Ливерпул изгледа рекао Лиги шампиона - ЋАООО!

Повреде и суспензије спречиће Брендана Роџерса да у догледно време изведе на терен најјачи састав, а ни распоред му не иде на руку...

Фудбал 28.03.2015 | 12:40
Ливерпул изгледа рекао Лиги шампиона - ЋАООО!

Захуктао се Ливерпул у периоду од католичког Божића, остваривши 10 победа и два ремија у Премијер лиги, пре него што је Манчестер јунајтед минулог викенда дошао на Енфилд и головима Хуана Мате славио резултатом 1:2.

Био је то меч у коме су "редси" могли да победом избију на четврто место и покажу да су спремни да изборе пласман у Лигу шампиона. Или макар у квалификације.

Али, не само да је исход утакмице био потпуно супротан од оног који су прижељкивали, него ће последице тог пораза бити далеко веће од три изгубљена бода (или "шест", с обзиром на то да је дуел био са директним конкурентом).

Као што је познато Стивен Џерард и Мартин Шкртел суспендовани су на по три меча због директног црвеног картона, односно гажења голмана Давида де Хее, док је главни нападач и стрелац почасног поготка Данијел Стариџ доживео повреду бедра, која ће га на неодређено време удаљити са терена.

Стариџ се јавио селектору Роју Хоџсону на припремама за квалификациони меч Енглеска - Литванија, а пошто му је снимљено место где осећа бол, констатовано је да је повреда озбиљнија него што се играчу испрва чинило.

"Био је јако разочаран што мора да напусти репрезентацију. Није било друге, јер је мишић делимично покидан и не може се играти 'преко' тога", изјавио је Хоџсон.

Стариџ је ове сезоне већ паузирао пуних пет месеци, због повреда бутног мишића, листа и поново бутине, које су се надовезивале једна на другу.

Вратио се 31. јануара, голом у победи над Вест Хемом, а тек у марту се усталио у првој постави.

Када се свему томе дода повреда препона Адама Лалане и чињеница да Ливерпул гостује у пет од преосталих осам кола (између осталих, Арсеналу и Челсију), јасно је да нису велике шансе да надокнади предност Манчестер јунајтеда од пет бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар