Кемал Чаушевић пропјевао: Шта су од Чаушевића тражили Додик и Шпирић!?

Бивши директор Управе за индиректно опорезивање (УИО) Кемал Чаушевић, којег заједно са још 53 лица сумњиче да је буџету БиХ нанио штету већу од двије милијарде конвертибилних марака (КМ), у свом исказу оптужио је неке од водећих политичара у БиХ за незаконитости које су се дешавале преко УИО.

Босна и Херцеговина 02.03.2015 | 11:17
Кемал Чаушевић пропјевао: Шта су од Чаушевића тражили Додик и Шпирић!?

У факсимилу Чаушевићевог исказа који је објавила новинска агенција Патриа,наведена су имена политичара који су од њега тражили огромне финансијске повластице за одређене фирме или друге услуге, а међу њима су: Никола Шпирић, Драган Човић, преминули лидера СДА Сулејман Тихић, Милорад Додик, Александар Џомбић, Вјекослав Беванда, в.д. министра безбједности Младен Чавара, актуелни посланици СДА у Представничком дому ПС БиХ Шемсудин Мехмедовић и Садик Ахметовић, те садашњи директор УИО Миро Џакула.

Додик поставио Здравку Цвјетиновића

Чаушевић је у свом исказу навео да је Милорад Додик дуго времена од њега тражио да на мјесто помоћника директора Сектора за царине постави Здравку Цвјетиновића који је у акцији ''Пандора'' ухапшен као други најважнији човјек у афери тешкој преко двије милијарде КМ.

-Милорад Додик дуго времена је вршио притисак на мене да на мјесто шефа царина ставим Цвјетиновића, а на мјесто шефа Одјељења за контролу великих пореских обвезника Дубравка Прстојевића. У тим притисцима учествовао је и Велибор Шотра, особа врло блиска Милораду Додику- изјавио је Чаушевић.

Он тврди да Додику није изашао у сусрет по питању Прстојевића јер за тако нешто није било законских могућности, али да је једна од првих одлука његовог насљедника у директорској фотељи Мире Џакуле била управо постављење Дубравка Прстојевића на позицију коју је тражио Додик.

Мито или поврат пореза у Шпирићевој режији?

Добар дио Чаушевићевог исказа односи се на ''услуге'' које је од њега тражио Никола Шпирић, а које су се односиле на поврат пореза, ослобађање од царине и запошљавање.Чаушевић је, такође, оптужио Шпирића за узимање мита.

Одмах након именовања на позицију предсједавајућег Савјета министара, Шпирић је од Чаушевића затражио да Горану Маринковићу, односно његовом предузећу ''Маринковић Цомерц'', врати порез од 500.000 КМ.Акт Пореске управе РС којим се захтијевао поврат ПДВ-а био је нечитко потписан и није се видјело ко је његов потписник,па је Чаушевић задужио свог помоћника Џевада Некића да провјери о чему се ради.

-Врло брзо, можда послије пола сата,назвао ме Шпирић и вербално ме напао и ставио ми до знања да није задовољан мојим понашањем. Обратио ми се ријечима:''Нисам то очекивао од тебе, лијепи мој директоре!''Било ми је јасно да нешто није уреду, јер што би се он бринуо о нечему што је законито, а уколико је све чисто, зашто би било коме сметало да се провјери-навео је Кемал Чаушевић у својој изјави.

Пола милиона је, признао је, након Шпирићеве интервенције враћено без додатног проблематизовања фирми ''Маринковић Цомерц'' јер ''није желио да ремети добре односе са премијером''.

-То је особа (Маринковић, оп.а.) која има специјалан однос са Николом Шпирићем и Шпирић му користећи свој положај константно помаже.Маринковић је био предметом наше истраге у исто вријеме за практично исте ствари као познати случај ''Чаго'' (утаја пореза и прање новца,оп.а. ) у којем је подигнута оптужница- тврди Чаушевић,објашњавајући да је и у случају Маринковић УИО поднијела извјештај, али да истрага никада није завршена и проведена јер је ''био заштићен''.

Према наводима бившег директора УИО, на захтјев Николе Шпирића и бившег правобраниоца БиХ Драгице Милетић, у хотелу Шехер примио је Маринковића који је показао забринутост за своју судбину и страх да ће ''одмах након Чага и он бити ухапшен''.

-Он је мени тада признао да има нешто његове кривице, а да је то мање у односу шта ради Кекеровић (Младен Кекеровић и још осам лица оптужени су за организовани криминалм, пореску утају и незаконит поврат ПДВ-а у износу од 10 милиона КМ, оп.а.) -стоји у изјави.

Интересантно је да се одмах након овог сусрета, према сопственом признању, Чаушевић у хотелу Холидаy ин, састао са правобраниоцем Драгицом Милетић и тужиоцем Драгицом Глушац која је задужила Маринковићев предмет који никада није завршен.

-Бојим се да иза свега стоји Никола Шпирић. Горан Маринковић ми је отворено рекао да плаћа Николу Шпирића, јер му се исти намеће-казао је Чаушевић.

Афера ''Шећер''

Други интересантан случај везан за Шпирића, према Чаушевићевим ријечима,везан је за ''аферу шећер'', тј. правна лица ''Студен Аграм'' и ''Бимал'' која су ослобођена 60 милиона КМ плаћања царине и што Чаушевић доводи у везу са куповином стана у Бечу за Шпирићеву кћерку.

