Обрт: Полиција истражује ко је поставио крст на Златишту!?

Припадници ЦЈБ Источно Сарајево престали су обилазити локацију на Златишту изнад Сарајева након што је порушен крст који је ту био нелегално постављен, потврдила је портпарол ЦЈБ Источно Сарајево Данка Тешић.

Република Српска 19.12.2014 | 18:35
Обрт: Полиција истражује ко је поставио крст на Златишту!?

Иако је полицијска патрола обезбјеђивала нелегално постављени крст, након што је први пут покушано његово рушење, дан послије његовог постављања, Тешић тврди да полиција заправо није дежурала поред крста, већ да су патроле повремено обилазиле ову локацију ради спречавања евентуалних инцидената и нарушавања јавног реда и мира.

Крст је срушен у ноћи на 5. децембар, а Тешић истиче да досад још нико није осумњичен за то.

Сада се поставља и питање процесуирања особа које су нелегално поставиле крст на Златишту.

Подсјетимо, током ноћи у септембру ове године поставили су га чланови Савеза логораша Републике Српске у знак, како су навели, "сјећања на више од 6.500 убијених сарајевских Срба".

Одговорност за то је преузео предсједник овог савеза Бранислав Дукић.

На питање да ли је икада позван на разговор у полицију у вези са овим случајем, Дукић није желио дати одговор.

"Ма, што ће вам то. То је било и прошло. Немам никакав коментар, бјежи".

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Мила

19.12.2014 17:45

Ово је циркус са крстом и са српским народом. Па срби дозовите се једном памети, видите гдје вас доведоше наши и ваши политичари. Забога, ово да није залосно било би смијешно. Нек вас је срамота, срамота од оних који су га поставили нелегално и од оних који то сад кобајаги истразују, а криминалци који су нас уништили, њих не смије нико ништа ни упитати, а камоли привести у полицију. Страшно и срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адо

19.12.2014 18:07

Провокација је била како постављање тако и русење... само треба сазнат коме је затезање ситуације политицки требало... ја мислим оба пут БАЈИ... једном да остане на власти, а други пут да разбије коалицију на дрзавном нивоу, уз помоц ФАХРЕ... а обадва имали су послове са МИСКОВИЦЕМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви у напад!

19.12.2014 18:18

Мислим да би сви требали у "напад" али на ово смеце са слике (фласе, врецице итд) јер то је за насе будуце нарастаје битно а крст ко крст...мање битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

19.12.2014 19:47

Изјава Мирзе Хатића након скидања крста на Златишту хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=мбЈПкНФОХгц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спомен-парк

19.12.2014 19:58

Нисам ни за ни против.Тачније, јесам за да се постави један споменик који ће означити наше страдање у Сарајеву, али треба одабрати праву локацију (нпр. она стара кула на Требевићу, на тој локацији направити меморијални парк). Против сам да то иде на овакав начин како је то сада урађено, без учешћа свештенства, без званичног отварања, свештања, свечаног програма итд. Јер све што се постави ноћу, за мене и многе је нелегално, па како год то неко тумачио. Дакле, грандиозним спомен-парком обиљежити мјесто и уписати имена свих страдалих Срба Сарајева. Мир њиховим душама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЏандарМен

19.12.2014 20:12

Полиција истражује нешто што и птице на грани знају. Једино наш МУП РС незна ништа. Ето Додик је сад поставио оног шибаџију да кобајаги управи МУП на прави пут. Командири станица имају завршену вишу музичку а крим инспетори физичку културу. То су људи пуни знања и имања. Такав је наш МУП РС. Криминал , Корупција , Непотизам = Политичка полиција СНСД-оваца. Народе тешко нама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Спомен-парк

19.12.2014 20:14

ОК ти је размишљање...само би добро било направити такав споменик на таквом мјесту за све страдалнике Сарајева...дакле не само за Србе него све оне који су невино страдали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спомен-парк

19.12.2014 20:25

Хвала. Слажем се са тобом. Било би добро, зарад живота који је пред нама и генерацијама које долазе, на Требевићу направити заједнички спомен-парк. Зашто да не, слажем се. Више људи, више идеја. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

за спомен парк ал свима

19.12.2014 20:43

свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

струмф

19.12.2014 21:44

Ј...!луд збуњеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неразумем

19.12.2014 22:05

Па добро избори су заврсени .Нетреба висе да га цувају нека стоји на истом месту за цетри године бице опет постављен. Да се људи не муце ваља довуц две бандере !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

19.12.2014 22:17

Зна се ко је поставио само се правите ЛУДИ! АЛЕКСАНДАР ТОДОРОВИЋ је поставио, а наредио му је СТАША КОШАРАЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

19.12.2014 23:10

То је била изборна бандера. К'о кад ловиш кленове на варалицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.12.2014 00:01

Лијеп је овај приједлог о спомен парку свим жртвама претходног рата. Ако не почнемо правити обиљежја која ће поштовати све мртве, без обзира на нацију, чека нас опет исто безумно крвопролиће. Народ је све сиромашнији, власт мора негдје пустити злу крв. Ја сам као клинац ушао у рат, и те 2 године активног учешћа су ми уништиле добар дио живота. Када видим ове данашљње "жестоке" клинце, не знам да ли да плачем или да се смијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смртфашизму

20.12.2014 04:45

Сиктер багро колико нас треба умријети због некаквих будала које не виде даље од комшијиног плота

ОДГОВОРИТЕ
Name

зилот

20.12.2014 07:57

Крст је поставио Ацо Тодоровић радник електродистрибуције и Сташе Кошарца потрчко, по директној наредби Клошарца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спомен-парк

20.12.2014 09:58

Све је речено, само да још покренемо иницијативу за изградњу спомен-парка свим жртвама Сарајева, да изградимо обиљежје али и извор толеранције будућим генерацијама. Тамо гдје престаје разговор, почиње свађа, али тамо гдје има разговора, почиње толеранција. Нека Сарајево буде примјер осталим мјестима у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Храсница

21.12.2014 17:24

Нека хапсе првог а упућени веле и лажног РС логораша, погријешити неће. Проговориће о свему само нека га на муке метну.

ОДГОВОРИТЕ