НБА: Два меча одложена, Клиперси пет у низу!

У ноћи између понедељка и уторка одиграно је пет утакмица НБА лиге пошто две нису могле да почну због јаке снежне олује која је захватила подручје Њујорка, тако да Бруклин и Портланд на једној, те Никси и Сакраменто на другој страни, нису могли да одмере снаге. Лос Анђелес Клиперси дошли до петог тријумфа у низу пошто су на свом терену били јачи од Денвера са 102:98, а Оклахома није имала проблема против Минесоте 92:84. Мемфис је савладао Орландо са 103:94, док је Бостон однео победу из Јуте 99:90.

Кошарка 27.01.2015 | 10:40
НБА: Два меча одложена, Клиперси пет у низу!

Застрашујућа олуја која је харала Њујорком није дозволила Никсима и Нетсима да угосте своје противнике, док су туристи, који су се затекли у том граду, сликали мећаву која није показивала знаке јењавања, тако да организатор ништа није могао по том питању да учини.

Утакмица Никса и Сакрамента биће одиграна трећег марта, док је НБА лига одлучила да сусрет Нетса и Портланда премести за шести април.

Клиперси су наставили са добрим партијама и оставили пет победа иза себе пораз од Мајамија који је забринуо навијаче тима из Лос Анђелеса. Овога пута, пао је Денвер којем најјача сила није дошла одакле је очекивао, јер је сјајну партију пружио Џамал Крофорд који је и повукао своју екипу до победе са 23 поена.

Блејк Грифин је, и поред нешто слабијег издања, дошао до дабл-дабл учинка са 14 поена и 10 асистенција, док је Крис Пол убацио један поен више. У одличном светлу показао се Мет Барнс који је дао 18 поена уз добар проценат шута (2/4 за три, 5/7 за два и 2/2 са слободних бацања).

Са друге стране, Тај Лосон је дошао до 19 поена и 11 асистенција, док су Вилсон Чендлер и арон Афлало дали по поен мање.

Минесота није могла да парира Оклахоми, иако у домаћем саставу није било повређеног Дуранта. Тандери су одсуство "Дурантуле" надоместили одличном колективном игром, па је пет играча забележило двоцифрени учинак. Расел Вестбрук је био предводник напада на "вукове" са 18 поена, док су Мороу и Џексон дали по 14 поена.

Сјајну партију пружио је Серж Ибака који је уз 13 поена додао 19 скокова, а у форму полако улази и Дион Вејтерс који је дао 10 поена.

Обрва је поново доминантна, а то је и показала против Филаделфије. Ентони Дејвис је са 32 поена и 10 скокова скоро сам донео победу Њу Орлеансу против противника који и за слабије нема одговора, тако да је Дејвис имао одличну подлогу да се покаже пре почетка Ол стара.

Њему је највише помогао Рајан Андерсон са 19, а Ерик Гордон је постигао 13 поена. На другој страни, Кеј Џеј Мекданијелс је убацио 16 поена, а Симс и Мба а Муте по 14 поена, што није било довољно да се парира "пеликанима".

НБА лига, резултати:
Мемфис - Орландо 103:94
Њу Орлеанс - Филаделфија 99:74
Оклахома - Минесота 92:84
Јута - Бостон 90:99
ЛА Клиперс - Денвер 102:98
Бруклин - Портланд одложено
Њујорк - Сакраменто одложено

Коментари / 0

Оставите коментар