Чаушевићу се, како тврди, обратио власник ''Студен Аграма'' Илија Студен чија је жеља била да се нерафинисани шећер третира као сировина за производњу и ослободи царине.Након што је добио објашњење да је то у надлежности Савјета министара, захвалио се на ''информацији куда даље да иде до постизања свога циља''.

-Убрзо је заиста добио могућност да увози сировину без царине у количини од 50 милиона килограма, што доводи до штете од 10 милиона КМ за БиХ на годишњем нивоу или 60 милиона за ових шест година.Овај случај је довео до монополског положаја на тржишту, а о свему овоме би могао посвједочити Младен Зиројевић из Министарства спољне трговине у то вријеме ( министар из СНСД за спољњу трговину и економске односе у Шпирићевом Савјету министара ) и који се посвађао са Шпирићем, а могао би свједочити и Сенад Сврака...- навео је у свом исказу Кемал Чаушевић.

Говорећи о овој афери, он је констатовао да је ''симптоматично да другима није дозвољена могућност оваквог увоза'', те да је јасно да се у овом случају радило о фаворизацији.

-Оно што је мени индикативно на овај начин само је Студен увозио толику количину сировина које далеко премашују потребе цијеле БиХ.На овај начин су се варали инвеститори и ЕУ која исплаћује значајне подстицаје за производњу шећера, што је у коначници доводило и до фризирања саме производње кроз огроман увоз малтене готовог производа, па до производње веће количине од потребне. Упитно је да ли је та количина и произведена. – изјавио је Чаушевић.

БиХ је годишње губила и 100.000 до 200.000 КМ на паушалну процјену, кроз нејасне нормативе, губитака шећера кроз пропадање робе, калирање, цурење, оштећење амбалаже итд.

Колико је шећер сладак, говори Чаушевићева изјава:

-Према мојим сазнањима, Илија Студен се добро одужио Николи Шпирићу у Бечу гдје живи Шпирићева кћерка Јована са својим вјенчаним или невјенчаним мужем... Колико се ја могу сјетити, могућа куповина стана од новца који је добио од правног лица ''Студен'', могла се десити у периоду када је Савјет министара донио одлуку којом се омогућава повлашћен увоз шећера... Временски, чини ми се да је то могло бити половином 2008. Године, али се добро сјећам да је Фуад Касумовић око тог питања нешто таласао. Та одлука је објављена у Службеном гласнику БиХ.

Занимљиво је да је 6.јуна 2008. Године управо Шпирић отворио ову Рафинерију шећера у Брчком и том приликом им у име Савјета министара уручио чек вриједан 260.000 КМ као награду за ''најбољу гринфилд инвестицију у 2007. години''. (хттпс://www.цапитал.ба/у-брцком-отворена-рафинерија-сировог-сецера-студен-аграна/ )  

Непотизам

Поред Горана Маринковића, власника фирме ''Маринковић Цомерц'' којој је издејствовао поврат ПДВ-а од 500.000 КМ, према Чаушевићевом исказу, Шпирић је имао још једног пријатеља са истим именом – Горан Маринковић, овај пут шефа Царинске испоставе Бања Лука који је требао бити смијењен јер је фирмама ''Јанус'' и ''Ноно'' омогућавао брже царињење, а ''било је и информација да прима новац'', како тврди Кемал Чаушевић.

-Никола Шпирић ме звао телефоном и захтијевао ми да не смјењујем Маринковић Горана док се он не врати са пута... Долазио ми је такође и Садиковић Анес (некрунисани краљ текстила хапшен због царинских утаја у акцијама ''Бос'' и ''Пандора'', оп.а.) и молио ме да не смјењујем Маринковића, односно ''да му не разваљујем посао'', како ми је рекао-пише у Чаушевићевом исказу.

Бивши директор УИО тврди да је Шпирић имао ''доста улоге и око незаконитог запошљавања у УИО'', те да је он морао осмишљавати како да запосли људе чија имена му је достављао Шпирић.Тако су, према овом признању, у Тузли запослена два рођака Шпирићеве супруге која се презивају Салковић, али и десетак особа из Дрвара чији је списак имена потписао Шпирић и за који Чаушевић тврди да га је сачувао. Но, код ових запошљавања било је проблема јер се испоставило да лица са Шпирићевог списка примају плату у УИО, али да им је радно мјесто – чување и одржавање Шпирићеве куће!

(Наставак: Чаушевић оптужио и Драгана Човића!?)

БН ТВ

Коментари / 132

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

02.03.2015 10:30

Ауууу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

02.03.2015 11:41

Све то стоји али како то доказати. Само тако кад ЕУ буде у интересу да им уради исто сто и Санадеру. Открије тајне рацуне, имовину коју посједују у иностранству. Никола Спириц це прелаз из Пасата и једног стана у А8 синов и пар станова лако покрити кредитима. Имају плате 15.000 могу дици кредита милион...

Name

Народ

02.03.2015 11:46

Сви на улице док их све не затворе! Нека све стане, дати подрску постеним људима у МУП-у и СИПА-и. Има ко би радио али се боји да це заврсити као Никола Вукелиц.

Name

Милос

02.03.2015 12:54

Свака цаст цеститим и храбрим медијима,они цасно раде свој посао и износе све сто сазнају,али проблем је полиција,тузиластво и правосудје!? Имамо ситуацију да је цовјек дао исказ,изнио бројне оптузбе,медији пренијели...зна се ко је следеци на потезу,ако раде по закону,ако не,онда треба тразити градјанску непослусност као једини вид борбе са овом мафијаском хоботницом!?

