Не може бити толико јефтино колико немамо пара

Из туристчких организација свакодневно излазе повољне понуде за дочек Нове године у некој од свјетских метропола или за зимовања. Међутим, ако је судити по ономе шта грађани кажу, не могу они бити толико јефтини колико народ нема пара.

Република Српска 21.12.2014 | 19:38
Не може бити толико јефтино колико немамо пара

Дочек Нове године у Будимпешти 60 КМ, у Бечу 80 КМ, одлазак у Праг за вријеме празникана три дана 220 КМ и још безброј једнодневних или викенд путовања која се могу наћи у понудама туристичких агенција грађани сматрају повољним али ипак недостижни.

За велики број становника Републике Српске зимовање је недостижно, посебно када су у питању породични одмори на планини.

Неки ће рећи да у народу нема довољно развијене свијести о култури путовања, те да је то индивидуално и да зависи од листе приоритета свакога појединца. Међутим, некада су ти исти људи, када су имали средстава за нормалан живот, путовали.

Ако узмемо у обзир да у БиХ живи око 90 милионера ни луксузна путовања и дочек Нове године на некој егзотичној дестинацији нису баш свима недостижни, ипак већина ће ове зиме умјесто свјежег планинског ваздуха удисати смог.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар