У БиХ мјере безбједности због терористичких напада

Полицијске агенције у Босни и Херцеговини појачале су мере безбедности због претпоставке да би она, као чланица глобалне коалиције за борбу против терористичке организације Исламска држава, могла да постане мета терористичких напада.

Босна и Херцеговина 18.12.2014 | 12:40
У БиХ мјере безбједности због терористичких напада

За заштиту органа власти на државном нивоу, као и дипломатских представништава и штићених личности у БиХ, задужена је Управа за координацију полицијских тела.

Челник Управе Мирсад Вилић потврдио је да предузимају појачане мере заштите.

"На основу наших процена, подигли смо ниво обезбеђења за дипломате и амбасаде које обезбеђујемо", казао је Вилић за "Дневни аваз", потврдивши истовремено да су на опрезу и све друге полицијске агенције у држави и да се "све пажљиво прати".

Директор Управе полиције МУП-а Федерације БиХ Драган Лукач потврдио је такође да су појачане мере заштите различитих институција.

"Све проверавамо, све доласке особа које су биле на иностраним ратиштима такође истражујемо и ништа се не препушта случају", казао је Лукач за овај лист, нагласивши да полиција влада ситуацијом.

Иначе, према раније објављеним проценама полицијских и обавештајних агенција БиХ, најмање 150 држављана те земље у протеклом периоду отишло је на ратишта у Сирији и Ираку где се боре на страни радикалних исламистичких група попут Исламске државе и Фронта ал-Нусра.

У БиХ се процењује да би они могли да буду претња када се врате у земљу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сасарс

18.12.2014 11:54

Не може гори терористички напад бити од напада СНСД-а! Побише свој народ без испаљеног метка! Умире од празног стомака, умире од недостатка лијекова, умире од муке и неправде! Нема више осмјеха, нема пјесме, нема весеља... Људи ходају празног погледа, забринути, нервозни.... Готови смо! Додик нас је уништио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

18.12.2014 12:00

Надам се на време?

ОДГОВОРИТЕ
Name

чатрња

18.12.2014 12:27

Сатрао нас је наш менталитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.12.2014 13:55

Људи, ово је веома озбиљна тема да би је стављали у контекст наших унутрашњо-поилитичких прилика. Оно што ме забрињава је чињеница да су појачане мјере безбједности високих личности, дипломатских представништава и сл. али искуства говоре да ИСИЛ напада обичне људе на улицама, пијацама, школама и другим мјестима масовног окупљања. Питам се да ли ико о томе води рачуна.

ОДГОВОРИТЕ