Папину столицу праве муслимански столари

Столарска радионица Салема Хајдаровца у Завидовићима добила је необични задатак: да направи столицу на којој ће папа Фрања седети током своје посете Босни и Херцеговини.

Занимљивости 31.03.2015 | 06:55
Папину столицу праве муслимански столари

Како преноси АП, Хајдаровац и његов 33-годишњи син Един, обојица муслиманске вероисповести, почели су да раде на столици пре седам дана. По страни су оставили све остале поруџбине како би могли да је заврше на време.

"Ово је пројекат мог живота и узбуђен сам због тога. Драго ми је што радим то и нисам могао веровати да сам ја добио да радим ту столицу", казао је Един за босанске медије.

Столица на којој ће седети римокатолички поглавар, када 6. јуна буде дошао у Сарајево, израђена је од квалитетног ораховог дрвета, а Салем и Един ће у својој малој радионици обавити украсна резбарења.

Породична радионица Хајдаровац позната је по изради верских сувенира, како за бројне текије и џамије у Босни и Херцеговини, тако и за Међугорје.

Извор: Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

31.03.2015 05:07

А ја битне вјести

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

31.03.2015 07:52

Ко је мајстор нека прави

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаја

06.04.2015 12:57

Ахаха а сто Хрвати му не донесу из Загреба ово се Хрвати ругају да муслиман прави папи столицу. хоцете ли и владики једну направити.

ОДГОВОРИТЕ