Шеф Гугла предвиђа нестанак Интернета

Интернет ће ускоро толико ући у сваку пору нашег живота да ће на крају постати неприметан, изјавио је извршни директор америчке технолошке компаније Гугл, Ерик Шмит, на Светском економском форуму (WЕФ) у Давосу.

Информационе технологије 23.01.2015 | 14:31
Шеф Гугла предвиђа нестанак Интернета

"Интернет ће нестасти. У једном тренутку ће свуда око вас бити толико сензора и уређаја да више нећете осећати њихово присуство. Они ће стално бити присутни", рекао је Шмит на заједничком панелу са шефовима Фејсбука, Мајкрософта и Водафона, који су покушали да ублаже страховања да ће брз темпо технолошког напретка уништити радна места.

"Замислите да улазите у собу и започињете интеракцију са свим стварима које се у њој налазе. Високо персонализовани, високо интерактивни и изузетно интересан свет се помаља", навео је директор Гугла, преноси агенција Франс прес.

Директорка задужена за пословања Фејсбука, Шерил Сандберг, предочила је да су сви су забринути за радна места.

"Са толико промена у технолошком свету, трансформација се догађа брже него икада пре. Технолошки сектор, међутим, ствара радна места не само у технолошком простору већ и изван њега", навела је Сандберг.

Директор Гугла Шмит је, такође, указао на статистичке податке према којима је сваки технолошки посао отворио између пет до седам радних места у различитим областима економије.

"Ако постоји јединствено дигитално тржиште у Европи, 400 милиона нових и важних радних места биће створено у Европи која се бори са тврдоглаво високим нивоом незапослености", закључио је Шмит.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар