Одаберите бижутерију која изгледа као скупоцјен накит

Дијаманти можда јесу најбољи женини пријатељи, али што ако су они недостижни? Тада најбољи женин пријатељ може постати - бижутерија.

Мода и љепота 31.03.2015 | 07:14
Одаберите бижутерију која изгледа као скупоцјен накит

И док без сумње има предивних комада бижутерије, који ако су уникатни, имају и своју креаторску и уметничку вредност, сведоци смо „поплаве“ разне врсте бижутерије, која би требало да буде имитација правог драгог камења, али због израде и коришћених материала, она промени или пусти боју или једноставно изгледа лажно и јефтино. Зато постоје мале тајне које вам могу помоћи у куповини бижутерије.

Избегавајте накит за младе

Чак и накит од племенитих материјала и драгог камења који се састоји од разних привезака и полудрагог камења у боји, као и разних облика као што су кључићи, срца, цветићи, совице и тако даље, може изгледати лоше. Дакле, не морамо да говоримо да и бижутерија те врсте ретко изгледа и јефтиније него што јесте. Избегавајте такве врсте накита јер сигурно неће изгледати елегантно и софистицирано.

Превише сјаја

Избјегавајте врло сјајне метале јер је већина лоших материјала толико сјајна. Бирајте онај накит који не бљешти превише, него има више природан изглед. Иако посебно бљештави накит може бити привлачан, посебно под светлима продавнице, када га будете носили остављаће другачији, јефтин утисак.

И тежина је важна

Тежина неког накита на први поглед није видљива, нити је она нешто чему се придаје значај, али када купујете бижутерију за коју желите да изгледа као права ствар, бирајте ону која би требало да има и сличну тежину као права ствар. Наиме, ствар је у томе како накит пада и како се њише. Покрет накита на вама не сме да оставља утисак превелике лакоће, што ће, наравно, одати лажан накит.

Материјали који остављају траг на кожи

Ако сте пронашли накит који одговара вашем укусу и потребама припазите да вас мрље које он оставља на кожи не одају. Бакар, никл па чак и сребро и разне мешавине материјала, могу да оставе тамне и зелене мрље на местима где оно додирује кожу.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар