Видео: Јуче је била 31-на година од чувеног...

Прошла је тачно 31 година од спектакуларног меча на Пољуду, али сећање не бледи...

Фудбал 22.12.2014 | 19:40
Видео: Јуче је била 31-на година од чувеног...

Пре 31-не године на сплитском Пољуду, репрезентација Југославије одиграла је једну од најчувенијих утакмица у својој историји! Иако СФРЈ одавно не постоји, љубитељи фудбала на овим просторима вечно ће памтити тај спектакуларни дуел са Бугарима у квалификацијама за Европски шампионат 1984, који је култним учинио још спектакуларнији коментар Младена Делића.

"Људи моји па је ли то могуће, лудница, шта је ово", викао је из свега гласа Делић када је по истеку 90. минута Љубомир Радановић постигао гол који је Плаве одвео у Француску. Чувени коментатор блистао је током целе утакмице. Памти се и оно чувено "Не сам Сафетееее!", па "сад још можемо примит гол", или "ко вас је томе учио?!".

Читав тај меч био је шокантан и стресан. Нама је требала победа за пласман на ЕП, Бугарима такође, а реми је одговарао Велшанима, који су чекали исход сусрета на Пољуду. Шансе су се ређале на обе стране, и једни и други нападали су готово безглаво у жељи да дођу до победе, а у једном таквом општем "ударању" без гарда Бог је погледао изабранике Тодора Веселиновића, који су у последњој секунди, "када више није било времена за било шта", дошли то тог сада већ легендарног поготка...

Подсетимо се још једном како је све то изгледало...

Југославија се годину дана касније није прославила на шампионату у Француској, изгубила је сва три меча у групи и испала, али све то остало је у сенци једног јединог квалификационог окршаја. Вероватно најчувенијег икада...

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Несо

22.12.2014 20:23

Најбољи тв-коментатор у Еx Југославији. Не знам ако је истина, али цуо сам да је и у затвору заврсио послије неке утакмице сто је као викао гоооооооооо, к...ц статива. У овој утакмици смо имали мозда најацу репрезентацију свих времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погресно си цуо Несо

22.12.2014 22:11

Па за то се ни у бивсем систему није исло у затвор

ОДГОВОРИТЕ