Смањена видљивост због магле

У Републици Српској јутрос је, због магле, видљивост смањена на подручју Приједора, Мркоњић Града и Добоја, те у Семберији, а на путном правцу Власеница - Хан Пијесак видљивост је ограничена на око 40 метара, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 27.02.2015 | 09:15
Смањена видљивост због магле

У већем дијелу Српске вози се по претежно влажним коловозима, док је на дионицама у вишим крајевима и преко планинских превоја могућа поледица у раним јутарњим часовима.

На дионици магистралног пута Бањалука - Челинац, интервенцијом путне службе уклоњен је камени материјал након одрона, и од 23.15 часова саобраћа се нормално.

Опасност од одрона земље и камења на коловоз повећана је у усјецима и поред камених косина, посебно на путним правцима: Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Карановац - Кнежево -Угар, Шипово - Стројице, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача, Шековићи - Цапарде, Бродар - Рудо, Вишеград - Вардиште и Рогатица - Устипрача.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, на снази је обустава саобраћаја, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици Карановац - ентитетска граница /Угар/ у мјесту Бочац, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, уз привремену саобраћајну сигнализацију.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће повремене обуставе бити вршене сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због деминирања терена биће повремених получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу Поље - Подновље, локалитет Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

На дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац -Митровић, на мјесту клизишта, саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље /граница БиХ-Црна Гора/, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

У већем дијелу ФБиХ магла јутрос смањује видљивост на путним правцима Средње - Олово /Нишићи/, Бугојно - Нови Травник /Ростово/ и Бугојно - Купрес. Учестали су и одрони камења на коловоз.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из Ауто-мото савеза савјетују возачима да на пут не крећу без зимске опреме, те да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар