Ćira o budžetu, platama, pojačanjima...

Sportski direktor Partizana najavljuje skorije konkretne poteze u prelaznom roku i smiruje igrački kadar: Fudbaleri ne bi trebalo da osete krizu u kojoj se nalazi klub.

Fudbal 28.01.2015 | 09:40
Ćira o budžetu, platama, pojačanjima...

Muke sa finansijama nisu zaobišle ni Humsku, ali prema mišljenju sportskog direktora Dragana Ćirića trebalo bi da „preskoče“ aktuelni igrački kadar crno-belih, bar u smislu onoga što je ranije dogovoreno ugovorima.

Po dolasku u Belek legendarni as kluba iz Humske, na novom zadatku, uzeo je kraći „brejk“ u ponedeljak uveče, ljubazno zamolio predstavnike medija da priču ostavi za prepodnevni trening kada je spremno odgovarao na rafal pitanja.

Poslednjih dana se mnogo toga moglo čuti i pročitati iz delokruga Ćirićevog posla, ali je vrlo malo, na neke teme i nimalo komentara stiglo od njega. Jedna od priča o kojoj se poslednjih dana šuškalo po hotelu „Susesi“ je ona koja se odnosi na primanja igrača, odnosno mogućnost da retroaktivno dođe do revizije postojećih ugovora.

- Nije se pričalo o tome, to su spekulacije, a ako mene pitate ne zagovaram tu teoriju. Igrači su ti koji bi trebalo da donesu rezultat, klub zavisi od njih i zato bi na tu temu trebalo obazrivo davati izjave. Smatram da oni ne bi trebalo da osete krizu u kojoj se nalazi Partizan.

U smislu te priče deluje pomalo čudno podatak da su se ugovorne obaveze prema igračima nedavno pojavile na „izvolte“ novinarima.

- Njihove plate su se pojavile kod novinara slučajno, nije bila namera uprave da se to objavi.

Mesec dana rada na radnom mestu, koje je za njega potpuna novost Draganu Ćiriću, bilo je dovoljno za „aklimatizaciju“, ne i za konkretne poteze na planu prelaznog roka.

- Sve ide nekim svojim tokom, rešavaju se nagomilani problemi koje smo zatekli i za koje je potrebno neko vreme. Ja sam optimista rešavamo jedno po jedno, ja verujem da ćemo izaći kao pobednici.

Za sada se kao pobeda računa samo potpisivanje Stefana Babovića.

- Stefan vredi za trojicu, zar je potreban još neko. Šalim se, razgovaramo, vrlo brzo ćemo nešto završiti, nadam se pozitivno. Dogovaramo se sa stručnim štabom, rukovodimo se po Markovim zahtevima i onome šta je potrebno ekipi. Sigurno ćemo završiti nešto ubrzo.

Štoper je označen kao prioritet, a rešenje koje je delovalo kao viđeno i dalje nije promovisano kao drugo zimsko pojačanje.

- Ostavio sam pitanje Tubića Tumbakoviću, koliko je blizu toliko je i daleko. Zavisi od nekoliko stvari da li će se sve poklopiti. Nije tu samo plata u pitanju, on je nama interesantan, voleli bi da bude ovde, svakako će se za par dana sve znati.

U igri je i slovenački internacionalac Gregor Balažic.

- Pričali i sa Slovencem, on je u nekoj varijanti, odlučićemo za neki dan šta je najbolje za klub. Ima nekoliko igrača u kombinaciji za desnog beka, ali ja ne bih žurio. Napravićemo analizu i donećemo pravu odluku u najskorije vreme, važno je dovesti kvalitetne igrače koji uz to mogu da prepoznaju šta znači Partizan.

Kada je „suprotni smer“ u pitanju i dalje nema konkretnih poteza. Danilo Pantić i Danko Lazović su na izlaznim vratima, ali nedostaje „završni udarac“.

- Pantić je sve vreme u vazduhu, nema ništa konkretno i dalje je igrač Partizana, mora da se reši što pre. Pokušavamo da produžimo ugovor, ali to nije realno. To smo nasledili i totalno su nam vezane ruke. Danko ima ponudu, na njemu je šta će da odluči. Ne mogu ja Danka da ubedim, ako postoji njegova odluka, mogu samo da pričam sa njim sa željom da ostane. Finansijski ne možemo da se borimo sa tom situacijom – završio je Ćirić.

„Vruću“ temu za sportskog direktora Partizana predstavlja i Petar Škuletić. Odbijanje Lila i ostanak najboljeg strelca Superlige u Partizanu u momentu kada je već video sebe u Francuskoj sigurno utiče na psihološku pripremu.

- Želimo da Petar ostane. Sve te ponude koje ste čitali ili za koje ste čuli ja lično nisam video. On je igrač Partizana, trebalo bi da se skoncentriše na svoj rad i da odigra što bolje. Vreme će pokazati u kom pravcu će se odvijati. On je profesionalac i mora da se skoncentriše na sebe i svoj rad, da mirne glave sačeka kraj prelaznog roka. Sada bi prioritet trebalo da mu bude njegov rad i rezultat Partizana.

Prisustvo menadžera Fahrije Šekularca i njegov dug razgovor u hotelskom lobiju sa Vladimirom Volkovom jasna su naznaka da bi opcija sa odlaskom iskusnog defnzivca u Južnu Koreju mogla da se aktivira.

- Postoji interesovanje za Volkova, ističe mu ugovor. Ima želju da ide, ako dođe prava ponuda pustićemo ga – objasnio je Ćirić.

Snalaženje na ovaj ili onaj način, predstavljalo je poslednjih godina u manjoj ili većoj meri princip rada sportskog sektora u Partizanu. Ni Dragan Ćirić nije u prilici da može da računa na određenu sumu novca za ojačanje igračkog kadra.

- Budžet zavisi od mnogo stvari. Treba napraviti prioritet, a ja sada ne mogu da kažem ništa konkretno o novcu koji bi trebalo da mi bude na raspolaganju, to će zavisiti od igrača do igrača.

Komentari / 0

Ostavite komentar