Конкурс за посао изазвао забуну

Један од услова на конкурсу за професора струковних студија за област Интерна медицина на Високој медицинској школи у Ћуприји је завршен Пољопривредни факултет.

Србија 29.01.2015 | 22:30
Конкурс за посао изазвао забуну

Ћуприћанима није јасно засто би неко с Пољопривредним факултетом предавао на одсеку за Интерну медицину.

"Причају како то у нашој земљи није ништа необично, као да је конкурс расписан за одређену особу", говоре грађани.

Директорка Високо медицинске школе истиче да је конкурс расписан за ужу област Интерна медицина, а у тој ужој области постоји више предмета који чине целину. Зато школа тражи искусног професора за предмет дијететика и исхрана и то се, додаје директорка, види у тексту конкурса.

"Изабрани кандидат добија решење у којем се каже да ће да предаје само дијететику и исхрану. Значи, овде изабрани кандидат никако неће предавати интерну медицину већ ће из уже научне области интерна медицина предавати један предмет који се зове дијететика И исхрана. А на Пољопривредном факултету се добијају неке сродне области које смо хтели да наши студенти науче", каже Татјана Симовић, директорка Високе медицинске школе у Ћуприји.

Због оваквог конкурса доста се коментарисало да је он расписан за одређену особу. Иначе, на њега се пријавио један кандидат.

"Ја нисам видела ко је тај кандидат. Ми смо тражили доктора медицинских наука. Нама је то био основ са знањима из области пољопривреде које се тичу хране", каже директорка.

Руководство школе каже да се оваквим конкурсом тј. обезбеђивањем кадра из више разлицитих струковних области подстиче мултидисциплинарност у раду са студентима.

Конкурс је завршен петог јануара. На њега се пријавио само један кандидат. До 22. фебруара овај конкурс це бити доступан јавности. То значи уколико неко сматра да би био бољи кандидат од већ пријављеног може да покуша да обори већ пријављеног кандидата.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар