Продужен притвор Хусеину Боснићу

Суд БиХ продужио је притвор Хусеину Билалу Боснићу, оптуженом за јавно подстицање на терористичке активности, након што је контролом притвора утврђено да и даље постоје околности које оправдавају примјену ове мјере.

Босна и Херцеговина 03.03.2015 | 13:30
Продужен притвор Хусеину Боснићу

У Суду БиХ Срни је потврђено да притвор Боснићу може трајати до окончања судског поступка који је у току, те да се контрола врши свака два мјесеца.

Наредна контрола притвора биће извршена 27. априла.

На рочишту одржаном 25. фебруара, Тужилаштво БиХ је затражило ново продужење притвора за Боснића, који му истиче 1. марта, чему се одбрана успротивила и предложила одређивање мјера забране.

Боснић је оптужен за јавно подстицање на терористичке активности у вези са кривичним дјелима врбовање ради терористичких активности и организовање терористичке групе.

Тужилаштво га терети да је током 2013. и 2014. године као припадник селефијске заједнице организоване на подручју БиХ, ван званичних институција Исламске заједнице, у неколико градова као што су заједнице у Великој Кладуши и Горњој Маочи, ради пропагирања и ширења исламског радикализма у БиХ и региону, свјесно са позиције вјерског ауторитета јавно подстрекавао друге да се прикључе терористичким организацијама.

Наставак суђења Боснићу, које је почело 11. фебруара, заказан је за сутра саслушањем два свједока Тужилаштва БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слобода

03.03.2015 22:10

Слобода за босница

ОДГОВОРИТЕ