Name

Застицени

02.03.2015 13:05

Овом Цаусевицу треба понудити статус ЗАСТИЦЕНОГ СВЈЕДОКА. Само тако цемо доци до крајњих наредбодаваца, а они су цак и изнад Спирица. Сто би се рекло: и над Спирицем има неки Спириц, а то мозе да буде и неки странац. Сад Цаусевица треба добро цувати да га не кокну. Па он це овом изјавом повалити пола дрзавног врха. Само, како це се ово доказати. То је проблем. Спириц је стари вук и има девет зивота. Није наиван и не вјерујем да је остављо трагове. У затвор багру.

Name

са

02.03.2015 18:37

Хахха Проговорио ..нови Кебо.. хаах. Надам се да це СНСД остати принципјелан и тразити оставку свих набројаних особа или то само вриједи када је Дзаферови у питању

Name

Жалосни

03.03.2015 12:24

Ми живимо у једној убогој и од Бога напуштеној земљи!

Name

бањалука

02.03.2015 10:32

Зло без краја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

02.03.2015 10:32

Све у име нација, ко несто им све фали у БИХ ,ал су комотни кад заграбе из те исте,мени једине дрзаве.. Народе сједи,нек Ови разнесу и ово мало,сто је остало .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали ДЈ.

02.03.2015 13:08

Сад це на ред доци и поклањање Рудника олова и цинка Сребреница

Name

КОНЦЕСИЈЕ

02.03.2015 13:18

Ово је за ПДВ. КАД ЦЕ НА РЕД ДОЦИ КОНЦЕСИЈЕ. Е ТУ ЈЕ ТЕК НЕВИДЈЕН, А ПОЗНАТ , КРИМИНАЛ. НИСТА СЕ НЕ МОЗЕ САКРИТИ И СВЕ СЕ ЗНА. ЦЕКА СЕ САМО ДА НЕКО ПРВИ ПРОПЈЕВА. ОД ПДВа САМО ЈЕ ГОРА РАСПРОДАЈА ПРИРОДНИХ БОГАТСТАВА

Name

СНАГА Н.

02.03.2015 16:41

Кад Спиркан буде негирао (а гарант хоце) преслусати телефонске разговоре. Бар то је лако. И ето Спиркана у цузи. Повуко би он онда и своје наредбодавце ко Цаусевиц. Тако це сва "политицка елита" у затвкр. Само ко це онда владати. Народ је навикао на оваке владаре

Name

Микаило

02.03.2015 10:33

Ниста ново. Ово зна и моја баба. Проблем је сто нико ниста не предузима јер је систем корупцихе изградјен до саврсенства. Овде ни покојни Фалконе не би мога ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

02.03.2015 11:49

Фалконе не. Али забице им ноз у ледја неко од њихових , који цуци као мис у рупи и цека своју сансу да заузме њихово мјесто. Као сто је и Спириц забијао својим менторима. Све је то голи олос .

Name

ГРГА

02.03.2015 10:33

ОПА БАТО КРЕНУЛО ЈЕ СА ПЈЕВАЊЕМ УДРУЗЕНА ЗЛОЦИНАЦКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОТИВ СОПСТВЕНОГ НАРОДА БИЦЕ ВЕСЕЛО ПРОЉЕЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

02.03.2015 10:33

халлллоооо СИПА хапси ове криминалце , јеси ли кренула ка њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуца

02.03.2015 12:54

И СИПА воли новац.

Name

Зналац

02.03.2015 10:39

Све је тачно !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

02.03.2015 10:40

Кад би ово прочитао покојни Броз, вјерујем да би се преврнуо у гробу. Вјероватно би рекао"Мајку вам Божију, јесам ли вам говорио да чувате братсво и јединство као зеницу ока". Ово је типичан примјер лоповког братсва и јединства са крајњим циљем пуњења властитих џепова и сатирања народа у оба ентитета. Али нема мјеста за чуђење. Ја подржавам поступке актуелних политичара. Народ им је дао мандат да краду и пљачкају и они то и спроводе. Не треба их кривично гонити нити судски процесуирати. Сва кривица лежи на народу и народ је заслужио управо оваку власт коју има задњих десетак година. Није давно био октобар 2014. године. Видјели смо какав је био резултат избора. Према томе господо политичари, само наставите као и до сада. Народ вас моли да му огулите кожу с леђа... Испуните му жељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зими

02.03.2015 12:22

Браво мајсторе

Name

ре Анонимус

02.03.2015 14:24

Боље брини о швајцарцу!???

Name

крим јонг до дук

02.03.2015 10:41

Ајде сад опозиција погурај,испитај,умоли,ста год ,само да се зада било какав ударац недодирљивима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

02.03.2015 10:41

Зато нигдје и нема правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРНИ ГРГА

02.03.2015 10:44

ТАТКО МИЛЕ И БРАТКО СПИРКО ЦУВАРИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СУНЦЕ ЛИ ВАМ ЗАРЕНО ..БЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

02.03.2015 10:44

Богами биче свашта јер нема више пара,долази криза унутрашњи ЈАРАНА......

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx. yyy

02.03.2015 10:44

Све истина али иде Цаусевиц? Ста це сада бити? Јели оно: СЈАСИ КУРТА ДА УЗЈАСИ МУРТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

апс

02.03.2015 10:45

Страсно! А овамо це нас замлацивати прицом о трецем ентитету и оцувању Републике Српске. Ово је права позадина политике СНСД и ХДЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

02.03.2015 12:28

Има ту и сда семсудин мехмедовиц.Сви су они браца по криминалу.Не гладају они нацију.Напада и Радонциц тузитеље јер зна одакле им пријети опасност.само јацари судове сто висе и хапсити лосе судије дом се не процисти.Онда кренути на криминалце.Народ треба поцети притискати протестима!

Name

Јеринић Бошко

02.03.2015 10:48

Злочинце на челу с додиком на доживотне робије,уз обавезно одузимања опљачканога до стотога кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

02.03.2015 10:52

Не могу да вјерујем да додик трази несто доце маца на вратанца кад тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

02.03.2015 10:53

КО ТО ЧУВА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

02.03.2015 10:55

Како влада братство и јединство код мафијаса а глупавом народу просипају прице о нацјонализму и патриотизму.Ово је само кап у океану њихових пљацки а све це испливати када банда оде са власти и усвоји се закон о порјеклу имовине па да онда видимо гдје су њихова дјеца зарадила милијарде

ОДГОВОРИТЕ
Name

образ

02.03.2015 10:57

Има народа који се ждере на оваке и друге порочитане текстове и афере у каквој биједи зациментираној живимо годинама без икаквог помака напријед док има мали број оних који цватају од доброг живота и аплаудирају на овако стање у земљи да што дуже траје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само праведно

02.03.2015 10:58

Ја то овако гледам сви који у републикама бивсе нам Југе имају грам власти било на ком нивоу нису цисти .А сада овај господин , ја бих га пито зашто је до сада ћутао и на те притиске и уцене пристајао ако је он толика постењацина. У том случају се каже НЕ а ако се и даље врси притисак даје се оставка и саопстава у јавности разлог за то . Овако да би се он извукао оптузује све и сваког али сад му мало верујем да је то радио кад је било време свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давуд

03.03.2015 13:06

За: Само праведно. Па нико не казе да је Цаусевиц постењацина и да није крив. Цовјек ухапсен, са њима је био у талу и није он то радио само тако ни за ста, па фрајер у центру Сарајева има десет станова, остало само моземо замислити. Али ето проблем, њега повалили, а он не мозе да гледа да су му пајтаси слободни и сада кренуо да проваљује и њих. Казес сто је до сада сутио, па сутио зато сто је радио са њима све то, зато сто је криминалац. Он се не правда овим изјавама, он само повлаци за собом и друге.

Name

сипица

02.03.2015 11:05

Јао кад сад проради СИПА,мораце хитна јавна набавка за лисице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

02.03.2015 11:06

А СПИРИЦ ЈОС НА СЛОБОДИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКО

02.03.2015 11:06

САМО ДА МИ ЈЕ МЕСЕЦ ДАНА, СВИ БИ БИЛИ ИЗА БРАВЕ СА........... !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

02.03.2015 11:08

ЕУ,знам да није најбоље рјесење али је боље од постојецег, треба увести слузбени протекторат под хитно распустати све законодавне и изврсне "власти" !"Министре, посланике" послати на дугогдисњи одмор у затвор или на биро,ко није крао а мало их је таквих, и преузети управљање дрзавом или да омогуци излазак из ове дрзаве,ја бих био на том списку, сваком оном ко хоце јер дугог излаза изгледа нема за ову дрзаву и овај напацени народ(е)!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.03.2015 11:09

Све це бити затаскано као и досад!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне

02.03.2015 11:11

Е сад да видимо ста це да буде...да ли це бити смјена амбасадора,истрага о кумовима о овим изјавама...сад је опозиција на реду...искрено сумњам а дај бозе да гријесим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

02.03.2015 11:16

Хајмо СИПА да видимо јесу ли у овој држави сви једнаки пред законом или има повлаштених и недодирљивих. А мене ја заборавио да је Бајин послушник на челу СИПЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

собар

02.03.2015 12:43

Још неко вријеме.

Name

Бих

02.03.2015 11:17

А непасе им Бих као дрзава Али да се богате преко ледја дрзаве то мозе а превасходно додиг и цавиц. Зато се цавиц борио да добије министарство правосудја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

02.03.2015 11:19

Назалост ово це само остати као јес један у низу цланака о криминалу у БХ. А званицни органи це реци да је овај цланак бесмислен и да није истинит, и онда це тразити одстету за дусевну бол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

02.03.2015 11:22

Гледацемо ми њих јос дуго народе врана врани не копа оци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

02.03.2015 11:29

Када Сипа притисне Шпирића Лакташенко и његова свита ће у глас пјевати о угрожености Републике Српске. Хапси банду или улица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВКА

02.03.2015 11:32

ТИТО ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА ДОДИКА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Халлоо

02.03.2015 11:36

Двојка са девет нула. Пффффффффф!!!! 2000000000

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЊАВОР

02.03.2015 12:11

АУУ КАДА ПРОГОВОРИ СОТРА О КОМЕРЦ МАЛОМ О ФИКТИВНОМ ИЗВОЗУ ЗЕЉЕЗА У ХРВАТСКУ И СРБИЈУ ТУ ЈЕ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ЦИСТЕ УТАЈЕ А СВЕ ИМА НАВПАПИРУ А КОНТРОЛЕ БИЛЕ И РЕКЛЕ ОК ЈЕР СУ И ОНЕ УЗЕЛЕ ЛОВУ ОД ДИР ДЈОРДЈА СИПА ОВАЈ ПРЕДМЕТ МОРС ОТВОРИТИ ОДМАХ ХАПСИТИ И ВЛАСНИКА ДРАГУ И ДИР ДЈОРДЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

