Оне су редефинисале појам љепоте!

Кроз историју смо навикли да у сваком тренутку постоји прототип савршене женске лепоте. Било да су у питању облине икона из педесетих, извајана и витка тела супермодела осамдесетих или ситна грађа хероине цхиц манекенки деведесетих, свима је било јасно који тип је када пожељан.
Ове даме својим неконвенционалним изгледом прошириле су ограничено поимање лепоте у савременом свету, а можда и доказале да нам дефиниција истог није ни потребна.

Мода и љепота 30.03.2015 | 11:57
Оне су редефинисале појам љепоте!

#1 Wинние Харлоw

Харлоw пати од витилига, хроничног обољења коже, а Yоутубе видео у коме говори о задиркивању које ју је пратило целог живота довео је до њеног учешћа у такмичењу Америца’с Неxт Топ Модел! Сада је један од најтраженијих модела у свету и поручује “Једина особа која може учинити да се осећате ружним сте Ви сами”.

#2 Леа Т

Леа Т је транссексуални модел, а открио ју је дизајнер куће Гивенцхy, чије је и заштитно лице убрзо постала. Такође је била лице козметике Редкин, а за њих има само речи хвале: “Волим Редкин зато што цене разне типове лепоте, верују у индивидуалност што мислим да је веома важно”.

#3 Денисе Бидот

Ова Латина прва је плус сизе манекенка која је ходала модном пистом НYФW-а прошле године. Радила је за глобалне брендове као што су Таргет, Форевер 21 и Мацy’с. Денисе истиче да не постоји погрешна грађа, као и да је најважнији осећати се добро у својој кожи.

#4 Раин Дове

Андрогени, лезбејски модел захваљујући свом изгледа успешно ради и мушке и женске ревије, а о подели моде на мушку и женску рекла је: “Покушавам да подстакнем људе да не размишљају о колекцији као да је намењена само мушкарцима или женама, већ да су то све само ствари за људе”.

#5 Јиллиан Мерцадо

Мерцадо пати је од мускуларне дистрофије услед које је целог живота била везана за колица. Ипак, болест је није спречила да своју лепоту подели са светом као заштитно лице Диесел-а и Нордстром-а. За и-Д је изјавила да морамо престати да примамо туђе идеје о лепоти, већ да треба сами себи смернице да дајемо.

#6 Андреја Пејић

Рођена као Андреј Пејић, аустралијски модел српског порекла до 2014. радила је као андрогени модел и била “између полова”. Сада је Андреја жена, а границе ја померила освојивши модну сцену и Јеан-Паул Гаултиер-а.

#7 Јамие Бреwер

30-годишња глумица позната по улози у серији Америцан Хоррор Сторy постала је први модел са Дауновим синдромом који је ходао пистом НYФW-а. Иако се професионално не бави манекенством, истакла је да је њен ангажман био веома значајан и да је велика инспирација некоме бити узор и подстаћи их да буду оно што јесу.

#8 Робин Лаwлеy

Аустралијанка Робин прва је плус сизе манекенка која је красила насловнице многобројних часописа. Инспиративно је што себе не види као “плус сизе” модела, већ једноставно као тип жене који покушава да другима помогне да прихвате своје тело.

#9 Еллиотт Саилорс

Некадашња мисица дуго је радила само женске ревије, али од скоро успешно промовише и мушке колекције да би, како каже, себи продужила каријеру: “Мушкарци не морају да изгледају младолико, тако да сада имам много више времена”. Изјавила је такође да, за разлику од Лее и Андреје, никада није имала осећај као да је рођена у погрешном телу.

#10 Цармен Делл’Орефице

Не постоји манекенка која је цењенија од 83-годишње Цармен. Дива ванвременске лепоте манекенством се бави од 15. године, а била је у кампањама Ролеxа, Таргета, Диора, као и на насловној страни Вогуеа. Иако у деветој деценији, Цармен и даље доминира пистама, а своју блиставу каријеру не планира да прекине.

Извор: Трачара

Коментари / 0

Оставите коментар