Метеоролози се извинили због погрешне прогнозе

На десетине милиона људи дуж америчке Источне обале потражили су склониште уочи најављене „мећаве опасне по живот”, која, међутим, није испунила прогнозе да ће бити једна од најгорих икада виђених у том дијелу САД.
Метеролог Националне метеоролошке службе за Њујорк Гери Сатковски извинио се грађанима преко Твитера због погрешне прогнозе, јавио је Си-Би-Ес.

Свијет 28.01.2015 | 10:48
Метеоролози се извинили због погрешне прогнозе

Прогностичари америчке Националне метеоролошке службе првобитно су саопштили да олуја може да донесе до метар снијега уз вјетар ураганске јачине, али су прогнозе о јачини олује данас знатно ублажене.

Прогностичари су тврдили да ће Нова Енглеска најгоре проћи, али ни тамо није толико лоше као што се очекивало, преносе медији.

Прогноза висине сњежног покривача је, у међувремену, знатно смањена и сада се очекује од 20 центиметара снијега у Њујорку до пола метра у источном округу Суфолк, јављају амерички медији.

Парализујућа сњежна олуја, са засљепљујућим снијегом и леденим вјетром у Њујорку, Њу Џерсију и Конектикату, изостала је мада је у тим државама уведена ванредна ситуација уз забране летова, затварање школа, обустављање транзита и заустављање јавног превоза.

Више од 7.100 летова је отказано, док је Менхетн опустио пошто су се путници који користе јавни превоз кренули раније кућама, остављајући за собом сабласно тихе и пусте улице.

Градоначелник Њујорка Бил де Блазио реаговао је на критике да су званичници тог града претјерано реаговали на опасност од снежне олује.

„Ово је сценарио боље спријечити, него лијечити. Учинили смо оно што је било неопходно да би сви били безбједни”, рекао је де Блазио за Си-Ен-Ен.

Коментари / 0

Оставите коментар