02.03.2015 12:13

Ихх немој кемале постењака као цовица оптузити он је у завезу за промјене тамо су сви постени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1.ООО.ООО.ООО.ООО.ООО.ООО.ООО.ООО,00

02.03.2015 12:15

КАД ПОТРОШЕ НЕКА СЕ ЈАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клосарац

02.03.2015 12:20

Ајде сада Клосарац трази оставку Спирица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ

02.03.2015 12:27

Комерц мали је сам утајио кроз призводњу мрезе и трговину зељезом и фиктивним извозом преко 100 мил марака то врапци знају излазили празни камиони а у папирима стајало 24900 кг и тако дневно увјек исло по 10 до 15 камиона сто се мозе све наци у папирима Комерц малог и тако остваривао извоз и правио поврат фиктивног пдв а робу продавао по бих са пдв на црно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

02.03.2015 13:10

Е. Тај исти милионер Комерц Мали у БГ мора плацати рекет да би се могао кретати. А замисли да је у Москву отисао и да намирису људи да има милионе. Зато понављам немају они куд одавде и урадице све, зртвоваце народ само да своје гузове сацувају. Зато ... Народу це бити јос тезе, зивјеце као у Африци ако се не дозове памети. Како ствари стоје неце се дозвати, мозе јос да трпи.

Name

Дјордја

03.03.2015 06:52

Господо свако ко има било какав доказ нек га јавно изнесе, и за сваку конвертибилну марку утајеног ПДВ-а добиће 10КМ, а мени нек буде толико година затвора.

Name

МОДРИЦА

02.03.2015 12:40

КРАДЈА ПРЕКО ПДВ ЈЕ СТРАСНА АЛИ ЕВО САДА КРАДУ СЉУНАК НА РИЈЕЦИ БОСНИ У ВРИЈЕДНОСТИ ПРЕКО 20 МИЛ И ЦУТИ МИН ЕНЕРГЕТИКЕ ЦУТИ ИНСПЕКЦИЈА ЦУТИ ПОЛИЦИЈА ЦУТИ СИПА А ПОКРИВАЈУ СА ФИКТИВНИМ ДОЗВОЛАМА ИЗ ВОДА СРПСКЕ А ЕКСПЛОАТАЦИЈА ЈЕ ИСКЉУЦИВО ЗАКОНСКИ ПОД КОНЦЕСИЈОМ. А РАЗНА ЦИСЦЕЊА КОРИТА И РИБЊАЦИ И ПРАВЉЕЊЕ ХИДРОЦЕНТРАЛА ТО ЈЕ ФАРСА ЈЕР ТАЈ МАТЕРИЈАЛ НЕ СМИЈЕ СЕ ПРОДАВАТИ АЛИ СВЕ ЈЕ КРИМИНАЛ А ИНСПЕКТОРИ КОРУМПИРАНИ И ПОЛИТИЦАРИ ИХ СТИТЕ УСТАЈ НАРОДЕ ПОБУНА ПРОТЕСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буква лизинг

02.03.2015 13:09

Ако си директор државне фирме или органа или невладине организације, сви они ти пријете да ћеш бити смијењен ако не слушаш. А ако си власник или директор приватне фирме шаљу ти инспекције док не платиш пикслу или док те не униште пошто сметаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лапсус лингуае

02.03.2015 13:13

Изгледа да полиција ради све те истраге да би новинари имали о чему писати. Иначе би била велика незапосленост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацика

02.03.2015 13:15

Ово у стилу кад би било бас би било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

02.03.2015 13:15

Ово је само кап у мору пљачке, лоповлука,превара,непотизма... Наш народ каже можеш како хоћеш,али не можеш докле хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

02.03.2015 13:18

Па ово је њима благослов. Добице пар година условно, или це бити ослободјени. Кес у дзепу и лаганица...Тамо негдје треца генерација це све растросити и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

02.03.2015 13:19

Почитај изјаву, не лупај!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

02.03.2015 13:21

Чика Шпира откривен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОБАХ

02.03.2015 15:35

Класична велеиздаја и класичан велелоповлук!

Name

јј

02.03.2015 13:32

Све лопов до лопва а Ви не верујете ! Патриотизам је игра за народ да би се прикрио лоповлук !

ОДГОВОРИТЕ
Name

зак

02.03.2015 13:43

Ста коментарисете и лајкујете?Гласали сте!И имате сто сте зељели,сто волите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јј

02.03.2015 13:57

Све лопов до лопова !

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја72

02.03.2015 14:10

А ЈАДНИ ЦАУСЕВИЦ НЕМА НИСТА... БАС МИ ГА ЈЕ ЗАО, ПОСТЕЊАЦИНА ВЕЛИКА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуест

02.03.2015 14:13

На крају неце нико одговарат, знају они борба је за фотеље грцевита,па ко висе добије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НАРОД

02.03.2015 14:19

СТА БИ ТИ НА УЛИЦЕ ПА ПРВО НЕМА УЛИЦЕ СПОМИЊЕТЕ ЈЕ ГОДИНУ ИЗАДЈЕ 5 ЉУДИ И ОДУ ЗА ДВА ДАНА, А У ЗАТВОР НЕКА ИДЕ КО ЈЕ ЗАСЛУЗИО А СВА ПРИЦА О ЦАУСЕВИЦУ СПИРИЦУ СЕ СПОМИЊЕ ПОЛА ГОДИНЕ НЕМА НИСТА ОД ТОГА СВЕ ЈЕ ПОКРИВЕНО ПАПИРИМА НЕЦЕТЕ ДОДИКУ ДУГО ВИДЈЕТИ ЛЕДЈА КОЛИКО ГОД ГА МРЗИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е ?

02.03.2015 17:07

А како је Миле досао на власт први пут?

Name

Судија

02.03.2015 14:28

Школски примјер организованог криминала и организоване криминалне групе! Овдје постоје елементи удруженог жлочиначког подухвата. Подривање уставног поретка, угрожавање сигурности, велеиздаја! Примјенити кинески модели за борбу против организованог криминала и корупције и на крају стрељти јавно на Тргу Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маслина

02.03.2015 15:45

Не стрељати него ухапсити и осудити на доживотну па да чисте тај Трг Крајине, да се цакли. Па онда да чисте трг у Мостару па онда их послати у Сарајево да чисте тамо па онда у Зеницу, па у Бихаћ, па у Добој...

Name

сада

02.03.2015 14:28

Це Додик реци није био ту него на одмору у Италији.... Треба какав нијемац или ова Колинда Грабар на власт код нас па да видис одакле ти ово и како си зарадио...све у затвор мајку вам васу ..крадете а народ крепава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојо

02.03.2015 14:58

Потпредсједница снсд гласа на хрватском сабору за промјену Дејтона на штету Српске, врх снсд уплетен у утаје пореза и у заштити тајкуна који им плаћају рекет, поскупљења струје да се покрије партијска политика снсд, поскупљење одвоза смећа да се набаци новобизнисмену блиском министру финансија из снсд,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈААААА

02.03.2015 15:46

БРАВО КЕМО НЕКО ЈЕ МОРАО ДА ПРОГОВОРИ, АЛ ЈАДНИ И ПОСТЕНИ НАРОД ЈЕ ТО ЗНАО И ЦУТАО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојко

02.03.2015 16:01

Па ето хтјели смо националну дрзаву ентитет. По националном кљуцу овим на власти нико немозе ниста. Ево Спириц и не долази на посао, прима плате на неколико мјеста. Па плус мито, рекети. Наравно, сад це реци ово је напад на Републику Српску. , као сто Цовиц воли реци да је ово напад на хрватски пук. Уопсте, ова ентитетско-национална борба се претворила у зесток профит групе која то лидерски захтијева. Није ни у босњацком корпусу ниста боље. Боље би било да БиХ има једну ефикасну владу, коју моземо русити кад се овакве ствари поцну десавати. Овако је катастрофа. Не смијес се побунити ни на једној страни одма издајник. А погледај нам елите какву лову врти. Јос је ово горе наведено само дијелиц мега криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

02.03.2015 16:35

Цуј га матерети, ако ЕУ уради несто.То ми требамо ријесити са великм Србима , Босњацима и Хрватима који це опет о застити РС-а и Босне насим вазним нациналним и вјерским питањима, ј..о нас глупе да би ј..о.Хајмо мало ко је поцео рат ко је кога висе убијо или спасио, хајмо ми , ви или они веце зртве или веци злоцинци, хајмо овце једне ко це први запоцети а ко први одговорити на насе познате теме сто их вртимо 20г и висе, док се наси , они и њихови БОГАТЕ, ј..о нас да би ј..о

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући ОЛАФ-а

02.03.2015 16:47

Ма пустите ви то крају, има времена, дајте да се види ко то штити Џаферовића..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

03.03.2015 07:42

Штитио их је СНСД десет година.

Name

оги приједор

02.03.2015 16:47

НАРОД МОРА НАТЈЕРАТИ ТУЖИЛАШТВО И ПОДРЖАТИ ГА ИЗЛАЗКОМ НА УЛИЦЕ,ДА ПОЧНЕ ДА ПРОЦЕСУИРА КРИМИНАЛ,АЛИ ДА СЕ ПОЧНЕ ОД ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

улица

02.03.2015 17:31

Који народ, ***ем такав народ.

Name

Никола

02.03.2015 17:38

Ста им ко може, народ цути, боји се мрака, не смије ниста, тако да од овог нема ниста. Ово се знало и прије ових и прошлих избора, али су исти остали, не морате се муците и куцати овај текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

стиди се

02.03.2015 18:13

Једног Чаушевић није споменуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОГА Б.

03.03.2015 05:18

Кога буразеру. Дај реци ти како се зове, да и њега развалимо на овом БН ТВ порталу, ако СИПА неце у стварном зивоту. Некако нам љепси дан кад се бар овако изјадамо. Други нацин и онако не постоји. Бице опет "тресла се гора, родио се мис". Нама у БиХ само протекторат мозе помоци. Ови домаци су сви исти. Само и Запад је на исти нацин 200 година градио демократију. Цак и горе. Кад су се криминалци и лопови довољно награбили поцели су доносити строге законе да застите оно сто су опљацкали. Тако це бити и код нас за 100-200 година, само требамо да се стрпимо.

