Мајами: Јесте поразом, али - вратио се Јанко!

Типсаревић у пару са Новаком Ђоковићем одиграо први меч после 17 месеци паузе на турниру у Мајамију у коме су поражени.

Тенис 28.03.2015 | 15:00
Мајами: Јесте поразом, али - вратио се Јанко!

Јанко Типсаревић дуго ће памтити меч у дублу на турниру у Мајмију, упркос поразу. Он је у тандему са Новаком Ђоковићем наступао у игри парова и доживео пораз од Швеђанина Роберта Линдштеда и Аустријанца Јиргена Мелцера резултатом 6:4, 3:6, 10:7.

Ипак, оно што је много важније је да се Јанко Типсаревић после дуге паузе од 17 месеци и два оперативна захвата на пети вратио на терен.

"Прилика да играм са њим у пару била је заиста посебна за мене као пријатеља и веома ми је било стало да добијемо меч. Играли смо заиста добро и изгубили смо у супер тај-брејку веома тежак меч. Поражени смо од два заиста велика и добра дубл играча. После меча смо разговарали и он је био веома срећан што је био у стању да поново игра. Сам осећај да је поново на терену после дуге паузе и да се поново бори је за њега већ довољно велика ствар", рекао је Ђоковић о Типсаревићу.

Најбољи тенисер света истакао је да се нада да је меч у дублу помогао његовом пријатељу да се врати тенису, након што је последњи пут играо још у октобру 2013. године.

Јанка сада очекује турнир у Хјустону где би требало да наступа и у синглу, захваљујући "заштићеном ренкингу".

"Јанко ће ускоро напунити 31 годину, али он је нестрпљив да поново игра. веома је мотивисан. Претходних неколико недеља тренирао је максимално и проценио је да је боље да Мајами прескочи у синглу како би се што спремнији вратио. надам се да ће му овај дубл бити од помоћи на том путу", додао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар