би се усима.Фууууј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста папак

31.03.2015 14:38

Имао си шансу да превагнеш за промјене али изабрао си ладовину па сада ладуј и не шупљирај поштеном народу који и сам зна да је у гов.... а такви га сигурно неће извући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласови

31.03.2015 14:40

Колико је имао гласова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

31.03.2015 15:30

Од 900 000 уписаних бираца Сукало је добио 0,003% или свега 300 гласова!?

Name

Дејан

31.03.2015 14:44

Стиди се своје улоге папка.Твоја политичка каријера надам се неће дуго трајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

31.03.2015 14:49

Папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и туга

31.03.2015 14:49

Е мој АДеме! Ко теби да вјерује!?Ти си освојио 260 гласова у цијелој РС. А ја у својој Мјесној заједници од 488 уписаних бираца освојим 305! Имас ли ти морала да се уопсте огласавас. АДеме ти си издао! А Срби највисе мрзе издаје и издајнике. А за то си добио и надимак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осте

31.03.2015 15:19

Имао си сансу, али си је потросио.Стета за тебе, али ако си из Крајисника код Тополе, није ни цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

31.03.2015 15:44

Љепсу Српску? Путем од Дервенте до Добоја девастиране куце! Бања Лука пуна паса луталица и прљавих расапдујуцих аутобуса! Графити на све стране! Врбас, Бобас, Босна оковане пластицним кесама и фласама! Улице прљаве и пуен рупа! Њиве у корову! Куце без фасада! О ЦЕМУ ПРИЦАС СУ(П)КАЛО????????????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

31.03.2015 15:51

Како те није срамота да ово пишеш, а у НС за све дижеш руку, а сви већ постајемо свјесн до чега је ова власт довела РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

31.03.2015 16:10

И тај сто ти је написао теxт је вјероватно неко од папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кандзија

31.03.2015 16:14

Батина је из раја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папциц

31.03.2015 16:17

Шуки од глагола шукнути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

не зиви се од хљеба

31.03.2015 16:18

Најскупља је идеја! Адаме морас показати и доказати оно сто насем народу све висе недостаје - гладни смо идеја, правде и истине. Истина је најбољи политицки пријатељ, говори нам истину и стацемо иза твоје борбе. Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема одустајања

31.03.2015 16:28

Или јеси или ниси - оцито је да си из ниста створио несто, Напредна Српска је у Народној скупстини!!! Ало бре то нико никад није успио у тако кратком року! Па ви сте странка од јуце и данас сте вец парламентарна странка - дајте расирите крила ове године, а сљедеце опсти покрет, не за бољу него за постену и цасну Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

когде

31.03.2015 16:41

Јадан мали демагог..пуно прице а нигдје ниста рецено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама

31.03.2015 16:42

Адаме добро си рекао да смо дјеца ове земље, сада када си политицар који је и народни посланик имас моц да донесес овим добрим људима добре одлуке и спасис насу будуцност. повези нас са свијетом, уради супротно од ових африцких краљева који продају слоновацу од насих зуба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

деда мраз

31.03.2015 16:43

Фуј.Нисам ни могао да прочитам до краја. Гади ми се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

31.03.2015 16:45

Оваквим људима не треба придавати никакву пажњу.Једноставно не заслужују је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕX ВИЛЕР

31.03.2015 17:01

Да си хтјео помоци свом народу био бих у СЗП...Овако си заврсио своју каријеру са својим коалиционим партнерима, сада нам и не требас пе..ру један !!! Од данас са Савјетом министара мало цете другације да се понасате,ти си своје лице показао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

31.03.2015 17:18

Ово сто је добио гласова , добио. Никад висе, имамо ми струцњака за економију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алберт

31.03.2015 17:26

Овај Ајнстајн је потпуни идиот успут искомплексиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

узас

31.03.2015 17:27

Ово је папачки памфлет. Некада су овакве називали преливодама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.С.ХП

31.03.2015 18:17

Тако је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

31.03.2015 18:21

Шукало као и СНСД за БИЈЕДУ Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоњиц

31.03.2015 18:39

Није вриједан ни да цовек коментарисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановић

31.03.2015 18:43

ПАПАК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

31.03.2015 19:49

Папак добио си стан! Не лази нас твојим глупостима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бљак

31.03.2015 20:42

Ријетко љигав човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

31.03.2015 22:23

Адам је сељаче кварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Боки

31.03.2015 22:24

Није ова пи...ца зељна власти и моци не би он знао ста би са њом да је зељан тога и да има несто у гацама са својим златним гласом тразио би МУП па би барем намирио комплекс слабица, али он нема само комплекс слабица него и пи...це и провинцијалца ком су сви лупали цвоке јер је био увлакац и све тузакао уцитељу, зато се задовољио са постом и са сумом, типицна јајара и сумокрадица, јер да је мудоња не би се под кокоси завлацио вец би ко прави разбојник од људи отимао. Сад је пи...ца зељна свега: скупих аута, станова, смартфона, љетовања, скијања,глумљења елите и доказивања тим сто су му клемпе лупали како је и он у нецему успио, уосталом као и сва остала банда окупљена у овој ненародној коалицији, за њих вази она народна : " Гладна је то бесика заљуљала, гладна це то лопата затрпати! А за оно предизборно и ово постизборно паламудјење о промјенама и зељи за напредком све са Павицем у коалицији и сада у Влади континуитета са црвеним кмерима, лагање и обмањивање овог тупавог народа и вриједјање интелигенције нас који имамо ИQ веци од броја ципела једног дана це му се испоставити рацун и нека увијек има на уму да це га измирити до задњег фенинга и то под условима које народ буде диктирао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука РС Светиња

31.03.2015 22:47

Ти причаш мишу, добио си цца 200 гласова! Ниси побиједио ни у својој улици а сад солиш памет овом напаћеном народу о праведној политици. Удружио си се са онима који су створили стање са којим као ниси задовољан, фотеље вам ипак свима помуте памет! Пас вам матер ј..о!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

спортски

31.03.2015 23:10

има духа и муда да се центрира на политицкој сцени! Само напријед и не осврци се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Калабиц

01.04.2015 01:23

Ајде људи молим вас доста критике санса се свакоме треба прузит. Сто се тице Федералне ТВ то ме уопсте не занима немам намеру да их гледам тако да та пропаганда не пролази у Српској. Схватите људи да се ми медјусобно морамо слагат своје волит а тудје постоват И наравно постено за насу лијепу Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

01.04.2015 05:38

Овај не зна таблицу мнозење. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРЕНДА

01.04.2015 06:09

Слажем се са свим коментарима који су уперени према ријетко љигавом лику са 260 гласова, који од надмености и љепотног живота не зна шта прича, дакле, могао је причати још 6 дана, јер то нитко не чита, јер је папак прерастао у љигавог папака. Напросто не знам, како овај папак може да хода по овој испаћеној и опљачканој земљи, гдје се усуђује да прича ове бљувотине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

01.04.2015 06:37

Прими цовјек мито и онда народу који једва крпи крај са крајем просипа прице о бољем сутра...Да је ово и видјело правну дрзаву дрзао би ти предавања у Фоци а овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

01.04.2015 06:43

Препоручујем му да посјети психијатра. Дечко заиста има озбиљних психичких проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сабан

01.04.2015 07:00

Ја да сам Адем, након свих ових коментара, одмах би напустио мјесто предсједника партије, и не бих висе ниста писао а ни коментарисао. Ово је страсно, али престрасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

01.04.2015 07:03

МЛАДИ ПАПАК, СТА ЕВА КАЗЕ , СЛУСАС ЛИ ЈЕ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

стевилињо

01.04.2015 07:40

Ама за ста си ти, и јесмо несретна дрзава да нам цовјек који је имао 260 гласова одлуцује како га није срамота папак један,покри се деком и не огласавај се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

01.04.2015 07:51

Прерано си се поцео сагињати, а кад се сагнес знас ста слиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политичар

01.04.2015 12:42

Који кретен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нм

01.04.2015 14:37

Због ње су ме звали папак....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

01.04.2015 17:06

Толико сте енергије улозили на увреде на рацун Адама Сукала да сте могли основати сопствену партију и направити промјене на свим пољима којиа вам се не свидјају у Републици Српској...најгори типови људи су они који су храбри само на портал коментарима а немају никакав допринос ни у добрим ни у лосим стварима ове земље..."Познавао сам цовека који је за сваку ствар коју он нема или не разуме успевао да надје понеку злу рец"...реце Иво Андриц

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаик

01.04.2015 21:23

Није ми јасан овај Адам. У овој изјави говори заиста о реалном стању у РС и све је по његовој тврдњи катастрофално, а подрзава Владу РС која је најодговорнија за такво стање. И ту своју одлуку правда са цињеницом да је боље да РС има институционалну стабилност. Па ако је тако катастрофално стање у политицком, економском и моралном смислу, а јесте и јос је горе него сто је он то описао, Адаме ти са дирекним умисљајем даље униставас РС давањем подрске Влади РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

01.04.2015 23:56

Само напред Адаме,ни лијево ни десно вец за бољу Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

лисица

02.04.2015 09:25

Из које рупе је овај извучен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

02.04.2015 12:02

ПАПЦИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.04.2015 17:08

Какви јадни људи зиве у Босни,људи којима се зивот свео на лике,схаре и цомент...људи без иницијативе...страсно ...најлаксе је писати негативно о некоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевица

02.04.2015 17:15

Невјероватна је љубомора неких на Сукала. Момак је направио партију и за годину дана усао са партијом и 2 посланика у скупстину.Има ли су,као странка Напредна Српска 15 000 гласова.Свака њему цаст! Колико има тих интернет хероја ,сто би смјели ово јавно изјавити,као он у овој колумни?Колико има оних ,који имају храбрости,била ста мјењати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кло

02.04.2015 18:52

Шукало није крив. Крив је накарадни изборни систем по коме неко може да улети у скупштину са 260 гласова! Компензациони мандати су зло и треба наћи друго рјешење, нпр. да такав мандат добије особа са највећим бројем гласова, а која није освојила директни, умјесто што странке достављају компензационе листе, па овакви ликови упадну у скупштину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаст

02.04.2015 21:52

Хајде да размисљамо овако: млад цовјек, образован, са новом енергијом има сва права да казе ста мисли и предлози све сто има бољи контекст од овога у којем зивимо - алтернатива је да уцуткамо све мислеце људе и зивимо као робље. У слободи коју смо скупо платили, јефтино продајемо све наше ресурсе које смо одбранили за будућност, ако то не сацувамо, са идејама које мозе понудити било ко ко их има, наравно и гдин Адам Сукало, нецемо нестати, биће још горе - ми ћемо постати оно што нам зло жели - слуге и смеће,отпад Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

03.04.2015 11:26

Невјероватно су вулгарни и безобразни коментари написани испод ове колумне.Срамота,какав смо ми народ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

06.05.2015 09:07

Зна се ста запослени у згради владе раде, немају другог посла него да постављају овакве коментаре под изговором да то ради обицан просјецан цовјек, који са својим примањима не мозе ни имати приступ интернету.