Name

Сава

02.03.2015 18:21

Баја само кради, будале те подрзавају и иду за тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.03.2015 19:19

Тако је "Сава", нека разваљују и маришу колико год могу, народ се изјаснио на изборима, све ово се знало одавно. Није народ за њих гласао једном да се може рећи да се народ зафркнуо. Зафркнуо се бар 6 пута до сада, што на локалним што на републичким изборима.Кривих дрва и оваквог народа неће никад недостајати у БиХ. Гени не мутирају тек тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

02.03.2015 19:49

А СТА ЦЕКА СИПА... МА ХАПСИ БАНДУ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

02.03.2015 19:59

Јели могуце да Мило нема јос ораха у дзепу не могу да вјерујем да је Спириц то све сам мора бити И Додо из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

02.03.2015 20:03

Сваки лопов виче држите лопова.Други коментар није потребан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

02.03.2015 20:18

Ма ко би ушао у крај свим лоповима из СНСД ДНС СП коалиције, не би ни 10 СИПА и КГБ заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е, мој, Кемо

02.03.2015 20:27

Ти си ситна риба медју ајкулама. Мислим да ни си пропјевао него си просаптао. Кад подјес пјевати многи це плакати и бице Низ Поље иду бабо Сејмени

ОДГОВОРИТЕ
Name

банана на милано плацу

02.03.2015 20:28

Ово је очит напад на Републику Српску и њене институције. А и на нови трећи ентитет. Нећемо ваљда дозволити да нам овако ружно причају и пишу против Републике Српске и њеног привредног система. Код нас се ради овако, а коме не одговара не мора ту становати. Јел нас народ 6 пута изгласао? Јест. Па шта хоћете! Ако си способан снадји се и мазни, а ако ниси ко ти је крив. Не можеш сам? Па удружи се, и ми смо. Докле тако? Док има! Нема више? Што ниси марисао док је било вријеме. Јесу ли префарбани они кршеви? не можемо чекати, морамо дејствовати одмах. Требали смо прије 6 мјесеци. Знали смо да ће се ово десити и да ће тај клипан од вршиоца дужности директора проговорити, а толико смо му надавали пара. Запамтиће нас новинари што су ово нашкрабали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

02.03.2015 20:47

Кемо, чији је "царински терминал" у Броду на простору затвореног маркета Туш ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

донатор

02.03.2015 21:49

Зато је Комерц мали донирао сколу у Прњавору да би опрао образ а сам има четири разреда основне.узас.сколу треба срусити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

02.03.2015 21:50

Па треца лига лоповцина је узела по пар милиона на акцизи. нпр рекетас Миро Прело са брацом Илиц и елипсом.Подстанар 2002 и са прекуцаним голфом ИИ,а сад власник висе станова, аутомобила, градјевинских масина итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

02.03.2015 22:02

ЗОВУ НАС УУУЛИЦЕЕЕ,ЗОВУ НАС УУУЛИЦЕЕЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац БЛ

02.03.2015 22:16

Лијепо си друштво нашао Кемале... Нашла крпа закрпу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин БЛ

02.03.2015 22:25

За Шпирића су сви смјешни, он је синоним за криминал. Волио бих да објавите гдје су запослена дијеца наших политичара, све ће вам бити јасно колико је њима стало до нас и наше светиње РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

02.03.2015 22:29

"ТРИ КАРТЕ ЗА ХОЛИВУД"

ОДГОВОРИТЕ
Name

наивац

03.03.2015 01:41

А ја мислио они се свадјају, МАФИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

03.03.2015 06:42

Рат се и водио да би "краљевске" породице Изетбеговиц, Додик, Спириц, Цовиц и сл могле владати овцама. А ми Босанци наивци какви и јесмо једва доцекали да се покољемо и нацинимо неке од најгорих злоцина у историји цовјецанства. Племена су за нас хумана. Стога нисмо боље ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле без казне

03.03.2015 07:31

ИМА ЛИ ИКО КО МОЗЕ У ЗАТВОР ДА СТРПА НИКОЛУ СПИРИЦА !!! ДРЗАВО РС ( ако то јеси ) покази се на дјелу . Па Хрватска ухапси свог предсједника владе и осуди га и у затвор стави и украдену имовину одузме . Мозе ли неко стати овим лоповима у крај ?!?! Па они нас омаловазавају и понизавају као стоку . Ово је геноцид над сопственим народом .. ЉУДИ ДИГНИМО ГЛАВЕ И НЕ ДАЈМО ИМ ДА НАМ ТО РАДЕ И БУДУ НЕКАЗЊЕНИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

03.03.2015 08:09

Каква корист од ове изјаве, када се све на томе завршава?Мало прашине у очи народу, а они ће да раде исто како су радили до сада!Ћути и трпи народе!

Name

xxx

03.03.2015 08:06

СВЕ ЈЕ ТО ТАЦНО АЛИ НИКО ИМ НИСТА НЕ МОЗЕ ЈЕР СУ ЊИХОВИ ЉУДИ У СИПИ ТУЗИЛАСТВУ ЗАТО СЕ И БОРЕ ЗА ВЛАСТ ПО ЦИЈЕНУ И ДА УДАРЕ НА СОПСТВЕНИ НАРОД ЗАТО СУ И ПОСТАВИЛИ ЛУКАЦА ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакс

03.03.2015 08:22

ПА ЉУДИ МОЈИ ТО ЈЕ СВЕ УВЕЗАН КРИМИНАЛ.ТО СВЕ ИДЕ ПРЕКО ДОДИКА, ЦОВИЦА, ИЗЕТБЕГОВИЦА И СВИХ ДИРЕКТОРА.ТО ЈЕ ТОЛИКО УВЕЗАНО ДА ЈЕ ПРОСТО НЕДОКАЗИВО.АКО БИ СТРАНЦИ ИМАЛИ ИНТЕРЕС ДА СЕ ТО ДОКАЗЕ ТО БИ СЕ ДОКАЗАЛО А АКО ОНИ НЕ ЗЕЛЕ Е ТАДА СУ И ОНИ УМИЈЕСАНИ.ЗНАЈУ ТО ПОЛИТИЦАРИ НИСУ ОНИ ТУ САМИ.САМО ГОЛИ ОТОК ИЛИ ГВАНТАНАМО.ЕЛЕКТРИНА СТОЛИЦА И ЈОС НЕКЕ НАЈСТРАСНИЈЕ МУКЕ Ј...М ИМ МАМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема избора, мора овако

03.03.2015 08:37

Колико год цовјек био цивилизован не мозе наци ресење без тољаге и то фекално обрадјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дезертер

03.03.2015 11:30

Кемо пропевао. Премијера ЦД-а, првенца 1. априла у Зеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.03.2015 13:08

Њима и треба они знају и трошити.Републику Српску треба дати Милораду Додику он се највише бори за њу а највише је и воли.Сви остали би је продали да се додворе муслиманима и хрватима.

Name

ПРИЧА

03.03.2015 14:24

МИРСАД КЕБО НИЈЕ ВИШЕ У ПРИЧИ. ЈАДАН ЧИЧИЦА БАШ МИ ГА ЈЕ ЖАО.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунцани дан

03.03.2015 14:32

А ста мислите засто неспособну Свјетлану Перковиц дрзе годинама за помоцника директора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нобра

03.03.2015 14:59

Перковицка је велики струцњак за туристицка путовања на рацун градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аида

03.03.2015 20:28

Мозе ли БН ТВ истразити Перковицкина многобројна путовања у Зеневу нпр. и да ли је ту мозда било велике корупције? Јел било приватних скупих путовања и колико нас је то све костало? Цариници смијете ли проговорити о Перковицки?

Name

Мневера

04.03.2015 12:32

Као не знају неки у УИО за њене цувене малверзације са путним налозима за иностранство? Да ли Перковицку зато колеге цариници зову Цеца-Зенева?

Name

днана

03.03.2015 15:22

КАКО СЕ ОПЕТ УГРАДИТИ У НАРЕДНИ ПРОЈЕКАТ -Цецина главна струцна литература. Хоце ли К. Перковицку поменут кад се клупко одмота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТК

03.03.2015 18:58

Мозе ли Перковицка објаснити засто је НЦТС толико скупљи у БиХ него у сусједним земљама? Да ли је то због уградјивања и корупције?

Name

ТК

04.03.2015 12:05

Мозе ли Перковицка одговорити засто је НЦТС толико скупљи у БиХ од сусједних земаља и да ли је ту било њеног уградјивања и висеструког мита и корупције?

Name

Ања

03.03.2015 16:37

БН ТВ, Хвала Вам што постојите! Да нема Вас, БиХ би била у медијском мраку. Борите се за истину, а знамо како је у овом времену ризично бити на путу истине. Ова вест нам даје наду да ће коначно клупко звано криминал и корупција, почети да се одмотава. Све најбоље у Вашем раду, уз моју, и подршке многих који верују у Вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

знатизељни циталац

03.03.2015 16:38

Засто ове вијести нема на другим медијима нпр. РТРС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

03.03.2015 17:37

Поц... дабогда, докле више?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

наопако насадјени људи и ту лијека нема

03.03.2015 22:37

Све је ово народ знао и прије избора и гласао је опет за њих. И опет би. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мневера

04.03.2015 12:44

Као не знају неки у УИО за Перковицкине цувене малверзације са путним налозима за иностранство? Да ли Перковицку зато колеге цариници зову Цеца-Зенева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла

04.03.2015 13:49

Хоце ли неко конацно (мозда БН ТВ) истразити колико је било Перковицкиних бахатих приватних путовања у Зеневу на рацун градјана БиХ?

Name

ТК

04.03.2015 13:52

Мозе ли Перковицка одговорити засто је НЦТС толико скупљи у БиХ од сусједних земаља и да ли је ту било уградјивања, мита и корупције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавна тајна

04.03.2015 15:22

Хоце ли неко конацно (мозда БН ТВ) истразити колико је било Перковицкиних бахатих приватних путовања у Зеневу разбацујуци се на рацун градјана БиХ? Има ли великог спремања и казњавања за недјела на видику? Накупило се много, ста би с њом било ако цариници мало проговоре? Хоце ли се извуци Цеца-Зенева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

шемсо кулк

04.03.2015 21:57

Биће ове године добра љетина нема падавина а и суше неће бити Љето ове 2015. као наручено ето спаса за народ БИХ, контрола времена је обавезна и под хитна ако се буде чекало на промјене од Љетине ништа а за грађане би била катастрофа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спириц Баја

05.03.2015 12:03

Ста цемо проговорио Цаусевиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан собота

05.03.2015 14:43

Све сама мрака а полиција их стити дабогда им Бин Ладен рекао добар дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фуц

06.03.2015 09:02

Да је помоцник директора господја Перковицка некомпетентна, то апсолутно није спорно и сви одавно знају укљуцујуци и њу. Спорно је колико то коста градјане БиХ и кад це Цеца-Зенева одговарати за уцињена недјела уз претходно прикупљене доказе, наравно. Јос у ФУЦ-у се знало за њено фалсификовање путних налога са хрватским колегама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

26.03.2015 19:50

Види ти Драгице Милетиц на састанку у Холидеину судкиња суда БиХ, коме она продаје маглу о постењу. СЛИЦНА ЈЕ ОНА ОВОЈ АЗРИ МИЛЕТИЦ...ХА ХА ПРЕЗИМА ИХ ВЕЗУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ангелина

14.07.2015 15:27

генијално одрађено

ОДГОВОРИТЕ