СНСД жели мјесто потпредсједника Федерације БиХ

Савез независних социјалдемократа је заинтересован за предлагање кандидата за потпредсједника Федерације БиХ српске националности уколико би такав приједлог подржала већина српских делегата у новом сазиву Дома народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине, изјавио је Славиша Михајловић, члан српског клуба делегата, уједно члан СНСД-а, током наставка конститутивне сједнице овог дома.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 09:35
СНСД жели мјесто потпредсједника Федерације БиХ

Према дневном реду, усвојеном у првом дијелу сједнице 15. јануара, предстоји избор предсједника и двају потпредсједника ФБиХ.

То се није десило данас јер у Парламент још није достављен никакав усаглашени приједлог за кандидата који ће убудуће бити на дужности потпредсједника ФБиХ из реда српског народа.

Руководиоци Федерације, предсједник и двоје потпредсједника, бирају се из сва три народа, конститутивна у Босни и Херцеговини.

Као извјесни предсједник спомиње се Маринко Чавара, Хрват по националности, члан Хрватске демократске заједнице БиХ, а као једна од двоје потпредсједавајућих Мелика Махмутбеговић, Бошњакиња, кадар Странке демократске акције.

Питање ко ће бити други потпредсједник Федерације из реда српског народа још је дискутабилно.

Славиша Шућур, делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ, изјавио је данас да очекује да ће на сутрашњој сједници Главног одбора СДП-а у Тузли бити довољно разумијавања за постизање става о избору потпредсједника Федерације БиХ из реда српског народа.

Он сматра да СДП неће промијенити мишљење и ући у власт, а као једно од могућих рјешења наводи да "њихови делегати дају потписе како би тренутна ситуација била ријешена а да не морају ни подржати све кандидате".

Шућур је рекао да постоји неколико опција и да не може спекулисати о одлуци коју ће донијети Главни одбор, али се нада да ће то бити конструктивно рјешење.

Истакао је да никаква имена нису била у оптицају.

Јасенко Туфекчић, потпредсједавајући Дома народа Парламента ФБиХ из реда Бошњака (СДА), очекује да ће у наредној седмици бити изабрано ново руководство Федерације, предсједник и два потпредсједника.

То је изјавио новинарима данас у Сарајеву те додао да до тада очекује усаглашен приједлог српског делегатског клуба за потпредсједника ФБиХ из реда тог народа.

''Сва политичка преговарања говоре да би то требало бити у наредној седмици'', нагласио је Туфекчић.

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Милос

30.01.2015 20:35

Које су то ублехе!? Стално су "против" Сарајева и Федерације а овсмо дупе зинуло за сваку функцију.Десет година СНСД је власт у Сарајеву и јос увијек је званицно нису напустили а стално прицају против Сарајева!? Зар стварно мислите да смо толике будале!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

30.01.2015 20:36

За србе у федерацији најбоље рјешење је да потпредсједник буде из СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

30.01.2015 20:38

Никад лепи

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

30.01.2015 21:43

БОРГ ШИПУ ГА ,ВАС ПОЛА ИЗ СНСД-А ЋЕ У ФОЧУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

30.01.2015 22:02

Никад робом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

30.01.2015 22:02

Хоце хоце...кад ја будем мис универзума СНСД це имати потпредсједника федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

30.01.2015 22:17

мало би Баја да пљачка и по Федерацији, покрао је и уништио све што је ваљало у РС-у па да намакне који милион и из Федерације. Ја му не бих дао па кад не би никад формирали власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борг

30.01.2015 23:09

за Србе у федерацији би најбоље било да не постоји снсд и њихове неодговорне и запаљиве изјаве од којих Срби повратници немају ниста и од којих им смо мозе бити горе по свим питањима а нароцито безбједносним, толика колицина неодговорности према тим људима зарад пар минута медијског простора и пар насловних страна је равна злоцину и ако као последица тога настану неке радње против српских повратника снсд секту треба сматрати директно одговорном за хускање са дистанце из бањалуке, новог сада, дедиња и осталих мјеста са којих је лако тудјим глогиње млатити. Занимљиво је да су кинеске тракторе намјењене поплављеним повратницима у централној Босни (Зе-До Кантон, Сарајевски кантон) Додик и његова крајиска банда узели и подјелили својим гламоцко-дрварским послусницима а који уопсте не бораве у тим мјестима и то це продати или це им послузити да уредјују своја имања и воцњаке преко љета јер су бас сви до једног ухљебљени по бањалуци у министарствима агенцијама и дрзавним предузецима и имају станове и куце и ту зиве и костају ову биједну републику ко светог петрса масло, а колико украду мозе се ввидјети из дјела њихових главних представника, предводника и заститника Спиркана постеног и Тегелтије цеститог. Нема нама Србима напредка док се не ријесимо ових динароидних крајиских паразита који 95. побјегосе ко зецови без борбе, а злоупотребивси насу емпатију и саосјецање зајасисе на ово мрсаво кљусе од републике и крв нам пију вец 20 година. Ите куци багро нерадницка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

31.01.2015 05:41

Ево противпонуде, СНСД мозе за потпредседника једино након сто избаце Додика из странке. Не да остане поцасни потпредседник, или ста је вец Васиц предлагао, него јавно избацити вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

31.01.2015 07:09

Камо пусте среце да их дјаво однесе из РС-а. Ал би федерација и процвјетала. Тек би видјели ста су лопови и демагози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

31.01.2015 07:11

Замисли кад СНСД удје тамо у власт па их поцне одвајати од РС.Па поцне прица како су бољи дио дрзаве.ахахахаха... Ево вам их све нека вас усреце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.01.2015 08:08

Обавезно Радојцица за то мјесто, и нека иду без трага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РР

31.01.2015 08:53

За другог потпредсједника хоће да именују Драгана Пузигаћу поазнатог дрварског зеленаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покјна Милева

31.01.2015 10:07

Ако има несто да сами не мозете блокирати,блокираце вам СНСД,сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

31.01.2015 10:58

Па зар Савез за промене нема кандидата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма да

31.01.2015 12:07

Лицемјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

31.01.2015 14:12

Ја зелим Наоми Кембел. И мозес замислити не јавља ми се. хахахаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

01.02.2015 07:10

Помео човјек РС сад је дошао ред на Федерацију.

ОДГОВОРИТЕ