Светосавска академија у Угљевику

У сусрет Савиндану, у Угљевику је одржана Светосавска академија на којој су учесници академије, подсјетили на велики значај који је Свети Сава имао за српски народ.

Република Српска 26.01.2015 | 18:55
Светосавска академија у Угљевику

Учешће у Светосавској академији ове године су узели Етно група кулутурно умјетничког друштва Рудар, Хор и драмска секција средње школе из Угљевика, Основна музичка школа.

„Ове године смо се ослонили на домаће снаге. Поучени позитивним искуством прошле године и заиста сала је била дупке пуна“, каже Марко Томић из Светосавске омладинске заједнице, Угљевик.

„Зиста смо пуни среће и радости у дане када прослављамо крсну славу, школску славу Светог Саву, а он је прије свега био градитељ, стваралац“, изјавио је начелник општине Угљевик Василије Перић.“

По први пут на светосавској академији учествовао је и црквени Хор „Теодул“.

„Пјевали смо двије пјесме које смо изводили на Литургији. И једну пјесму која говори о смисли хришћанског живота, о препороду људи након што упознају вјеру у Христа“, каже Божана цвијић из црквеног хора „Теодул“.

Његово преосвештенство епископ зворничко тузлански Хризостом – поручио је омладини да његује православну вјеру, хришћанске врилине јер је то једино сигуран пут у савременом добу.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

26.01.2015 18:32

Браво Угљевицани, браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко Рикић

26.01.2015 18:37

Угљевик је најљепши град Републике Српске. Мали али зато прави, једино га квари Електрана са корупцијом и криминалним руководством СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП ВЕЛИКА СРБИЈА.

27.01.2015 13:06

БРАВО УГЉЕВИЦАНИ НЕКСЕ ЗНА ГДЈЕЈЕ ИСТОК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ПРАВОСЛАВЉЕ СВЕТОГ САВЕ.НЕКАЈЕ СА СРЦОМ ГДЈЕСЕ СЛАВИЈО ТУ И ПОМОГО.УГЉЕВИК БИЈЕЉЕНА И ЛОПАРЕ НЕКАЈЕ СА СРЕЦОМ УМИРУ СЛОЗИ И ЉУБАВИ ЈЕДНИ ПРЕМА ДРГИМА .ДАЗИВИМО СВИУ СЛОЗИ СВЕТИ САВО ТИ ПОМОЗИ АМИН.

ОДГОВОРИТЕ