Ћира о буџету, платама, појачањима...

Спортски директор Партизана најављује скорије конкретне потезе у прелазном року и смирује играчки кадар: Фудбалери не би требало да осете кризу у којој се налази клуб.

Фудбал 28.01.2015 | 09:40
Ћира о буџету, платама, појачањима...

Муке са финансијама нису заобишле ни Хумску, али према мишљењу спортског директора Драгана Ћирића требало би да „прескоче“ актуелни играчки кадар црно-белих, бар у смислу онога што је раније договорено уговорима.

По доласку у Белек легендарни ас клуба из Хумске, на новом задатку, узео је краћи „брејк“ у понедељак увече, љубазно замолио представнике медија да причу остави за преподневни тренинг када је спремно одговарао на рафал питања.

Последњих дана се много тога могло чути и прочитати из делокруга Ћирићевог посла, али је врло мало, на неке теме и нимало коментара стигло од њега. Једна од прича о којој се последњих дана шушкало по хотелу „Сусеси“ је она која се односи на примања играча, односно могућност да ретроактивно дође до ревизије постојећих уговора.

- Није се причало о томе, то су спекулације, а ако мене питате не заговарам ту теорију. Играчи су ти који би требало да донесу резултат, клуб зависи од њих и зато би на ту тему требало обазриво давати изјаве. Сматрам да они не би требало да осете кризу у којој се налази Партизан.

У смислу те приче делује помало чудно податак да су се уговорне обавезе према играчима недавно појавиле на „изволте“ новинарима.

- Њихове плате су се појавиле код новинара случајно, није била намера управе да се то објави.

Месец дана рада на радном месту, које је за њега потпуна новост Драгану Ћирићу, било је довољно за „аклиматизацију“, не и за конкретне потезе на плану прелазног рока.

- Све иде неким својим током, решавају се нагомилани проблеми које смо затекли и за које је потребно неко време. Ја сам оптимиста решавамо једно по једно, ја верујем да ћемо изаћи као победници.

За сада се као победа рачуна само потписивање Стефана Бабовића.

- Стефан вреди за тројицу, зар је потребан још неко. Шалим се, разговарамо, врло брзо ћемо нешто завршити, надам се позитивно. Договарамо се са стручним штабом, руководимо се по Марковим захтевима и ономе шта је потребно екипи. Сигурно ћемо завршити нешто убрзо.

Штопер је означен као приоритет, а решење које је деловало као виђено и даље није промовисано као друго зимско појачање.

- Оставио сам питање Тубића Тумбаковићу, колико је близу толико је и далеко. Зависи од неколико ствари да ли ће се све поклопити. Није ту само плата у питању, он је нама интересантан, волели би да буде овде, свакако ће се за пар дана све знати.

У игри је и словеначки интернационалац Грегор Балажиц.

- Причали и са Словенцем, он је у некој варијанти, одлучићемо за неки дан шта је најбоље за клуб. Има неколико играча у комбинацији за десног бека, али ја не бих журио. Направићемо анализу и донећемо праву одлуку у најскорије време, важно је довести квалитетне играче који уз то могу да препознају шта значи Партизан.

Када је „супротни смер“ у питању и даље нема конкретних потеза. Данило Пантић и Данко Лазовић су на излазним вратима, али недостаје „завршни ударац“.

- Пантић је све време у ваздуху, нема ништа конкретно и даље је играч Партизана, мора да се реши што пре. Покушавамо да продужимо уговор, али то није реално. То смо наследили и тотално су нам везане руке. Данко има понуду, на њему је шта ће да одлучи. Не могу ја Данка да убедим, ако постоји његова одлука, могу само да причам са њим са жељом да остане. Финансијски не можемо да се боримо са том ситуацијом – завршио је Ћирић.

„Врућу“ тему за спортског директора Партизана представља и Петар Шкулетић. Одбијање Лила и останак најбољег стрелца Суперлиге у Партизану у моменту када је већ видео себе у Француској сигурно утиче на психолошку припрему.

- Желимо да Петар остане. Све те понуде које сте читали или за које сте чули ја лично нисам видео. Он је играч Партизана, требало би да се сконцентрише на свој рад и да одигра што боље. Време ће показати у ком правцу ће се одвијати. Он је професионалац и мора да се сконцентрише на себе и свој рад, да мирне главе сачека крај прелазног рока. Сада би приоритет требало да му буде његов рад и резултат Партизана.

Присуство менаџера Фахрије Шекуларца и његов дуг разговор у хотелском лобију са Владимиром Волковом јасна су назнака да би опција са одласком искусног дефнзивца у Јужну Кореју могла да се активира.

- Постоји интересовање за Волкова, истиче му уговор. Има жељу да иде, ако дође права понуда пустићемо га – објаснио је Ћирић.

Сналажење на овај или онај начин, представљало је последњих година у мањој или већој мери принцип рада спортског сектора у Партизану. Ни Драган Ћирић није у прилици да може да рачуна на одређену суму новца за ојачање играчког кадра.

- Буџет зависи од много ствари. Треба направити приоритет, а ја сада не могу да кажем ништа конкретно о новцу који би требало да ми буде на располагању, то ће зависити од играча до играча.

Коментари / 0

Оставите коментар