''Одложио своју смрт'' да би видео свој клуб како побјеђује!

Еутаназија је, како то воле да кажу у земљама у којима је дозвољена "легално убиство": у питању је усмрћивање једне неизлечиво оболеле особе и то уз њен или пристанак њене породице да се "безболно оде са овог света како би језиво мучење престало". Један Белгијанац је имао заказану еутаназију, која је у његовој држави дозвољена, али је из потпуно невероватног разлога решио да је одложи.

Фудбал 06.03.2015 | 16:20
''Одложио своју смрт'' да би видео свој клуб како побјеђује!

Лоренцо Шонберт је био 41-годишњак који је у последњих 20 година обавио чак 37 различитих операција. Ниједна му није донела олакшање, камоли исцељење. Смрт се ближила и то управо она у језивом облику...

Није желео више да излаже своју породицу мучењу па је, у складу са белгијским законом, решио да, како то "Индепендент" јавља, "трагично оконча свој живот убризгавањем смртоносне ињекције".

Неки на овој планети се не би сложили са "узимањем судбине у своје руке, на такав, драстичан начин", неки се слажу и... док та борба око тога да ли је еутаназија "убиство" или "олакшање" траје широм планете, Шонберт је, једноставно, искористио законску могућност у родној Белгији.

Али, непосредно пред извршење, решио је да своје "легално убиство" одложи. Зашто? Из потпуно невероватног разлога:

"Желим да по последњи пут видим свој тим како побеђује", рекао је "Лоре".

Жеља му је испуњена. Као велики навијач Брижа, а у пратњи седмогодишње ћерке Дине, не само да је био на мечу са Локереном, већ је и пиштаљком дао знак да меч почне.

Клуб Бриж му се одужио на најбољи начин - победио је у локалном дербију са 3:0.

Двадесет хиљада навијача му је скандирало "Никада нећеш корачати сам, Лоре", имали су и такав транспарент, на коме је уместо слова "О" у његовом надимку био клуб Брижа...

А Лоренцо Шонберт је, у недељу, после тог меча, само кратко рекао:

"Невероватно сам срећан. Сада могу да умрем у миру. Славићу у рају".

Дан касније убризгана му је смртоносна ињекција.

Коментари / 0

Оставите коментар