Козметичке грешке које нас чине старијим

Шминком желимо да сакријемо ситне недостатке лица, али и нагласимо своје предности – попут дугих трепавица, пунијих усана или изражених јагодица. Међутим, у жељи да се улепшамо, понекад претерамо, па изазовемо сасвим супротан ефекат...

Мода и љепота 28.01.2015 | 11:14
Козметичке грешке које нас чине старијим

Ове потезе дефинитивно би требало да избегавате у козметичкој рутини...

Тешка подлога - Наношење више слојева подлоге у комбинацији с течним пудером како бисмо сакрили несавршености лица потез је који зрела кожа не подноси. Уместо прекривања ситних линија које откривају године, тешка подлога ће све те несавршености додатно “подцртати” и нагласити. Да бисте избрисали коју годину с лица, употребљавајте прозрачне подлоге с рефлектујућим честицама које ће визуално освежити ваш тен.

Дебео слој коректора - Исто важи и за наношење коректора. Кожа лица на овом је пределу изузетно танка, па ће свако претеривање с производима нагласити тамне колутове испод очију, боре и друге несавршености. Бирајте нежне и квалитетне коректоре којима ћете помоћу неколико капи уједначити тен.

Претеривање са сенком за очи - Седефаста сенка за очи у само неколико потеза четкицом може свакодневну шминку да претвори у гламурозну варијанту . Али овај тип сенке немојте да наносите на спољашњи руб капка јер ће нагласити ситне боре у угловима очију. Уместо тога - нагласите унутрашње. На тај начин 'отворићете' поглед и помладити се за коју годину.

Претеривање с маскаром и оловком за очи - Лепо нанесена маскара на трепавицама ће нагласити очи и улепшати цело лице. Ипак, избегавајте наношење маскаре на доњи део трепавица, јер ће овај потез усмерити пажњу на боре испод очију, и појачати подочњаке. На доњем делу капка избегавајте и наношење оловке за очију из истих разлога.

Руменило на јагодицама - Наношење руменила директно на јагодице усмериће пажњу на кожу која је полако почела да губити еластичност. Уместо тога се насмешите и одговарајућом четком пређите по истакнутом делу образа. Немојте да заборавите ни да изаберете добро руменило – светлијем тену одговарају нежне ружичасте нијансе и боја брескве, а маслинастом нешто јаче боје.

Неопрезно наношење кармина - Уколико сте нанели кармин на усне а претходно их нисте уоквирили оловком, може се десити да вам се боја размаже, и да тако нагласите ситне борице у угловима. Ако желите визуално да повећате усне, бирајте оловку за очи неколико нијанси светлију од кармина, док ће тамнија нијанса смањити усне.

Сувише пудера у праху - Пудер у праху треба наносити с опрезом, и то само како бисте смањили сјај на лицу. Другим речима, користите га само на Т зони која подразумева чело, линију носа и браде, а избегавајте “бетонирање” лица, односно дебео слој праха на целој површини лица. 

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар