Рафа: Много сам нервозан, а не знам шта ми је ?!

Трећи тенисер света Рафаел Надал признао је да се од почетка 2015. године не осећа сигурно на терену.

Тенис 30.03.2015 | 17:40
Рафа: Много сам нервозан, а не знам шта ми је ?!

Надал је поражен у 3. колу Мастерса у Мајамију од Фернанда Вердаска са 2-1, уз много грешака у кључним тренуцима.

Шпански тениски великан признао је да је превише нервозан на терену и додао да ће покушати да отклони проблем који је очигледан.

„Није тешко исправити проблем који имам, наставићу да се трудим.Дајем све од себе. Тренирам на прави начин“, каже Надал.

Он је признао да је нервозан на терену од старта сезоне.

„Није у питању тенис, нисам опуштен на терену у довољној мери. Мислим да се моја игра генерално поправља у односу на период од пре месец и по дана. Али у исто време, ја играм пренервозно у већини случајева, у важним тренуцима“, додаје Маљорчанин.

Пораз од Вердаска значи да је још увек без титуле у Мајамију где је четири пута играо финале. Претходно га је у Индијан Велсу у четвртфиналу победио Милош Раонић након што је спасао три меч лопте.

„Током каријере сам у 95% случајева успевао да контролишем своје емоције. Поправићу то. Не знам да ли ће се то догодити за недељу дана, шест месеци или годину дана, али ћу то сигурно урадити. То је нешто што морам да поправим због себе и мог тима. Потребна ми је помоћ тима, али пре свега морам сам себи да помогнем.“

Надал је у каријери освојио практично све, али каже да још увек има мотивацију.

„Ја сам довољно освојио до сада у каријери и могао бих да кажем да више и не морам да освајам, али ја желим још трофеја. Желим да наставим да се такмичим на прави начин. Наравно, на шљаци сам имао највише успеха, надам се да ћу поново бити спреман.“

Следећи турнир на којем ће Надал играти је Мастерс у Монте Карлу.

Коментари / 0

Оставите коментар