Сребреница: Више села без струје

На подручју општине Сребреница, усљед обилних сњежних падавина, дошло је до кварова на електромрежи због чега више села у мјесним заједницама Ораховица, Поточари, Радошевићи, Скендеровићи, Сућеска, Лука и Подравање нема струје.

Босна и Херцеговина 06.03.2015 | 15:16
Сребреница: Више села без струје

Радници "Електродистрибуције" су на терену и раде на отклањању кварова, али у овом предузећу нису могли прецизирати када ће бити нормализовано електроснабдијевање, јер је ријеч о већем броју кварова на разуђеној електро-мрежи.

Из Општинског штаба Цивилне заштите Сребреница саопштено је да је упућена механизација да се приоритетно очисти пут за Дебело Брдо у Мјесној заједници Ораховица ради евакуације једне болесне особе.

Висина снијега у урбаном дијелу Сребренице је 20 до 30 центиметара, у брдским и планинским дијеловима од 50 до 60 центиметара, док је на подручју најудаљеније Мјесне заједнице Лука снијег достигао висину од 80 центиметара, кажу у Цивилној заштити.

Снабдијевање водом је уредно, а служба Цивилне заштите ове општине упозорила је становнике који живе поред водотока да склоне материјална добра да не би била поплављена јер су водостаји свих ријека и рјечица на овом подручју у порасту, али поплава и изливања из корита нема.

Телефонски и интернет саобраћај у Сребреници нормало функционишу док су села у планинском дијелу остала без сигнала мобилне телефоније, као и фиксних телефонских веза тамо гдје нема електричне енергије.

Служба сребреничке Цивилне заштите организовала је непрекидно дежурство и грађани се у случају потребе могу обратити овој служби на телефонски број 056-445-534.

У посљедња два часа снијег на овом подручју пада знатно слабијим интензитетом, него јуче и јутрос.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар